Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Νέο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών για τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

 
kentro-diagnosis-fb-post

Νέο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών
για τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Το Κέντρο Ακαδημαϊκής Υποστήριξης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με γνώμονα τη βέλτιστη δυνατή υποστήριξη των φοιτητών του Κολλεγίου, δημιούργησε την καινοτόμο μονάδα Διάγνωσης και Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών.

Το Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών (Κ.Δ.Α.Μ.Δ.) αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, που έχει βασικό στόχο να βοηθήσει τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες – διαγνωσμένες ή μη – να ανταποκριθούν στις σπουδές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να βελτιώσουν την ακαδημαϊκή τους επίδοση.

Οι υπηρεσίες του Κ.Δ.Α.Μ.Δ. περιλαμβάνουν:

  • Ακαδημαϊκή υποστήριξη σε φοιτητές με μαθησιακές δυσκολίες, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες τους, βάσει του επίσημου εγγράφου διάγνωσής τους.

  • Ανεπίσημη ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών – για μη διαγνωσμένες περιπτώσεις – και παραπομπή προς αξιολόγηση σε επίσημους φορείς (πλαίσια ενηλίκων).

  • Παράλληλη στήριξη σε φοιτητές, που αντιμετωπίζουν έντονη δυσκολία στην φοίτηση, από τους φοιτητές του προγράμματος της Ειδικής Αγωγής που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που προσφέρει αυτήν την καινοτόμο υπηρεσία στον ειδικό πληθυσμό των φοιτητών με μαθησιακές δυσκολίες. Η δημιουργία του Κ.Δ.Α.Μ.Δ. ήταν μια πρωτοβουλία της Σχολής Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου που προσφέρει αναγνωρισμένα bachelors και masters στην Προσχολική Αγωγή και στην Ειδική Αγωγή, σε συνεργασία με το διακεκριμένο Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of East London.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.mitropolitiko.edu.gr

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!