Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Mediterranean College – Σπουδές Ψυχολογίας Μεταπτυχιακού Επιπέδου (ΜSc Integrative Counselling and Psychotherapy)

Mediterranean College - Σπουδές Ψυχολογίας Μεταπτυχιακού Επιπέδου (ΜSc Integrative Counselling and Psychotherapy)

Βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων  σε ένα μοναδικά εφαρμοσμένο πρόγραμμα

στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία.

Αν υπήρχε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ψυχολογία το οποίο διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο και εξελικτικό στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (Ψυχοδυναμική Προσωποκεντρική , Γνωσιακή, Συμπεριφοριστική) , που περιλαμβάνει βιωματικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων και υποχρεωτική και εποπτευόμενη κλινική άσκηση 300 ωρών, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα κριτήρια  του Βρετανικού Συλλόγου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας BACP (British Association for Counselling and Psychotherapy) και το πτυχίο του είναι ισοδύναμο με Master σε ΑΕΙ, θα φανταζόσασταν ότι μιλάμε για σπουδές σε κάποιο Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού! Σωστά?
Και όμως ΟΧΙ. Διότι με 37 χρόνια καταξιωμένης πορείας, η συνταγή της επιτυχίας για τη Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College είναι ο μοναδικός  συνδυασμός των προαναφερθέντων παροχών αλλά και μια εποικοδομητική συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby ( University of Derby), το οποίο βρίσκεται μέσα στα 10 πρώτα σε κατάταξη Πανεπιστήμια, με κριτήριο την απασχολησιμότητα των αποφοίτων του.
Το πρόγραμμα ΜSc Integrative Counselling and Psychotherapy του Mediterranean College  είναι δομημένο έτσι ώστε να εφοδιάσει τους φοιτητές με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργαστούν στον τομέα της ψυχοθεραπείας, ως αυτόνομοι σύμβουλοι-ψυχοθεραπευτές της συνθετικής προσέγγισης. Οι φοιτητές διδάσκονται  τις διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, τα μοντέλα και τις θεωρίες κατανοώντας  έτσι, το θεωρητικό, κοινωνικό, πολιτισμικό και ιδεολογικό πλαίσιο κατά το οποίο  οι ασθενείς τους αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το University of Derby, σύμφωνα με τα κριτήρια του Βρετανικού Συλλόγου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας BACP (British Association for Counselling and Psychotherapy), με βάση τα οποία πιστοποιούνται τα μεταπτυχιακά προγράμματα Συμβουλευτικής. Οι φοιτητές μπορούν να εγγραφούν στον BACP ως εκπαιδευόμενα μέλη.
Στο μεταπτυχιακό μπορούν να φοιτήσουν: απόφοιτοι ΑΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού με προπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ψυχολογία καθώς και ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού με πτυχίο Κοινωνικών Επιστημών στο οποίο,  ποσοστό μαθημάτων να ανήκει στον τομέα Ψυχολογίας.
Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να κάνουν αίτηση για την εγγραφή τους στο Βρετανικό Σύλλογο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας BACP (British Association for Counselling and Psychotherapy). Ως πτυχιούχοι, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως αυτόνομοι σύμβουλοι – ψυχοθεραπευτές της συνθετικής προσέγγισης, σε διαφορετικά συμβουλευτικά πλαίσια: συμβουλευτικά κέντρα & σταθμούς, μονάδες κοινοτικής στήριξης & κοινωνικής πρόνοιας ανθρωπιστικές και αναπτυξιακές ΜΚΟ, μονάδες υγείας, εκπαιδευτήρια, ως ελεύθεροι επαγγελματίες – σύμβουλοι & ψυχοθεραπευτές Εναλλακτικά μπορούν να συνεχίσουν περαιτέρω σπουδές για την απόκτηση διδακτορικού PhD ή PsyD.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Mediterranean Professional Studies  ή να επισκέπτεστε- για παραλαβή των εντύπων της αίτησης- το Admissions Office, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 -14:00), e-mail: [email protected]      ή  να επισκεφθείτε το www.medcollege.edu.gr
 
To Mediterranean College στα Social Media:
Facebook: https://www.facebook.com/MediterraneanCollegeThessaloniki
Twitter: https://twitter.com/medcollegethess
YouTube:http://www.youtube.com/mediterraneancollege
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!