Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Mε σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο το 4ο Αθλητικό Τουρνουά ΑμεΑ «WillPower Games 2024» powered by ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Mε σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο το 4ο Αθλητικό Τουρνουά ΑμεΑ «WillPower Games 2024» powered by ΙΕΚ ΑΛΦΑ

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΙΕΚ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ «ΑΠΟΔΟΧΗ- ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ- ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ- ΑΓΑΠΗ»

 

Με θεαματική επιτυχία και σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο πραγματοποιήθηκε το 4ο Αθλητικό Τουρνουά ΑμεΑ «WillPower Games 2024», που συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ με το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, τον Όμιλο για την UNESCO Νοτίων Προαστίων και το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Σοφία Μπεφόν» του Παλαιού Φαλήρου!

Στο πλαίσιο της κορυφαίας διοργάνωσης του Νο1 ΙΕΚ της χώρας, που αποτελεί πλέον θεσμό στον χώρο της Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν αγώνες Boccia, Bocce, Μπάσκετ, αλλά και κινητικό & εργοθεραπευτικό παιχνίδι, με τη συμμετοχή 250 αθλητών, καθώς και των μεγαλύτερων συλλόγων και σωματείων της Αττικής για άτομα με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες, ειδικών σχολείων και γυμνασίων, προάγοντας με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη πρωτοβουλία του Ομίλου ΞΥΝΗ, «Αθλητισμός & Εκπαίδευση»!

Την εν λόγω σημαίνουσα πρωτοβουλία των “WillPower Games 2024” -η οποία έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, με ελεύθερη είσοδο- στήριξαν εθελοντικά σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ από τις ειδικότητες Β. ΕργοθεραπευτήΠροπονητής Αθλημάτων, και Β. Φυσικοθεραπευτή, ενώ σπουδάστριες της ειδικότητας Β. Βρεφονηπιοκόμων ανέλαβαν να απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς επισκέπτες της διοργάνωσης, με διαδραστικά δρώμενα και face painting.

 

Στο Τουρνουά που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για 4η χρονιά στην Ελλάδα, διαγωνίστηκαν ομάδες συλλόγων και φορέων ΑμεΑ και Ειδικής Αγωγής της Αττικής, με στόχους:

 • Την ανάδειξη της σημασίας του Αθλητισμού στα ΑμεΑ
 • Την προαγωγή του Εθελοντισμού
 • Την έμφαση στον καίριο, κοινωνικό ρόλο σύγχρονων, περιζήτητων επαγγελμάτων, όπως ο Εργοθεραπευτήςκαι ο Παιδαγωγός
 • Την ενίσχυση της σύνδεσης Αθλητισμού & Εκπαίδευσης, που αποτελεί, διαχρονικά, μεγάλη πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ και του Ομίλου ΞΥΝΗ

 

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη και παρουσία τους, τους κ.κ.:

 • Ιωάννη Φωστηρόπουλο, Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου
 • Μιχάλη Κουμεντάκο, Πρόεδρο Πολιτιστικού & Αθλητικού Κέντρου Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Καθώς και την ομάδα παραγωγών του Pride fm και την ομάδα BOCCIA του Παναθηναϊκού!

 

Οι αθλητές που συμμετείχαν στο WillPower 2024 παρέλαβαν το χειροποίητο μετάλλιο της διοργάνωσης που δημιούργησαν οι σπουδαστές Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Ανάπτυξης Δεξιοτήτων που πραγματοποιεί ο Τομέας Εργοθεραπείας στα Ιδρύματα ΑμεΑ.

 

Μεγάλος Χορηγός: ΕΥΔΑΠ

Υποστηρικτές: ΒΙΚΟΣ

 

Για περισσότερες πληροφορίες: 

 • http://www.iekalfa.gr/
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57 (κτίριο 1) & Αχιλλέως 31-33 (κτίριο 2), 210 9640117
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!