Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ (Μέρος πρώτο)

Το πρώτο μέρος ενός ιδιαίτερου ημερολογίου των σημαντικότερων στιγμών του πιο ανερχόμενου εκπαιδευτικού οργανισμού

Η λήξη μίας ακαδημαϊκής χρονιάς για ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι περίοδος απολογισμού, είτε για να γίνουν βελτιώσεις, είτε για να τεθεί ο πήχης υψηλότερα για τη νέα χρονιά. Στην περίπτωση του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, η ακαδημαϊκή συνέπεια σε συνδυασμό με τις εκατοντάδες δράσεις που πραγματοποίησαν οι 95 τομείς του, πάντα με γνώμονα την παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, αν μη τι άλλο γεμίζουν διοίκηση και εκπαιδευτικό προσωπικό με ευθύνη για να διατηρήσουν και γιατί όχι να “απογειώσουν” μία χρονιά με έντονες συγκινήσεις και ποικίλες δράσεις.

Η επιλογή των σημαντικότερων στιγμών μίας τόσο σπουδαίας χρονιάς ήταν εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Φυσικά και δεν συμπεριλήφθηκε το Education Festival , το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, που διοργανώνει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ με περισσότερα από 140 σεμινάρια, γιατί είναι τόσες οι δράσεις του, που απαιτούν ξεχωριστό αφιέρωμα.

Στις επόμενες γραμμές λοιπόν διοίκηση και εκπαιδευτικό προσωπικό του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκη συγκεντρώσαμε για εσάς και σας παρουσιάζουμε σε δύο μέρη, τις εκδηλώσεις εκείνες που μας άγγιξαν, μας συγκίνησαν και μας έδωσαν δύναμη να γίνουμε ακόμη καλύτεροι την νέα…ακαδημαϊκή μέρα που ξημερώνει.

Μπορείτε να διαβάσετε το δεύτερο μέρος εδώ.

 

  • Σεπτέβριος 2018

ΙΕΚ ΑΛΦΑ DAY

Tην Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, γιορτάσαμε παρέα με τους σπουδαστές μας, μία ξεχωριστή από τις καθιερωμένες υποδοχή πρωτοετών στον Πολυχώρο WE. Η διοίκηση του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, προσκάλεσε τον youtuber, Ηλία Φουντούλη,  τον ράπερ Λόγο Απειλή, ο οποίος είναι και καθηγητής του τομέα Ηχοληψίας του ΙΕΚ, το σχήμα των Bunta Planedo και την youtuber, Esmeralda οι οποίοι προσέφεραν ένα ενδιαφέρον και ανά διαστήματα άκρως εκρηκτικό show!

Αλφα Day στον Πολυχώρο WE με τον Λόγο Απειλή
  • Οκτώβριος 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ

Έχουμε φτάσει ήδη στον Οκτώβριο, τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει και η πρώτη μεγάλη έκπληξη περίμενε τους σπουδαστές των τομέων Δημοσιογραφίας, Αθλητικής Ηχοληψίας και Προπονητικής. Ο θρυλικός τίγρης του Ελληνικού Μπάσκετ και κάτοχος δύο  ευρωπαϊκών τροπαίων, προπονητής Βαγγέλης Αλεξανδρής, ήρθε στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης και συνομίλησε και σπουδαστές και διδακτικό προσωπικό.

Ο προπονητής, Βαγγέλης Αλεξανδρής
Ο προπονητής, Βαγγέλης Αλεξανδρής
  • Νοέμβριος 2018

COMIC N’ PLAY 2018

Δεν υπάρχει λάτρης των κόμικς και των επιτραπέζιων παιχνιδιών που να μη γνωρίζει αυτή την σπουδαία έκθεση. Στην 17η διοργάνωση της που πραγματοποιήθηκε από τις 9 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, έλαβαν μέρος οι σπουδαστές των Τομέων Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πληροφορικής,  Επισιτισμού και Τουρισμού και φυσικά ο Τομέας Μακιγιάζ του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, με τις εκπληκτικές μεταμορφώσεις…απλών ανθρώπων σε σούπερ ήρωες κατά τη διάρκεια της έκθεσης έδωσαν άλλο χρώμα στην Comic N’ Play 2018.

H μεταμορφώσεις του τομέα ομορφιάς στην Comic N’ Play
H μεταμορφώσεις του τομέα ομορφιάς στην Comic N’ Play

8ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει πρότυπο εκπαιδευτικού ιδρύματος, από τις εντυπώσεις και μόνο που άφησαν οι σπουδαστές των τομέων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ομορφιάς, κατά τη διάρκεια του 8ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας που διοργανώθηκε από τον σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Η λήξη του έφερε και εγκωμιαστικά σχόλια από τους διοργανωτές της συγκεκριμένης εκδήλωσης προς τους σπουδαστές για το επίπεδο σπουδών και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στο 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας
Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στο 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ BANSKO

Και επειδή σπουδές δεν σημαίνουν μόνο μαθήματα, σεμινάρια και εκπαιδευτικές εκδρομές, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκαν από τις 19 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου έναν αγαπημένο χειμερινό προορισμό, το Bansko της Βουλγαρίας μένοντας μάλιστα σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο!

