Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Νέο σεμινάριο από το CITY UNITY ΚΔΜΒ2

ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ CITY UNITY ΚΔΜΒ2

Θα μπορούσαν οι μύθοι, τα παραμύθια και οι ιστορίες να λειτουργήσουν ως ψυχοθεραπευτικό εργαλείο;
Το τμήμα Ψυχολογίας του CITY UNITY ΚΔΜΒ2, έρχεται να  το αποδείξει,  μέσω του νέου σεμιναρίου : «Οι μύθοι, τα παραμύθια και οι ιστορίες ως ψυχοθεραπευτικό εργαλείο».
Κάθε άνθρωπος καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει πληθώρα καταστάσεων και προκλήσεων, που συνάδουν με άγχη και αγωνίες, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του περιβάλλοντός του. Οι μύθοι, τα παραμύθια και οι ιστορίες στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπευτική πράξη, με την παρέμβαση και την ανάλυση του επαγγελματία ψυχικής υγείας, βοηθούν το άτομο να κινητοποιήσει συνειδητά και μη συνειδητά κομμάτια του εαυτού του, να βρει ερμηνείες και εναλλακτικές λύσεις που αγγίζουν τη δική του ψυχοσύνθεση, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις/προκλήσεις της καθημερινότητας και, κυρίως, να κινητοποιήσει ή και να ενισχύσει την προσωπική του αλλαγή.
Το σεμινάριο έχει τέσσερις ενότητες: α) θεωρητική προσέγγιση, β) εκμάθηση κριτηρίων επιλογής κατάλληλων μύθων/παραμυθιών/ιστοριών ανάλογα με τη συμβουλευτική/ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, γ) εφαρμογή/πρακτική, δ) ανακεφαλαίωση/σύνθεση.
Εισηγήτρια: Δρ. Αφροδίτη Παπαϊωάννου-Σπυρούλια B.A., M.A., Ph.D., BTEC Couns., Tr. Systemic-Family & Marte Meo Therapist, CUC Psychology Department Psy Lecturer, [email protected]
Ημερομηνίες, ώρες και χώρος διεξαγωγής: Παρασκευή 7/3, 16:00-21:00, Σάββατο 8/3, 10:00-17:00), City Unity ΚΔΒΜ2 – Θησέως 15-17 Σύνταγμα
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!