Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Mediterranean Professional Studies – Έναρξη Τμήματος «Θεατρικού Παιχνιδιού»

Mediterranean Professional Studies - Έναρξη Τμήματος  «Θεατρικού Παιχνιδιού»

Το Mediterranean Professional Studies, Κέντρο Δια Βίου Μάθησης – Επιπέδου 2 πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων, διοργανώνει πρόγραμμα εκπαίδευσης 60 ωρών με αντικείμενο το «Θεατρικό Παιχνίδι».
Με την επιτυχή περάτωση του προγράμματος οι σπουδαστές θα μπορέσουν να λάβουν την Βρετανική Πιστοποίηση NCFE, Επιπέδου 5, Professional Certificate in Theatrical Play.
Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με το χώρο του θεάτρου και συγκεκριμένα με το θεατρικό παιχνίδι ως παιδαγωγικό εργαλείο. Επιπρόσθετα αυτό το σεμινάριο είναι βιωματικό, δηλαδή στόχος είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές δεξιότητες. Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν μια γενική εικόνα της λειτουργίας του θεατρικού παιχνιδιού στην εκπαίδευση, αλλά και θα καταρτιστούν στις δράσεις του θεατρικού παιχνιδιού με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν ως εκπαιδευτικό εργαλείο στον επαγγελματικό τους χώρο, στην εθελοντική εργασία τους ή στην καθημερινή τους ζωή.
Το πρόγραμμα καλύπτει τα τρία επίπεδα λειτουργίας του θεατρικού παιχνιδιού: α) το παιδαγωγικό, το οποίο βοηθά παιδιά ή και ενήλικες να αναπτύξουν κώδικες επικοινωνίας, β) το θεατρικό, το οποίο μέσα από παιχνίδια ρόλων βοηθά τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν, να ανταποκριθούν και να αποδεχθούν υποθετικές δοσμένες συνθήκες και γ) το ψυχολογικό, το οποίο με δημιουργική παρουσία και παρέμβαση δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας έτσι ώστε να προωθηθεί η απελευθέρωση που οδηγεί στη δημιουργία.
Το πλαίσιο διδασκαλίας έχει κυρίως πρακτικό προσανατολισμό και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, ψυχολόγους και σε γονείς που θέλουν να διδαχθούν τις τελευταίες μεθόδους θεατρικού παιχνιδιού και φοιτητές συναφών επιστημονικών πεδίων που επιθυμούν να λάβουν πρακτικές γνώσεις.
Τα μαθήματα θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Έναρξη Τμήματος

1 Ιουνίου!!!

Πληροφορίες: Mediterranean College, Θεσσαλονίκη:  Βαλαωρίτου 9 – τηλ.: 2310 287779 www.medcollege.edu.gr, [email protected]
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!