Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

ΜΑΘΕ ΟΠΩΣ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ…τεχνικές για ισχυρή μνήμη, εστιασμένη προσοχή, χαρισματική αντίληψη…

ΜΑΘΕ ΟΠΩΣ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ…τεχνικές για ισχυρή μνήμη, εστιασμένη προσοχή, χαρισματική αντίληψη…
ΜΑΘΕ ΟΠΩΣ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ…τεχνικές για ισχυρή μνήμη, εστιασμένη προσοχή, χαρισματική αντίληψη…

 

«Η τεχνική  Pomodoro  είναι μια μέθοδος ρύθμισης της προσοχής, η οποία βοηθά την επίσπαστη εργασία με τον σχεδιασμό προκαθορισμένων διαλειμμάτων. Δεν δέχεται παρερμηνείες. Σχεδιάζεις τον χρόνο της μελέτης σου σε διαστήματα –πακέτα των 30 λεπτών. Θα προσηλωθείς, θα κλείσεις το τηλέφωνο και θα αγνοήσεις όλους τους περισπασμούς για 25 λεπτά, οπότε θα κάνεις ένα προγραμματισμένο διάλειμμα πέντε λεπτών για να δώσεις μια ανάσα στο μυαλό σου χαλαρώνοντάς το. Το διάστημα αυτό θα αποτελεί ένα πακέτο, οπότε αμέσως μετά θα πιάσεις το επόμενο πακέτο των 30 λεπτών. 

 

Οι περισσότεροι που ακολουθούν την τεχνική Pomodoro, βάζουν στόχο την ολοκλήρωση οκτώ τριαντάλεπτων πακέτων , πράγμα που ίσως φανεί βαρύ στους αρχάριους αυτής της τεχνικής. Η πρότασή μου είναι να βάλετε τρία χρονικά πακέτα στην αρχή , και να δείτε πως θα τα πάτε.

 

Ο απώτερος σκοπός της τεχνικής Pomodoro είναι να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση και η σπατάλη πνευματικών αποθεμάτων με τις παλινδρομήσεις την μελέτης και τα άλματα από μια δουλειά σε άλλη».

 

Οι βάσεις για καλύτερη μάθηση,  γρηγορότερη και αποδοτικότερη ανάγνωση, η τέχνη των σπουδαίων σημειώσεων,  οι καλύτερες ασκήσεις για εξάσκηση, η τεχνική για μνήμη ελέφαντα…είναι μερικά μόνο από τα κεφάλαια του βιβλίου του Peter Hollins «Μάθε όπως ο Αϊνστάιν» , που κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις I write.

 

Το βιβλίο έχει σχεδιαστεί για αναγνώστες που επιθυμούν και χρειάζονται τη γνώση ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν τον δρόμο προς την προσωπική επιτυχία και διάκριση. Το «Μάθε όπως ο Αϊνστάιν», είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή προτροπή: είναι μια πολύ καλά σχεδιασμένη μέθοδος που θα σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε τις διανοητικές σας ικανότητες και να διαχειριστείτε με τον καλύτερο τρόπο την ευφυϊα σας. Περιέχει μια σειρά τεχνικών εκμάθησης ώστε να συγκρατείτε περισσότερα και να μαθαίνετε γρηγορότερα, ακόμα κι αν το διάβασμα δεν είναι το χόμπι σας.

 

Ακολουθώντας τις τεχνικές που με γλαφυρό τρόπο παρουσιάζει ο best seller συγγραφέας Peter Hollins, θα μάθετε να διαβάζετε ταχύτερα, αφομοιώνοντας τη γνώση με πρωτόγνωρο τρόπο, ώστε να βαδίσετε προς νέες κατακτήσεις.

 

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό θα έχετε τη δυνατότητα:

  • Να βάλετε τις βάσεις για τη σωστή μάθηση
  • Να ακολουθήσετε αποδοτικές τεχνικές προσήλωσης στη μελέτη
  • Να υιοθετήσετε το προσωπικό σας μοντέλο μαθησιακής συμπεριφοράς
  • Να κατανοείτε και να απομνημονεύετε ταχύτερα  αυτά που μελετάτε
  • Να εξασκηθείτε με πρακτικές για απόκτηση εμπειρίας
  • Να αναπτύξετε «μνήμη ελέφαντα»
  • Να χρησιμοποιείτε τη σωματική άσκηση για ενίσχυση της μαθησιακής ικανότητας
  • Να βάζετε στόχους , με επιστημονική μέθοδο.

… «Κι αυτός είναι ο τρόπος να μάθεις όσο περισσότερα μπορείς, να το κάνεις με τόση ευχαρίστηση, που να μην καταλαβαίνεις πως πέρασε η ώρα» Άλμπερτ Άινσταιν προς τον γιο του Χανς

 

 

 

leave your comment


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!