Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Λαμπερές παρουσίες, βραβεύσεις και συγκίνηση στην εορταστική εκδήλωση “Θεσσαλονίκη 1912-2012: Ένας Αιώνας Ιστορίας & Πολιτισμού”

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, γιόρτασε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Σημαντικοί Θεσσαλονικείς από το χώρο της Τέχνης, του Αθλητισμού, των ΜΜΕ και της Μόδας, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση «Θεσσαλονίκη 1912-2012: Ένας Αιώνας Ιστορίας & Πολιτισμού», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαΐου, στην αίθουσα 1 των κινηματογράφων ODEON Πλατεία.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, οι Γιάννης Σερβετάς και Χρήστος Κιούσης από το ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ, ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κυριακίδης, ο δημοσιογράφος Στέφανος Διαμαντόπουλος από το Ράδιο Θεσσαλονίκη, οι μεγάλες δόξες του ποδοσφαίρου Αχιλλέας Ασλανίδης, Ντίνος Κούης, Σάββας Κωφίδης και Σταύρος Σαράφης, ο πρωταθλητής Ποδηλασίας Γιάννης Ταμουρίδης, ο Νίκος Γουλιάς από την εκπομπή CINEMANIA και η σχεδιάστρια μόδας Ζέτα Φλόκα τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση «Θεσσαλονίκη 1912-2012: ένας αιώνας ιστορίας & πολιτισμού» και τιμήθηκαν από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ για την προσφορά τους στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης.
Ο Κώστας Βουτσάς, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση, από τον πρόεδρο του Ομίλου ΞΥΝΗ κ. Σοφοκλή Ξυνή, με θετική διάθεση και το γνωστό του χιούμορ κάλεσε τους νέους να μην πτοούνται από τις δυσκολίες της εποχής μας αλλά να συνεχίσουν να προσπαθούν, και έκλεισε τον χαιρετισμό του λέγοντας χαρακτηριστικά «Στην Ελλάδα έχουμε περάσει και άλλες φορές δυσκολίες και τις ξεπεράσαμε.  Έτσι και αυτή τη φορά θα νικήσουμε».
Ο Γιάννης Σερβετάς και ο Χρήστος Κιούσης, ευχαρίστησαν τον Όμιλο ΞΥΝΗ για την βράβευσή τους συνολικά ως ομάδα παραγωγής της εκπομπής ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ. Ο Γιάννης Σερβετάς μιλώντας από σκηνής, είπε πως ο μόνος τρόπος για να βγει η Θεσσαλονίκη από το αδιέξοδο της εποχής, είναι ο καθένας να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη. «Εμείς είμαστε που πετάμε σκουπίδια, εμείς είμαστε εκείνοι που μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα αυτής της πόλης».
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρέλαβε τιμητική πλακέτα για την εθελοντική του δράση και την κοινωνική του προσφορά ως ιδρυτής και πρόεδρος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Ο κ. Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και την σημασία των δράσεών του, και στη συνέχεια μίλησε γα την Θεσσαλονίκη, και τόνισε πως η προσπάθεια για μια καλύτερη πόλη  πρέπει να είναι συλλογική, ανεξάρτητα από το χώρο προέλευσης του καθενός, πολιτικά ή κοινωνικά.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν videos που ετοίμασαν οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, με θέματα όπως «Τα Μέσα Μεταφοράς της Θεσσαλονίκης», «Κινηματογραφικές Εικόνες της Θεσσαλονίκης», «Η Θεσσαλονίκη χθες και σήμερα, μέσα από την φωτογραφικό φακό», «25 Χρόνια Ιδιωτική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση της Θεσσαλονίκης», «Οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης». Στα Highlights της εκδήλωσης ήταν η επίδειξη που πραγματοποίησαν οι σπουδάστριες του τομέα Ομορφιάς του ΙΕΚ ΞΥΝΗ με θέμα «Η Γυναίκα της Θεσσαλονίκης μέσα στις δεκαετίες»,   με τα μοντέλα να είναι ντυμένα, χτενισμένα και μακιγιαρισμένα, ανάλογα με το στυλ της  κάθε δεκαετίας του τελευταίου αιώνα.
Την εκδήλωση στήριξαν οι κινηματογράφοι ODEON Πλατεία, η εταιρεία Motion-The Bike Megastore”, το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ, και η σχολή χορού Let’s Dance.
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος κα Ανθή Σαλαγκούδη.
Για το πλήρες δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ κος Σοφοκλής Ξυνής βραβεύει τον παρουσιαστή της εκπομπής Cinemania Νίκο Γουλιά

Ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ κος Σοφοκλής Ξυνής βραβεύει τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Γιάννης Μπουτάρης και ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ κος Σοφοκλής Ξυνής

Κοινό

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκδήλωσης Ανθή Σαλαγκούδη, ο Διευθυντής Ανάπτυξης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Μακεδονίας Άκης Βαλογιάννης , ο Χρήστος Κιούσης και Γιάννης Σερβετάς του Ράδιο Αρβύλα

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης του Ε.Ο.ΞΥΝΗ Μακεδονίας κο Άκης Βαλογιάννης, ο Γιάννης Σερβετάς από το Ράδιο Αρβύλα και ο Πρόεδρος του Ε.Ο.ΞΥΝΗ κος Σοφοκλής Ξυνής

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!