Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Νέα e-learning Προγράμματα Επιμόρφωσης στον τομέα των Ναυτιλιακών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

naft
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το νέο κύκλο προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την τρέχουσα περίοδο διατίθενται για πρώτη φορά τέσσερα νέα προγράμματα 3μηνης διάρκειας για όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν επαγγελματικά ή εργάζονται ήδη στο ναυτιλιακό κλάδο. Τα μαθήματα ξεκινάνε στις 28/9 και οι ενδιαφερόμενοι που θα υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 7/9 θα έχουν έκπτωση 15% στα δίδακτρα και δυνατότητα προεγγραφής μόνο με την αίτησή τους και χωρίς προκαταβολή ποσού.
 

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να παράσχει στους συμμετέχοντες το θεωρητικό αλλά κυρίως το πρακτικό υπόβαθρο του αντικειμένου των ναυλώσεων, δηλαδή να προσφέρει την ειδική γνώση του αντικειμένου αλλά και να αναπτύξει την ικανότητα του συμμετέχοντα στο να εκτελεί υπεύθυνα και αυτόνομα τις εργασίες ναύλωσης. Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει συμπεριφορά αγορών (market outlook), αρχές δικαίου, όπως προσφορά και αντιπροσφορά, νομικές και ηθικές απαιτήσεις, λεπτομέρειες που απαιτούνται για να συμπεριληφθούν στις προσφορές, ανακεφαλαίωση ναυλοσυμφώνου, εκτίμηση ταξιδιού κτλ. Δύο ενότητες επικεντρώνονται σε πρακτικές ασκήσεις και υπολογισμούς ναύλωσης φορτηγών πλοίων και δεξαμενόπλοιων για χρονοναύλωση και ναύλωση ταξιδιού. Στο τέλος, γίνεται προσομοίωση ναύλωσης, όπου οι συμμετέχοντες υιοθετούν ρόλους εκφορτωτών και φορτωτών και ναυλώνουν πλοία. Η προσομοίωση είναι αναπαράσταση των διεργασιών ναύλωσης βασισμένη σε πραγματικά σενάρια.
 

Το πρόγραμμα «Ναυτιλία και Διαχείριση Προμηθειών» στοχεύει στο να προσφέρει στους εκπαιδευομένους εργασιακή γνώση για τις τεχνικές αγορών, τις διαδικασίες και τις στρατηγικές σε συνάρτηση με τις πρακτικές αποθεμάτων που χρησιμοποιεί μια σύγχρονη επιχείρηση. Πρόκειται για τεχνικές και στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι εταιρίες παγκοσμίως, ώστε να μειωθεί το κόστος αγορών αλλά και αποθεμάτων. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στο χώρο της ναυτιλίας και των προμηθειών και ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να σκεφθούν σαν επαγγελματίες, προσφέροντας πραγματικά γεγονότα και παραδείγματα από την επαγγελματική ζωή. Δεν προϋποθέτει ειδική γνώση ναυτιλιακών ή προμηθειών.
 

Το πρόγραμμα «Shipping Logistics» έχει ως σκοπό τη μεταφορά πληροφοριών, γνώσεων αλλά και προσωπικών εμπειριών στους εκπαιδευομένους, εξετάζοντας όσο το δυνατόν αναλυτικότερα έννοιες από τον ευρύτερο χώρο των logistics και του supply chain σε συνδυασμό με τα ναυτιλιακά δρώμενα, αφού τα ναυτιλιακά logistics θεωρούνται ως οι διαδικασίες της σχεδίασης, οργάνωσης, εφαρμογής και διοίκησης της μεταφοράς των αγαθών και των πληροφοριών. Μέσα από κάθε ενότητα οι εκπαιδευόμενοι θα εξετάσουν θεωρητικά θέματα, μελέτες περίπτωσης και πρακτικές πολιτικών από τον χώρο των ναυτιλιακών logistics, ώστε να δύνανται να κατανοήσουν πώς λειτουργούν οι διαδικασίες των logistics γενικότερα στο ευρύ αλλά και ειδικότερα στο ναυτιλιακό περιβάλλον, προσφέροντας όχι μόνο υπηρεσίες που σχετίζονται με τις θαλάσσιες μεταφορές αλλά και ειδικότερες υπηρεσίες logistics (αποθήκευση, διαχείριση αποθεμάτων, διανομές, έλεγχο ποιότητας, επισκευές).
 

Το πρόγραμμα «Shipping Finance» επικεντρώνεται στην ανάλυση και την κατανόηση των τρόπων χρηματοδότησης πλοίων. Παρουσιάζονται οι πιο πραγματικές και πολύπλοκες μορφές χρηματοδότησης εταιρικής ή μέσω ιδίων κεφαλαίων, όπως η χρηματοδότηση μέσω τράπεζας, οι κοινοπραξίες και τα shipping funds. Τα χρηματοοικονομικά προϊόντα συγκρίνονται βάσει της καταλληλότητάς τους σε σχέση με τα διάφορα είδη επένδυσης, καθώς και με τις σημερινές συνθήκες της διεθνούς ναυτιλιακής αγοράς, όπως και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του κάθε χρηματοοικονομικού προϊόντος. Επίσης αναλύονται οι επιπτώσεις της μεταβλητότητας της ναυλαγοράς και της αγοραπωλησίας πλοίων στη διαχείριση χαρτοφυλακίου. Για την καλύτερη κατανόηση των χρηματοοικονομικών εννοιών παρατίθεται ανάλυση πραγματικών υποθέσεων (case studies) αλλά και παραδειγμάτων. Στην τελευταία ενότητα οι εκπαιδευόμενοι παίρνουν μέρος σε προσομοίωση χρηματοδότησης πλοίων, όπου υιοθετούν ρόλους και αξιολογούν την αγορά πλοίων.
 
Ακαδημαϊκοί Υπεύθυνοι των προγραμμάτων είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ Πετράκης Παναγιώτης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της SeaWorks Training & Consulting Ltd (UK), Κώνστα Κατερίνα.
Η διδασκαλία των προγραμμάτων πραγματοποιείται αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου και η παρακολούθηση δεν απαιτεί από τους συμμετέχοντες ειδική γνώση ναυτιλιακών θεμάτων. Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και απόφοιτοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Η επιτυχής ολοκλήρωσή τους οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης. Σε όλα τα Προγράμματα απονέμονται βαθμοί ECVET, ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό λαμβάνουν και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass.
 
Για να ενημερωθείτε για όλα τα διαθέσιμα προγράμματα στον τομέα των Ναυτιλιακών επισκεφθείτε τη σελίδα http://elearn.elke.uoa.gr/show_programs.php?catID=73
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210.36.89.354 & 210.36.89.381 ή στο email: [email protected]

logo set 17x7 300dpi_gr

 
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!