Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα

Γιώργος, 3 ετών : Περιστατικό που εξετάστηκε το 2017 και επανεξετάστηκε στη φετινή Εκστρατεία.
Βασίλης, 35 ετών : Διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου mody.
κύριος Θανάσης, 65 ετών : Εντοπίστηκε με δείκτη 12,5 στην εξέταση Γλυκοζυλιωμένης.
Κάθε όνομα έχει και τη δική του ιστορία, κάθε περιστατικό και τη δική του ιδιαιτερότητα (https://www.youtube.com/watch?v=jUTWgTRyhJA&feature=share) .
Τις ιστορίες αυτές ανέδειξε για 4η συνεχή χρονιά η Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη που διοργάνωσε η Α.Μ.Κ.Ε. «Με Οδηγό τον Διαβήτη».
Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με ιστιοπλοϊκό σκάφος στις 12 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 18 Μαΐου,  προσεγγίζοντας ακριτικούς προορισμούς της νησιώτικης Ελλάδας και μεταδίδοντας το μήνυμα : «Ρύθμισε τον Διαβήτη σου, Προστάτεψε την Καρδιά σου».
Σε δείγμα 500 κατοίκων από την Αμοργό, τη Δονούσα, τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά, την Ίο, την Κίμωλο, τη Σίφνο, και την Σέριφο που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις του Σακχαρώδους Διαβήτη οι 184 πάσχουν από  τη νόσο, γεγονός που απεικονίζει την ανησυχητική εικόνα της ασθένειας.
Επιπλέον, κατά την διάρκεια της Εκστρατείας εντοπίστηκαν 4 νέα αδιάγνωστα περιστατικά Σακχαρώδους Διαβήτη.
Οι κάτοικοι των παραπάνω νησιών είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Λιπιδαιμικού Ελέγχου, Ελέγχου Συνδρόμου Διαβητικού Ποδιού και Αρτηριακής Πίεσης, υπό την εποπτεία Διαβητολόγου, Καρδιολόγου, Κοινωνιολόγου και Επισκέπτη Υγείας.
Οι Ιατροί που συμμετείχαν στην 4η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης είναι οι :

  • κύριος Αντώνιος Λέπουρας, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής Παθολογικής & Διαβητολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου ΙΑΣΩ General
  • κυρία Ευαγγελία Τσαπατσάρη, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, Κοινωνιολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & Προαγωγής της Υγείας
  • κος Πολυχρόνης Γ. Παρασκευάς, Παθολόγος με εξειδίκευση στον Διαβήτη

Η 4η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκε με την Χορηγία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, της BOEHRINGERINGELHEIM, της EURODIETMED, την Υποστήριξη της ASCENSIA, της INTERAMERICAN,  του ΙΑΣΩ GENERAL και της  BLUE STAR FERRIES στις θαλάσσιες μετακινήσεις.
Χορηγοί Επικοινωνίας της 4ης Πανελλαδικής Εκστρατείας Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης είναι οι : ΕΡΤ, www.naxostimes.gr , www.sportcyclades24.gr
Υπό την Αιγίδα : Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων
Πληροφορίες – Επικοινωνία : κος Νικόλας Τσιλιβαράκος,
Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Γραφείου Τύπου, 693 28 19 087, [email protected]

 
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!