Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας αποφοίτου Λογοθεραπείας στο Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαίδευση Κωφών

IMG_4353

Η απόφοιτη του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Χαρίκλεια Χατζηδημήτρη παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνάς της στο 22ο Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαίδευση Κωφών (22nd International Congress on the Education of the Deaf, ICED 2015) που διεξήχθη στην Αθήνα μεταξύ 6-9 Ιουλίου 2015.
Ειδικότερα, σε συνεργασία με τη Δρ. Μαριάννα Χατζοπούλου (ειδική παιδαγωγό, διερμηνέα νοηματικής γλώσσας, διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Πεύκης-Λυκόβρυσης), παρουσίασε πειραματική εργασία με τίτλο: “Κατάκτηση του φωνολογικού συστήματος της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας από το κωφό παιδί κωφών γονέων” (“Phonological Acquisition In Greek Sign Language”).
Το 22ο Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαίδευση Κωφών (ICED) είναι το πιο διακεκριμένο σώμα στο χώρο της εκπαίδευσης κωφών και βαρηκόων και το παλαιότερο συνέδριο γενικά στον χώρο της εκπαίδευσης, καθώς το πρώτο συνέδριο διεξήχθη στο Παρίσι το 1878. Από το 1970, το ICED οργανώνεται σταθερά κάθε πέντε χρόνια σε διαφορετικές χώρες και αποτελεί ένα φόρουμ προβολής της έρευνας και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών για την εκπαίδευση των κωφών και βαρηκόων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τµήµα Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Βρετανικού Πανεπιστημίου στη Λογοθεραπεία που προσφέρθηκε στην Ελλάδα και το μόνο με ιστορία μεγαλύτερη των 15 ετών στην ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση. Επίσης, είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό τµήµα ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος το οποίο συμμετέχει σε ερευνητικές δραστηριότητες Πανεπιστημίων και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το Tμήμα Λογοθεραπείας μπορείτε να βρείτε στο site του Μητροπολιτικού Κολλεγίου www.metropolitan.edu.gr
 

 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!