Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Μητροπολιτικό Κολλέγιο – Ημερίδα με θέμα «Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Ασθενών με Αφασία»

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και πιο συγκεκριμένα το Τμήμα Λογοθεραπείας, διοργανώνει το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρες 09:30-17:00 ημερίδα με θέμα «Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Ασθενών με Αφασία» .
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο campus του Αμαρουσίου (Σωρού 74) και θα φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές από την επιστημονική ομάδα του Ιατρείου Μνήμης- Νευροψυχολογίας, της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.  Οι πρωινές εισηγήσεις της ημερίδας αφορούν την αξιολόγηση και αποκατάσταση των Αφασικών Συνδρόμων ενώ το μεσημέρι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία ειδικής εκπαίδευσης στο γνωστό εργαλείο αξιολόγησης της παθολογικής γλωσσικής λειτουργίας /αφασίας  Διαγνωστική Εξέταση της Βοστώνης για την Αφασία – ΔΕΒΑ-ΣΜ ΣΜ (Μεσσήνης, Παναγέα, Καστελλάκης & Παπαθανασόπουλος, 2013) – Boston Diagnostic Aphasia ExaminationBDAESF (Goodglass, Kaplan & Baressi, 2001).
Η Ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες λογοθεραπευτές – λογοπαθολόγους, φοιτητές λογοθεραπείας, επαγγελματίες ψυχολόγους-νευροψυχολόγους, φοιτητές νευροψυχολογίας ή κλινικής ψυχολογίας, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φοιτητές ιατρικής και νευρολόγους.
Σκοπός της Ημερίδας είναι η αξιολόγηση της γλωσσικής λειτουργίας που αποτελεί ένα βασικό στοιχείο σχεδόν κάθε εκτίμησης ατόμων με εγκεφαλική δυσλειτουργία. Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να εξηγούν τις αιτίες των αφασικών συνδρόμων, να αναγνωρίζουν και ταυτόχρονα να διακρίνουν τα βασικά χαρακτηριστικά τους από άλλες παθήσεις, να κάνουν σωστή χρήση και ερμηνεία των αποτελεσμάτων του εργαλείου ΔΕΒΑ-ΣΜ, να γνωρίζουν πως θα προσεγγίσουν τους ασθενείς με αφασία και ποιες είναι οι ανάγκες τους, καθώς και ποιες θεραπείες συνιστώνται για κάθε επιμέρους μορφή.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης με τη λήξη της Ημερίδας.
Για συμμετοχή και περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.metropolitan.edu.gr ή επικοινωνήστε με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο 210-6199891.
Για το πρόγραμμα κάντε κλικ εδώ.
Για την αφίσα κάντε κλικ εδώ.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο - Ημερίδα με θέμα  «Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Ασθενών με Αφασία»

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!