Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Mediterranean College – Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται η λειτουργία της Πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «MC – Class»

Η χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση αποτελεί την αιχμή του δόρατος στις υπηρεσίες που παρέχει το Mediterranean College στους φοιτητές του

Με ιδιαίτερη επιτυχία συμπληρώνεται το τρίτο έτος λειτουργίας της πρωτοποριακής πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (distance learning) του Mediterranean College.

Η πλατφόρμα με την ονομασία mc-class βασίζεται στην πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ανοιχτού κώδικα Moodle και υποστηρίζει την παροχή εκπαιδευτικού υλικού online. Η ψηφιοποίηση του υλικού πραγματοποιήθηκε από τη Σχολή Πληροφορικής του Κολεγίου σε συνεργασία με την Ακαδημαϊκή Διεύθυνση, στο πλαίσιο του θεσμού των real projects, και σκοπό έχει την παροχή στους φοιτητές της δυνατότητας online πρόσβασης σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό που χρειάζονται για την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος που έχουν επιλέξει. Τη δυνατότητα αυτή έχουν υποδεχθεί με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι φοιτητές των προγραμμάτων εξ αποστάσεως φοίτησης, καθώς το εκπαιδευτικό υλικό είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή, όπου και αν βρίσκονται

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατ’ αυτό τον τρόπο, το Mediterranean College στο πλαίσιο της δράσης «Ecological Learning» που εντάσσεται στο πρόγραμμα Ε.Κ.Ε. που εφαρμόζει, έχει μειώσει κατά 34% την ποσότητα χαρτιού που δαπανούσε για παροχή εκπαιδευτικού υλικού, ενώ μείωσε σε ποσοστό άνω του 26% την κατανάλωση μελανιών, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό γενικότερα στην προστασία του περιβάλλοντος .

Για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, στην κατεύθυνση της συνεχούς προσπάθειας αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, έχει προγραμματιστεί η ένταξη νέων λειτουργιών, όπως το ηλεκτρονικό απουσιολόγιο, η on-line υποβολή εργασιών καθώς και μηχανισμοί αξιολόγησης της απόδοσης φοιτητών και διδασκόντων.

Η πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Mediterranean College, προσφέρει την πρόσβαση σε μια σειρά από ευέλικτα προγράμματα distance learning σε εργαζόμενους αλλά και σε όσους διαθέτουν περιορισμένο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καινοτομία αυτή, προσφέρει μια μεγάλη δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές του Mediterranean College που προέρχονται από την Περιφέρεια.

Πληροφορίες : Περισσότερες πληροφορίες για τις ενάρξεις των νέων τμημάτων DistanceLearning, παρέχονται από το Admissions Office του Mediterranean College, τηλ.: 210 8899600, e-mail: info@medcollege.edu.gr

ΣυντάκτηςΠληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κο Βασίλη Γαλάνη, Marketing Director & Υπεύθυνο Γραφείου Τύπου, τηλ.: 210 88 99 603, e-mail: vgalanis@medcollege.edu.gr

Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!