Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Η “Mikropolis” επανέρχεται δυναμικά στο The Ellinikon Experience Park

Η “Mikropolis” επανέρχεται δυναμικά στο The Ellinikon Experience Park
Η “Mikropolis” επανέρχεται δυναμικά στο The Ellinikon Experience Park

 

Από τις 12 έως και τις 15 Οκτωβρίου, μικροί & μεγάλοι
ενημερώνονται, μαθαίνουν και διασκεδάζουν στις μοναδικές γειτονιές της «μικρής πόλης»

 

Το Mikropolis Festival, η μεγαλύτερη διοργάνωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, γνώσης και ψυχαγωγίας για παιδιά και γονείς, επιστρέφει δυναμικά και μας υποδέχεται στη νέα της εποχή με 6 θεματικές γειτονιές και 3 συναρπαστικές παράλληλες δράσεις. Από τις 12 μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το The Ellinikon Experience Parκ, δημιουργεί στο Ελληνικό ένα εκπαιδευτικό και διαδραστικό «μικρόκοσμο», για μικρούς και μεγάλους.

 

Μέσα από βιωματικά εργαστήρια και ευρηματικά, διαδραστικά προγράμματα, η Mikropolis θα εκπαιδεύσει τους πολίτες του αύριο σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και επιστημονικά θέματα. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις μοναδικές θεματικές γειτονιές της, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά την Εθνική ομάδα HADO λίγο πριν αναχωρήσει για Τόκιο, όπου οι καλύτερες 12 ομάδες από όλες τις ηπείρους θα αναμετρηθούν για το Παγκόσμιο Κύπελλο HADO.

 

Επίσης, παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στις συναρπαστικές παράλληλες δράσεις του 4ου Mikropolis Festival: «Τόλμησε να ονειρευτείς» με τον Νίκο Κακλαμανάκη, «Μουσική γιορτή» με τους Burger Project και «Ραντεβού Υιοθεσίας»: Γίνε γονιός για κάποιο(α) από τα αδέσποτα ζωάκια της ΣΠΑΖ.

 

Η Πλατεία A στο The Ellinikon Experience Parκ θα μεταμορφωθεί σε ένα συναρπαστικό χώρο εμπειριών και ψυχαγωγίας, στον οποίο παιδιά ηλικίας 6 – 17 ετών θα μάθουν, μέσα από το παιχνίδι και τις βιωματικές δράσεις. Τη «μικρή πόλη» συνθέτουν 6 θεματικές «Γειτονιές» που έχουν σχεδιαστεί ειδικά και σε συνεργασία με καταξιωμένους φορείς.

 

Η Γειτονιά των e-Sports

Γειτονιά των E-sports
Γειτονιά των E-sports

Μικροί και μεγάλοι θα μυηθούν στον κόσμο των e-Sports! Θα γνωρίσουν το δημοφιλές VR «τεχνο-άθλημα» HADO και θα δοκιμάσουν στην πράξη όσα θα μάθουν, στην ειδικά διαμορφωμένη arena που θα δημιουργηθεί στη Mikropolis, σε συνεργασία με τη HADO Greece & Cyprus. Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου (15.00-17.00), στην ίδια γειτονιά, θα παραβρεθεί η Εθνική ομάδα HADO, η οποία μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022 στη Γαλλία, θα αναχωρήσει στις 16 Οκτωβρίου για το Τόκιο, όπου θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο HADO. Στο Mikropolis Festival και για δύο ώρες οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας θα είναι στη διάθεση των παιδιών για να παίξουν μαζί και να τους δείξουν πώς μπορεί η τεχνολογία να δημιουργεί ένα συναρπαστικό άθλημα, το οποίο συνδυάζει φυσική άσκηση και ταχύτατη σκέψη.

 

Η Γειτονιά της Τεχνολογίας & της Ρομποτικής

Γειτονιά τεχνολογίας
Γειτονιά τεχνολογίας

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τους νόμους της φυσικής, μέσα από συναρπαστικά επιστημονικά εργαστήρια που έχουν σχεδιαστεί, σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «SciCo». Θα κάνουν, επίσης, τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και θα δημιουργήσουν ένα «έξυπνο σύστημα», συμμετέχοντας σε εργαστήρια ρομποτικής.

 

Η Γειτονιά της Φύσης

Γειτονιά της φύσης
Γειτονιά της φύσης

Μια πρωτότυπη εμπειρία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με τους ειδικούς της οργάνωσης «The Bee Camp», θα βάλει τα παιδιά στον θαυμαστό κόσμο των μελισσών και των φυτών. Παράλληλα, ο Σύλλογος Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ», μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, θα μοιραστεί μαζί τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να στηρίξουν τον σημαντικό σκοπό του Συλλόγου.