Εκδρομή του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στο Bansko
Εκδρομή του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στο Bansko
  • Δεκέμβριος 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR

Με αυτά και με αυτά φτάσαμε και στα Χριστούγεννα! Και τι σημαντικότερο από την προσφορά στους μικρούς φίλους μία τέτοια γιορτή που κατά βάση αφιερωμένη είναι στις παιδικές ψυχές. Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης και το «Χαμόγελο του Παιδιού» συνεργάστηκαν για μία πανέμορφη γιορτή που ανέλαβε την εκτέλεση των δράσεων ο Τομέας Υγείας και Παιδαγωγικών του πιο ανερχόμενου ιδιωτικού εκπαιδευτικού οργανισμού και έλαβε χώρα την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο WE. Χειροτεχνίες, Μαύρο Θέατρο, χορός, face painting και χίλιες δυο άλλες δράσεις έκαναν την συγκεκριμένη βραδιά πραγματικά αξέχαστη!

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης
Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Άλλη μία έκπληξη περίμενε τους σπουδαστές του Τομέα Δημοσιογραφίας και Αθλητικής Δημοσιογραφίας. Η Αρχισυντάκτρια και Υπεύθυνη Ψυχαγωγικών Εκπομπών του Μακεδονία TV, που από τις εκπομπές της ξεκίνησαν η Φαίη Σκορδά, η Ελένη Τσολάκη και δεκάδες άλλες σημερινές πρωταγωνίστριες της ψυχαγωγικής ζώνης, Πολυξένη Καραμίχα επισκέφτηκε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης.  Το θέμα ήταν απλό “Tips & Tricks μίας επιτυχημένης τηλεοπτικής παρουσίασης”. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι εντυπώσεις οι καλύτερες.

Η Αρχισυντάκτρια και Υπεύθυνη Ψυχαγωγικών Εκπομπών του Μακεδονία TV, Πολυξένη Καραμίχα
Η Αρχισυντάκτρια και Υπεύθυνη Ψυχαγωγικών Εκπομπών του Μακεδονία TV, Πολυξένη Καραμίχα
  • Ιανουάριος 2019

ΚΛΙΠ ΤΩΝ LOCOMONDO ΣΤΗΝ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ!

Βρισκόμαστε στις πρώτες μέρες του 2019 και συγκεκριμένα στις 17 Ιανουαρίου και ενώ όλη η χώρα δοκιμάζεται από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ο Τομέας Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, ανεβάζει στο youtube ένα ξεχωριστό video clip. Οι σπουδάστριες του Τομέα, βρέθηκαν σε ένα από τα καραβάκια της παραλίας και γύρισαν την τεράστια επιτυχία των Locomondo “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα” στην νοηματική. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ωραίο που το ίδιο το συγκρότημα το ανέβασε από τα social media του.

Γυρίσματα του Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα στην νοηματική
Γυρίσματα του Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα στην νοηματική

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Πρωτοπόρος το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στα τουριστικά επαγγέλματα, δεν φροντίζει μόνο για τις σωστές διδακτικές βάσεις των σπουδαστών του αλλά και για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Εκπρόσωποι από  τις μεγαλύτερες τουριστικές μονάδες βρέθηκαν την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στον αίθουσα – στολίδι Τουρισμού του ΙΕΚ στην Βαλαωρίτου, για να δώσουν την ευκαιρία σε σπουδαστές και απόφοιτους να ενημερωθούν αλλά και να εργαστούν σε μία από αυτές.

Ημέρα Καριέρας Τουρισμού στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης
Ημέρα Καριέρας Τουρισμού στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ  ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 

Άλλη μια σημαντική εκδήλωση που οι σπουδαστές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης διέπρεψαν. Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο THE MET, πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων-Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος.  Εκεί βρέθηκαν οι σπουδαστές των ειδικοτήτων  “Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας” και “Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας Τομέα Τουρισμού”, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους άρτια. Σημαντική στιγμή όμως και η βράβευση του Αντιπρόεδρου της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Β.Ελλάδος και καθηγητή του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, Βασίλη Τσιρώνη για την προσφορά του.

Σπουδαστές και καθηγητές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στο συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων
Σπουδαστές και καθηγητές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης στο συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων
  • Φεβρουάριος 2019

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ KRAV MAGA 

Η πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου, έφερε άλλη μια πανέμορφη πρωτοβουλία από τον Τομέα Προπονητικής. Ο Θοδωρής Ντινόπουλος, Επικεφαλής Limits Krav Maga και ο Αλέξανδρος Κατίδης, Director Limits Krav Maga Β.Ελλάδος, παρουσίασαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο για μία από τις δημοφιλέστερες πολεμικές τέχνες, κερδίζοντας το ενδιαφέρον και τον σεβασμό των παρευρισκομένων σπουδαστών.

Σεμινάριο Krav Maga πραγματοποιήθηκε στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης
Σεμινάριο Krav Maga πραγματοποιήθηκε στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

MEDIA WORKSHOP

Τα Σάββατα 16 και 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Αυλαία, ένα από τα μεγαλύτερα σεμινάρια τηλεοπτικής παρουσίασης στην Ελλάδα, το “1ο Media Workshop: TV Presenter” και οι σπουδαστές των Τομέων Τουρισμού, Μαγειρικής Τέχνης και Δημοσιογραφίας, έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην διεξαγωγή του σεμιναρίου, αναλαμβάνοντας το catering, την υποδοχή των φιλοξενουμένων αλλά και την δημοσιογραφική κάλυψη. Οι εντυπώσεις από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους και στελέχη της τηλεόρασης για τις υπηρεσίες ήταν παραπάνω από θετική.

Η γνωστή παρουσιάστρια Ελένη Τσολάκη, μαζί με σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης
Η γνωστή παρουσιάστρια Ελένη Τσολάκη, μαζί με σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης

Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείς να σπουδάσεις στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης και να βρεθείς στις δράσεις μας, δεν έχεις παρά να μπεις εδώ

 

 

leave your comment


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copied!