Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Μουσική του δρόμου: ένα ταξίδι χωρίς όρια και κανόνες

kallitexnis_tou_dromou

Μουσική του δρόμου: ένα ταξίδι χωρίς όρια και κανόνες
Εκεί που τελειώνουν οι κανόνες αρχίζει η μουσική. Εκεί που το βάρος στο βλέμμα και το νου ελαφραίνει, αρχίζουν οι νότες ελευθερίας. Μέσα στα γκρίζα σοκάκια της Θεσσαλονίκης, ο Βαρδάρης σκορπάει τις μελωδίες των καλλιτεχνών του δρόμου, που με χαρά και χαμόγελο καλούν στο μουσικό ταξίδι τους τους περαστικούς, δίνοντας χρώμα με διαφορετικό κάθε φορά πινέλο και με μια αγκαλιά πάντα ανοιχτή.
Οι μουσικοί του δρόμου, αυτοδίδακτοι συνήθως, ανοίγουν διάλογο με όλους με μόνο κώδικα επικοινωνίας τη μουσική τους, ελεύθερα, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς να ζητιανεύουν την αποδοχή. Κάνουν αυτό που αγαπούν και το προσφέρουν απλόχερα.
Στο μουσικό ταξίδι τους ερμήνευσαν κι ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τους ίδιους, από τη ζωή τους, από τη φιλοσοφία τους. Ο «Καλλιτέχνης του δρόμου», σε στίχους Άκη Βαλογιάννη και μουσική Κώστα Μυλώση, είναι η φωτογραφία τους, η αποτύπωση της καθημερινότητάς τους. Είναι αφιερωμένο στους ίδιους, που λένε «όχι» στις αυταπάτες της ζωής, που ακολουθούν το όνειρό τους, που αρνούνται να μπουν στα κλισέ της καταστροφής.
Οι σπουδαστές Ηχοληψίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ακολούθησαν τις μουσικές διαδρομές καλλιτεχνών του δρόμου στα σοκάκια της Θεσσαλονίκης, συνομίλησαν μαζί τους και ηχογράφησαν τις γλυκές νότες του ομώνυμου τραγουδιού, πραγματοποιώντας ένα πολύ δημιουργικό πρότζεκτ.
Ονειρευτείτε κι εσείς το ταξίδι τους χωρίς όρια και κανόνες….
http://bit.ly/kallitexnistoudromou
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!