 

Η Γειτονιά της Αρχιτεκτονικής

Γειτονιά της αρχιτεκτονικής
Γειτονιά της αρχιτεκτονικής

Το Arkki by AKTO | School of Architecture for Children and Youth και η ομάδα του, θα παρουσιάσουν δημιουργικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, στα οποία τα παιδιά θα ανακαλύψουν πώς μπορούν να κατασκευάσουν χάρτινες πολιτείες ή πελώριους πύργους με ζαχαρωτά κι άλλα ιδιαίτερα υλικά, καλλιεργώντας παράλληλα την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

 

 

Η Γειτονιά του Φίλου μου του Σκύλου

Γειτονιά του φίλου μου του σκύλου
Γειτονιά του φίλου μου του σκύλου

Σε συνεργασία με τη M.K.O «Liberty Assistance & Guide Dogs», που εξειδικεύεται στην εκπαίδευση σκύλων-οδηγών για άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης, οι μικροί επισκέπτες του Mikropolis Festival θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια προσομοίωση «βόλτας με σκύλους-οδηγούς». Μέσα από τη βιωματική αυτή εμπειρία θα καταλάβουν πώς οι σκύλοι βοηθούν τα άτομα αυτά να μετακινούνται με ασφάλεια.

 

Η Γειτονιά της Οδικής Αγωγής

Γειτονιά οδικής αγωγής
Γειτονιά οδικής αγωγής

Το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων “Πάνος Μυλωνάς” – Ι.Ο.ΑΣ.» έχει σχεδιάσει σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων, για την εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής.

 

Παράλληλες Δράσεις 4oυ Mikropolis Festival

 

«Τόλμησε να ονειρευτείς» με τον Νίκο Κακλαμανάκη

 

Τόλμησε να ονειρευτείς με τον Νίκο Κακλαμανάκη
Τόλμησε να ονειρευτείς με τον Νίκο Κακλαμανάκη

 

Ο αγαπημένος Έλληνας ιστιοπλόος και χρυσός Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης, θα παρακινήσει τα παιδιά να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, μέσα από ένα μοναδικό βιωματικό ταξίδι, κατά το οποίο θα μάθουν και πώς να διαχειρίζονται τον φόβο, την ήττα και την επιτυχία. Θα τα παροτρύνει να ισορροπήσουν σε μια σανίδα μέσω εξομοιωτή και να γνωρίσουν τον εξοπλισμό της ιστιοσανίδας συναρμολογώντας τον μαζί του, έτσι ώστε να μυηθούν στις αρχές της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

 

«Μουσική γιορτή» με τους Burger Project

 

Burger Project
Burger Project

 

Το Mikropolis Festival θα πλαισιωθεί με δύο μοναδικές εμφανίσεις των “Burger Project”, που θα παρουσιάσουν τη διαδραστική παιχνιδο-συναυλία για όλη την οικογένεια «Πάρτι Φαμίλια», το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στις 17.30 το απόγευμα. Μέσα από παιδικά τραγούδια, χιουμοριστικές ατάκες και γνήσια αλληλεπίδραση με το κοινό, το δημοφιλές συγκρότημα θα προσκαλέσει τα παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά σε μία μουσική γιορτή, με ρυθμικά, μελωδικά και κινητικά παιχνίδια, χορευτική και παιχνιδιάρικη διάθεση που θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους.

 

«Ραντεβού Υιοθεσίας»: Γίνε γονιός για κάποιο(α) από τα ζωάκια της ΣΠΑΖ

 

Mikropolis ΣΠΑΖ
Mikropolis ΣΠΑΖ

 

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στη Γειτονιά του Φίλου μου του Σκύλου, το κοινό θα μπορέσει να υιοθετήσει κάποιο από τα αδέσποτα ζωάκια του «Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, ΣΠΑΖ». Από τις 14:00 έως τις 16:00 οι εθελοντές του ΣΠΑΖ μαζί με σκυλάκια που ψάχνουν σπίτι, θα βρίσκονται στην Πλατεία Α του The Ellinikon Experience Parκ για ένα ακόμα Ραντεβού Υιοθεσίας, αλλά και για να ενημερώσουν μικρούς και μεγάλους για θέματα που αφορούν τα ζώα (δεσποζόμενα και αδέσποτα).

 

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας

  • Πέμπτη 12 Οκτωβρίου,00-15.00: Προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων
  • Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 15.00-19.00: Παιδιά, γονείς και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί
  • Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Οκτωβρίου, 11.00-19.00: Παιδιά, γονείς και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί

 

Εισιτήρια

  • Προπώληση μέσω com/gr by Viva
  • Εισιτήρια θα διατίθενται και στην Είσοδο της Πλατείας Α, κατά τη διάρκεια του Mikropolis Festival

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Website “Mikropolis”: mikropolisfestival.gr
Facebook “Mikropolis”: facebook.com/Mikropolis
Website: experiencepark.theellinikon.com.gr
Instagram: www.instagram.com/the_ellinikon_official/
Facebook: www.facebook.com/TheEllinikon
YouTube: www.youtube.com/TheEllinikon

 

 

 

leave your comment


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!