Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Μυστικοί κήποι και αντανακλάσεις – Έκθεση Ζωγραφικής της Άννας Αργυράκη

kefalida111

Aegean College – Πανεπιστημίου 17

Διάρκεια: 25 Σεπτεμβρίου 2017 – 10 Οκτωβρίου 2017

Από τις 25 Σεπτεμβρίου στο Aegean College παρουσιάζεται η ζωγραφική δουλειά της εικαστικού Άννας Αργυράκη με τίτλο «Μυστικοί Κήποι & Αντανακλάσεις» που βασίζεται στην προσωπική θέση ζωής – ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη από μνήμες και συναισθήματα που έχουμε αποθηκευμένα σαν αναμνήσεις ας πούμε στο «σκληρό δίσκο μας». Οι αναμνήσεις και τα αισθήματα είναι που μας στοιχειώνουν ή μας γαληνεύουν. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο.

«Τα φωτεινά κομμάτια εναλλάσσονται με τα σκοτεινά σε μια αέναη, και πολλές φορές άνιση, μάχη που κρατά μια ολόκληρη ζωή. Είναι τα παιχνιδίσματα και οι αντανακλάσεις στους καθρέπτες της ψυχής, αυτά που άλλοτε μας κάνουν σπουδαίους και άλλοτε μας συνθλίβουν. Επηρεασμένοι από λάθος πρότυπα και την κοινωνική τοξικότητα με μια καθημερινότητα νοσηρή και επίπονη, που μετατρέπει τις πραγματικές αξίες σε ανούσιες αναφορές. Η καλλιτεχνική έμπνευση και η δημιουργία είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα και αφήνει το φως να περάσει στους μυστικούς κήπους της ψυχής, δημιουργώντας μια άλλη διάσταση. Αντλώντας δύναμη από τον εαυτό μας αφουγκραζόμενοι τις εσωτερικές μας ανάγκες, απενοχοποιώντας τις επιλογές μας ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε στην εύθραυστη επιφάνεια. Η έκθεση αυτή είναι μια σφαιρική ματιά στο τι είναι ευχάριστη ανάμνηση, μια προσπάθεια να στηριχθούμε στα προσωπικά μας “βράχια” με σεβασμό και θαυμασμό στη νομοτέλεια της φύσης, την αγάπη και την αποδοχή στον εαυτό μας. Η εσωτερική ισορροπία επιτυγχάνεται μέσα από τη διάθεση για προσφορά στο συνάνθρωπο». Τη βραδιά των εγκαινίων υποστηρίζεται το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Λίγα λόγια για την εικαστικό Άννα Αργυράκη

Η Άννα Αργυράκη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τους Γ. Μόραλη, Μυταρά, Κανακάκη, Βασιλειάδη και Γεωργίου. Έκανε μεταπτυχιακό στη Σκηνογραφία και στην Κεραμική, καθώς και ένα χρονικό διάστημα στη γλυπτική. Εργάζεται στο Κέντρο Τεχνών Πλάκα και διδάσκει Ελεύθερο σχέδιο, καθώς και στο Aegean College, όπου διδάσκει σχέδιο, χρώμα και Ιστορία της Τέχνης. Παραδίδει σεμινάρια με θέμα «Τεχνικές &Υλικά στη Ζωγραφική και στη Διακόσμηση», καθώς και σεμιναριακά μαθήματα ζωγραφικής και εικαστικών κατασκευών στο London Art & Crafts και στην artdot.gr. Ως ελεύθερη επαγγελματίας, εργάζεται σαν Interior Designer κι έχει διακοσμήσει ξενοδοχεία, καταστήματα και μονοκατοικίες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η μεγάλη της αγάπη, όμως, είναι η ζωγραφική. Έχει λάβει μέρος στην Biennalle στο Institut Français dAthènes καθώς και σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και στο εξωτερικό. Η τελευταία της έκθεση πραγματοποιήθηκε το 2015 στο ΜΥΚΟΝΟS CONTRACT. Σήμερα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε διάφορα μέρη του κόσμου. 

prosklisi

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

aegean


ΧΟΡΗΓΟI
xorigoi

ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ:

ypostirizo

HASHTAG Aegean College: #AegeanCollege

HASHTAG Έκθεσης: #mystikoikipoi

@AegeanCollege FIND US

mmd

AEGEAN COLLEGE I ΑΘΗΝΑ Πανεπιστημίου 17, Αθήνα, Τηλ.: 210 32 11228 I

Ωράριο Λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα-Σάββατο: 09.00–20.00.

Είσοδος Ελεύθερη

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για τις σχετικές λεπτομέρειες

http://www.aegeancollege.gr

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!