Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Ξεκίνησε η δράση της Χ.Α.Ν.Θ. «Μένουμε σπίτι – Μένουμε ενεργοί» !!

Ξεκίνησε η δράση της Χ.Α.Ν.Θ. «Μένουμε σπίτι – Μένουμε ενεργοί» !!
Ξεκίνησε η δράση της Χ.Α.Ν.Θ. «Μένουμε σπίτι – Μένουμε ενεργοί» !!

 

Η Χ.Α.Ν.Θ. βρίσκεται λόγω COVID-19 σε αναστολή λειτουργίας των προγραμμάτων της όμως οι εθελοντές – μέλη της είναι ενεργοί.

Ξεκίνησε, λοιπόν, η δράση της Χ.Α.Ν.Θ. «Μένουμε σπίτι – Μένουμε ενεργοί» που περιλαμβάνει τη συλλογή τροφίμων από προφορές μελών και φίλων της και διανομή τους σε ευάλωτες οικογένειες, αλλά και την υποστήριξη του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι, του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης με εθελοντές της.

Σε μια ενέργεια συμβολισμού, μπροστά στο εμβληματικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ., παρουσία του Δημάρχου της πόλης μας, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Χάρη Αηδονόπουλου, του Προέδρου της Χ.Α.Ν.Θ. Ιωάννη Σωσσίδη, παρουσία προσωπικού ασφαλείας της Χ.Α.Ν.Θ., προσωπικού του Δήμου, μελών Δ.Σ. Χ.Α.Ν.Θ. αλλά και εθελοντών της, δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα για τις δυο δράσεις αγάπης και εθελοντικής προσφοράς, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας.

Τα αυτοκίνητα της Χ.Α.Ν.Θ., επανδρωμένα με οδηγούς από το προσωπικό ασφαλείας και εθελοντές της θα διασχίζουν τις επόμενες ημέρες της Μ. Εβδομάδας τους δρόμους της πόλης μας για να συλλέξουν και να χαρίσουν πακέτα αγάπης σε ευάλωτες οικογένειες που η Χ.Α.Ν.Θ. υποστηρίζει στο πλαίσιο της Τράπεζας Τροφίμων. Επίσης, οχήματα του Δήμου πλαισιωμένα με προσωπικό του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και με εθελοντές Χ.Α.Ν.Θ., θα μοιράζουν τρόφιμα στο πλαίσιο των δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Οι νέες συνθήκες, στις οποίες καλούμαστε να προσαρμόσουμε την ζωή μας τις ημέρες αυτές, επιφέρουν επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Από τη μια μας δίνουν την ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο πολύτιμο χρόνο με την οικογένειά μας, από την άλλη ίσως να μας απομακρύνουν από τις δεδομένες ανάγκες των συνανθρώπων μας, που σημειωτέον είναι περισσότερο διογκωμένες τώρα, όπως για παράδειγμα η ανάγκη για  τροφή, η ανάγκη για αίμα. Η  Χ.Α.Ν.Θ. στέκεται και τώρα αρωγός στους  συνανθρώπους μας. Από την πρώτη στιγμή κάλεσε τους εθελοντές αιμοδότες της  να προσέρχονται συντονισμένα στο Κέντρο Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ στηρίζοντας το έργο του Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών για ανθρώπους που πάσχουν  από  μεσογειακή αναιμία – Πηγή Ζωής και συνεχίζει.

Μένουμε σπίτι και ενεργούμε υπεύθυνα. 

Κοινωνικός Εθελοντισμός Χ.Α.Ν.Θ.

Τομέας Άνθρωπος και Κοινωνία

Facebook: YMCA Thessaloniki Social Action

Περισσότερα στο site της Χ.Α.Ν.Θ.: https://ymca.gr/menoume-spiti-menoume-energi/

 

The gallery was not found!

 

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!