Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Νέο πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών στην Εργοθεραπεία από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ανακοίνωσε την έναρξη νέου, πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών στην επιστήμη της Εργοθεραπείας BSc (Hons) in Occupational Therapy, σε συνεργασία με το δημόσιο πανεπιστήμιο Queen Margaret University με έδρα το Εδιμβούργο. Πρόκειται για πανεπιστήμιο το οποίο διακρίνεται για την περίφημη Σχολή Υγείας του, ενώ πρόσφατα γιόρτασε την 75η επέτειό του στην προσφορά σπουδών στην Εργοθεραπεία. Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος έγινε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου από την εκπρόσωπο του Queen Margaret University κα Linda Renton, Senior Lecturer, Professional Lead for Occupational Therapy (photo new image 3).
Η εν λόγω ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του επιστημονικού συμποσίου με θέμα «Αξιολόγηση και υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων με Αυτισμό», το οποίο διοργάνωσε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 6 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.
Κατά την έναρξη του συμποσίου, η κα Ευαγγελία Χαβιάρα-Κοκκινάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Αυτιστικών Ατόμων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» απένειμε χαιρετισμό στους προσκεκλημένους ομιλητές και συνέδρους.
Το Συμπόσιο φιλοξένησε διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σημαντική εμπειρία στον Αυτισμό, ενώ τις επιστημονικές παρουσιάσεις συντόνισε ο Δρ.Ιωάννης Παπαδάτος, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ψυχίατρος. Οι παρουσιάσεις κάλυψαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματολογία όπως οι διαταραχές του φάσματος στον Αυτισμό από την κα Αλεξάνδρα Ρούσσου, Παιδοψυχίατρο, τ. Επίκουρη Καθηγήτρια McGill University, τ. Διευθύντρια ΕΣΥ, Πρόεδρο Εταιρίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου και οι αισθητηριακές δυσκολίες στο φάσμα του Αυτισμού από την κα Ελίζα Μάγκλαρη, Εργοθεραπεύτρια MS, L/OTR, BCP,Board Certified in Pediatrics.
Στη συνέχεια, η κα Βικτωρία Γκοράκη, Εργοθεραπεύτρια MS, εμβάθυνε στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής στα παιδιά με αυτισμό, ενώ η κα Χριστίνα Παπαδοπούλου, Εργοθεραπεύτρια από το Οικοτροφείο «Ο Άγιος Νικόλαος», ανέλυσε τον ρόλο της Εργοθεραπείας σε ενήλικες με αυτισμό. Οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν με την εισήγηση της κας Μαρίας Μπογιατζή, Παιδιατρικής Νευροψυχολόγου, σχετικά με την διεπιστημονική προσέγγιση του Αυτισμού.
Το Συμπόσιο έκλεισε η Linda Renton, εκπροσωπώντας το Queen Margaret University, η οποία αφού περιέγραψε τη συνεργασία του Πανεπιστημίου με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, έδωσε στο κοινό μια αναλυτική περιγραφή του νέου προγράμματος σπουδών Εργοθεραπείας, το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί με το νέο ακαδημαϊκό έτος.
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!