Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Mediterranean College – Orientation Days 2016

orientation-daya-03-10

Χαμόγελα και αισιοδοξία στην πρώτη ημέρα της νέας φοιτητικής τους ζωής!

Ημέρες προσανατολισμού(Orientation Days) για τους νέους φοιτητές του Mediterranean College ορίστηκαν η Δευτέρα 3 και η Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 και όλοι οι φοιτητές των προπτυχιακών τμημάτων βρέθηκαν στις  κεντρικές εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα, για την πρώτη τους ενημέρωση από τους υπευθύνους των σχολών που έχουν επιλέξει.
Τους νέους φοιτητές υποδέχθηκε η Δρ. Μαρία Συντζιούκη, Αν. Επικεφαλής Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διδασκαλίας – Μάθησης και Ανάπτυξης του Mediterranean College παρουσιάζοντας τα μοναδικά προνόμια φοίτησης στο 1ο Αγγλόφωνο Κολλέγιο της Ελλάδας.
Στην πρώτη ημέρα προσανατολισμού (Δευτέρα 03 Οκτωβρίου) συμμετείχαν οι προπτυχιακοί φοιτητές των Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Μηχανικών και Τουρισμού-Φιλοξενίας.
Μια θερμή υποδοχή – με την πολύτιμη βοήθεια του διαδικτύου και πιο συγκεκριμένα μέσω Skype-  επεφύλασσε στους νέους φοιτητές και η εκπρόσωπος του συνεργαζόμενου κορυφαίου Βρετανικού Πανεπιστημίου, University of Derby, κα Gail Thrippleton, International Partnerships Manager for Derby Business School.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, Σύμβουλος Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας – Συγγραφέας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δρ. Πάρης Λιανός, Επικεφαλής Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο κ. Δημήτρης Κόγκας, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, η Δρ. Μάτα Ηλιούδη, Επικεφαλής Σχολής Πληροφορικής, ο κ. Στέλιος Πανούτσος, Επικεφαλής Σχολής Μηχανικών και ο κ. Κωνσταντίνος Χανδρινός, Υπεύθυνος Καθηγητής Σχολής Τουρισμού & Φιλοξενίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη σύντομη ομιλία (testimonial) του απόφοιτου του προγράμματος BΑ (Hons) Business Studies στο Mediterranean College,  Βασίλη Μακεδώνα ,ο οποίος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους την εμπειρία φοίτησης στο 1ο Αγγλόφωνο Κολλέγιο της Ελλάδας.
Στη δεύτερη ημέρα προσανατολισμού (Τρίτη 04 Οκτωβρίου), συμμετείχαν οι νέοι φοιτητές των Σχολών Εκπαίδευσης, Επαγγελμάτων Υγείας και Ψυχολογίας του Κολλεγίου.
Με τις πιο θετικές ευχές και με την παραίνεση να συνεχίσουν να αγωνίζονται για το μέλλον τους, υποδέχθηκε τους νέους φοιτητές ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο  ασημένιος παραολυμπιονίκης του Ρίο,  Γρηγόρης Πολυχρονίδης.
Χαιρετισμό μέσω Skype, εκ μέρους του συνεργαζόμενου Πανεπιστημίου University of Derby, απηύθυνε στους σπουδαστές η Dr. Carrie Childs, Research Cluster Coordinator: Critical & Social Psychology, Lecturer in Psychology UoD, College of Life and Natural Sciences και, εκ μέρους του  δημοφιλούς  Βρετανικού πανεπιστημίου, Manchester Metropolitan University,  η κα. Julie Wright, Head of Department of Health Professions, MMU. Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυναν η Δρ. Πέννυ Λουκά, Επικεφαλής Σχολής Ψυχολογίας, η Δρ. Θεανώ Κουτσουπίδου, Επικεφαλής Σχολής Εκπαίδευσης και η κα. Ειρήνη Ταμιωλάκη, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Φυσικοθεραπείας, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας.  Η δεύτερη ημέρα του orientation ολοκληρώθηκε με το testimonial της Μαρίας Χρυσανθακοπούλου, απόφοιτης του προγράμματος BSc (Hons) Applied in Psychology.
Από την Τετάρτη 5 έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, θα ακολουθήσει στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου,  η Εβδομάδα Ένταξης (Induction Week), ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν επίσημα τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016!
Στόχος της Εβδομάδας Ένταξης είναι η εξοικείωση των φοιτητών του Mediterranean College με τις απαιτήσεις φοίτησης, τη δομή του Βρετανικού συστήματος εκπαίδευσης, το περιεχόμενο των σπουδών τους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κολλεγίου. Παράλληλα, ενημερώνονται για τα προνόμια φοίτησης και το σύστημα υποστήριξης φοιτητών του Mediterranean College.
Το Mediterranean College, από το 1977 μεταφέρει τη Βρετανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Αποτελείται από επτά (7) ακαδημαϊκές σχολές (Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού-Φιλοξενίας, Εκπαίδευσης, Πληροφορικής, Ψυχολογίας, Μηχανικών και Επαγγελμάτων Υγείας) και διατηρεί μια στρατηγική συνεργασία δικαιόχρησης (franchise agreement) με δύο κορυφαία Βρετανικά πανεπιστήμια: Το TOP50 κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of Derby (UoD), το οποίο κατατάσσεται στην  1η θέση των Βρετανικών  Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, για τους τομείς Τουρισμού-Φιλοξενίας, Παιδαγωγικών και Μηχανολογίας (Guardian University Guide 2017) και το δημοφιλέστερο βρετανικό πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan University (MMU) για την παροχή προγραμμάτων Φυσικοθεραπείας και Λογοθεραπείας, στο πλαίσιο της νέας Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας που έχει ιδρύσει το Κολλέγιο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλα τα προγράμματα του  Mediterranean College μεταφέρονται αυτούσια στην Ελλάδα και τα πτυχία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια.
Mediterranean College:
Aθήνα – Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Τηλ.: 210 8899600
Θεσσαλονίκη – Εγνατία 2-4, Τηλ.: 2310 287779
[email protected]
www.medcollege.edu.gr
 

orientation-dayc-04-10

orientation-dayc-03-10

orientation-dayb-04-10

orientation-dayb-03-10

orientation-daya-04-10

 
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!