Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

MEDITERRANEAN COLLEGE: Εσπερίδα με θέμα ”Ηγεσία υπό πίεση”, Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 από 18.00-20.00

igetis

Είστε στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες / ελεύθεροι επαγγελματίες και θέλετε να αναπτύξετε τις ηγετικές σας ικανότητες; Είστε φοιτητές / απόφοιτοι και αισθάνεστε ότι γεννηθήκατε Ηγέτες; Αν έτσι πιστεύετε, σας περιμένουμε στην ειδική για το συγκεκριμένο θέμα εσπερίδα με τίτλο “Ηγεσία υπό πίεση”  που διοργανώνει η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College,  την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 από  18.00-20.00με ελεύθερη είσοδο- στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα.
Με  την λέξη ηγεσία ορίζουμε την καθοδήγηση ανθρώπων από κάποιον, προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η ικανότητα της ηγεσίας δεν είναι τίτλος που αποκτάται με σπουδές ή που απονέμεται με δίπλωμα. Η μόνη απόδειξη κατοχής της είναι ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη που εμπνέει ο ηγέτης και η επιθυμία των ανθρώπων να ακολουθήσουν το όραμά του.
Τρεις είναι οι βασικές  ενότητες που θα αναλυθούν και θα συζητηθούν στην εκδήλωση: Η πρώτη είναι η “Ηγεσία και ναρκισσισμός” που συχνά αναφέρεται και  ως ένα στοιχείο ηγετικής συμπεριφοράς με καταστρεπτικές συνέπειες για τα ανώτερα στελέχη. Η δεύτερη έχει τίτλο  “Η Ηγεσία και η σημασία της στην αντιμετώπιση του stress” και θα αναλύσει την ικανότητα του Ηγέτη να χειρίζεται αποτελεσματικά  τα δικά του συναισθήματα και κυρίως  των συνεργατών του, αντιμετωπίζοντάς τα αποτελεσματικά και δημιουργικά  προς όφελος της επιχείρησης.  Η τελευταία ενότητα ασχολείται  με “Mαθήματα ηγεσίας μέσα από την αγορά” με αποσπάσματα και μελέτες από το βιβλίο του κου Θεοδωρακόπουλου  με τίτλο «156 μαθήματα ηγεσίας».
Ομιλητές στην Εσπερίδα θα είναι καταξιωμένα στελέχη της αγοράς των επιχειρήσεων:
Ο Δρ. Λουκάς Άννινος, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Πειραιά.  Ο Δρ Άννινος έχει διδάξει θέματα μάνατζμεντ, οργανωσιακή συμπεριφορά και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού μέσω elearning και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Ο κ. Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, Mediterranean College Lecturer, Owner Kick-Ad, συγγραφέας του βιβλίου  «156 μαθήματα ηγεσίας». Ο κ. Θεοδωρακόπουλος εργάζεται  για είκοσι και πλέον χρόνια στην Εκπαίδευση, την Επικοινωνία, την Διαφήμιση και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ως ανώτερο και ανώτατο στέλεχος και ως σύμβουλος. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων.
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Περρωτής, Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Εργασιακή Ψυχολογία και μέλος του British Psychological Society (BPS). Ο Δρ. Περρωτής συνεργάζεται με εταιρείες σε θέματα Screening & Recruitment, Stress Management και εκπαιδεύσεις πάνω σε Leadership, Productivity, Motivation κ.α.
Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College είναι από τις πρώτες, που ιδρύθηκαν για σπουδές management και διοίκησης επιχειρήσεων στην Ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση. Προσφέρει μια σειρά από επιλεγμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα σε συνεργασία με το University of Derby,  πιστοποιημένα από κορυφαίους επαγγελματικούς φορείς (CMI, CIM, κ.α.). Οι μέθοδοι διδασκαλίας και μάθησης περιλαμβάνουν διαλέξεις, σεμινάρια επίλυσης ασκήσεων και ανάλυσης case studies, εργαστηριακά μαθήματα, video προβολές, business games, tutorials. Οι μέθοδοι αξιολόγησης γίνονται με  γραπτές ατομικές & ομαδικές εργασίες, business plans, portfolios, online tests, γραπτές εξετάσεις, παρουσιάσεις, έρευνες, εφαρμογή προσομοιώσεων, συμβουλευτικά projects, διπλωματική εργασία. Τα παραπάνω επιτυγχάνονται με τη συνδρομή καθηγητών – επαγγελματιών της αγοράς και την υποστήριξη δικτύου 120 συνεργαζόμενων εταιριών.
Για να δηλώσετε συμμετοχή και να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Εσπερίδας επισκεφθείτε: http://www.medcollege.edu.gr/events/business-applyform

ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!