Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Mediterranean College – Εκπαιδευτική επίσκεψη της Σχολής Παιδαγωγικών στην Ακαδημία Παραμυθιού «Μύθαρος»

Mediterranean College - Εκπαιδευτική επίσκεψη της Σχολής Παιδαγωγικών  στην Ακαδημία Παραμυθιού «Μύθαρος»

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week) του Mediterranean College, η Σχολή Παιδαγωγικών του Mediterranean College πραγματοποίησε, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ακαδημία Παραμυθιού «Μύθαρος» με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι φοιτητές στην ένταξη των παραμυθιών στην προσχολική τάξη αλλά και να μάθουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης του παραμυθιού στην προσχολική ηλικία.
Οι φοιτητές της Σχολής είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ακαδημίας και να συζητήσουν με την εμψυχώτρια του προγράμματος για την εκπαιδευτική αξία του παραμυθιού αλλά και την τροποποίηση του ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Οι φοιτητές όλων των ετών συμμετείχαν ενεργά σε διαφορετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες βασισμένες σε πίνακες ζωγραφικής και στη συνέχεια έφτιαξαν και παρουσίασαν τα δικά τους παραμύθια. Επίσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την λειτουργία και τις δραστηριότητες της Ακαδημίας. Η επίσκεψη των φοιτητών του Κολλεγίου στην Ακαδημία Παραμυθιού συνέβαλε όχι μόνο στην ανάδειξη  της αξίας της ένταξης του παραμυθιού στην προσχολική τάξη αλλά και στην πολύπλευρη κατάρτισή των φοιτητών ως προς το σχεδιασμό/αξιοποίηση διαφορετικών εκπαιδευτικών προσεγγίσεων.
Το Employability Week διεξάγεται για 3η συνεχή χρονιά και αποτελεί μια πρωτοβουλία του Mediterranean College που επιτρέπει στους φοιτητές του να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας μέσα από πλήθος δράσεων όπως σεμινάρια, ομιλίες επαγγελματιών, workshops ειδικευμένων επαγγελματιών και εκπαιδευτικές επισκέψεις.
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

Mediterranean College - Εκπαιδευτική επίσκεψη της Σχολής Παιδαγωγικών  στην Ακαδημία Παραμυθιού «Μύθαρος»

Mediterranean College - Εκπαιδευτική επίσκεψη της Σχολής Παιδαγωγικών  στην Ακαδημία Παραμυθιού «Μύθαρος»

 
 

 

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!