Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

HoTEL OPEN FORUM στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

 

HoTELOPENFORUM2019
Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ και η 
CEO της MarketingGreece στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Ο θεσμός HoTELOPENFORUM της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου φιλοξένησε τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) – Γιάννη Ρέτσο –και τηCEO τηςMarketingGreeceΙωάννα Δρέττα – σε μια διάλεξη με θέμα «Τουρισμός και προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του campusτου Κολλεγίου στο Μαρούσι.

Δείτε το video εδώ

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τις ευρηματικές παρουσιάσεις των προσκεκλημένων ομιλητών, οι οποίοι εστίασαν στις αξίες, τις σύγχρονες πρακτικές και το όραμα του Τουρισμού μέσα από την πολυετή εμπειρία τους στον χώρο, καθώς και στους βασικούς πυλώνες των φορέων που εκπροσωπούν μέσα από αναλυτική περιγραφή των δράσεων και του σημαντικού τους ρόλου στον ελληνικό τουριστικό κλάδο.

Ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κ. Κωνσταντίνος  Ροδόπουλος καλωσόρισε τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, τονίζοντας στην εναρκτήρια ομιλία του τον σημαντικό ρόλο του κλάδου του Τουρισμού ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας.

Ο κ. Ρέτσος, Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, στην παρουσίασή του ανέφερε: “Τα πράγματα στον Τουρισμό αλλάζουν. Δεν αποτελεί πλέον μια ευκαιριακή δραστηριότητα, αλλά έναν χώρο ο οποίος προσφέρει μεγάλες επαγγελματικές ευκαιρίες. Οι εταιρίες δεν προσλαμβάνουν πια με βάση τις δεξιότητες, αλλά με βάση το attitudeκαι τον χαρακτήρα. Αυτό που θα μας κάνει επιτυχημένους είναι η προσαρμοστικότητά μας και η ικανότητά μας να καταλάβουμε προς τα πού κινούνται τα πράγματα”.

Η κα Δρέττα, CEOτης MarketingGreece, στην ομιλία της εστίασε στο DestinationMarketing και την επικοινωνιακή διάσταση του Τουρισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Tostorytelling είναι πολύ βασικό στοιχείο στην προβολή και προώθηση ενός προορισμού, καθώς και η αυθεντικότητα. Ο σημερινός ταξιδιώτης αναζητά την αυθεντική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα. Προτεραιότητα στην επικοινωνία είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.”

Οι φοιτητές της Σχολής Τουρισμού έδειξαν θερμό ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε, θέτοντας τις ερωτήσεις τους στους δύο καλεσμένους.

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr

 

leave your comment


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!