Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ενημερώθηκε για το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ενημερώθηκε για το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις

Ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Τμήματος Μεταπτυχιακών Θεολογικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, κ. Χρήστος Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιο Φίλια και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Προγράμματος, έγινε δεκτός πριν από λίγες μέρες, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμο, τον οποίο ενημέρωσε για τη λειτουργία του Τμήματος.
Ο καθηγητής κ. Οικονόμου τόνισε ότι για πρώτη φορά ιδρύεται Τμήμα Θεολογίας στην Κύπρο και ενημέρωσε τον Μακαριώτατο και την Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις έκλεισε δυο χρόνια λειτουργίας. Διευθυντής του Προγράμματος είναι ο έγκριτος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Ζαχαρόπουλος, και διδάσκουν διακεκριμένοι καθηγητές, ομότιμοι και εν ενεργεία, των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Στο Τμήμα φοιτούν 145 μεταπτυχιακοί φοιτητές. Από αυτούς οι εκατόν δέκα (110) είναι ιερείς θεολόγοι και άλλων ειδικοτήτων από την Κύπρο, ενώ οι τριάντα πέντε (35) προέρχονται από την Κρήτη και τη λοιπή Ελλάδα. Το Πρόγραμμα τω Κρητών και Ελλαδιτών συντονίζει ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, κ. Ανδρέας Νανάκης και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου.
Ο κ. Οικονόμου εξήγησε στον Μακαριώτατο ότι το Τμήμα Μεταπτυχιακών Θεολογικών Σπουδών της Κύπρου είναι εγκεκριμένο τόσο από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥΣΑΤΣ) όσο και από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), στην Ελλάδα. Συνεπώς το Πτυχίο του αναγνωρίζεται τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα και αποτελεί το τρίτο Θεολογικό Τμήμα στον Ελληνικό Ορθόδοξο χώρο.
Τονίστηκε ότι το Τμήμα Θεολογικών Σπουδών Νεάπολις –Πάφου συνεργάζεται με την τοπική Εκκλησία της Κύπρου, η οποία χορήγησε περίπου πενήντα (50) υποτροφίες στα δύο χρόνια σε στελέχη της. Παράλληλα ανέπτυξε συνεργασία με τα παλαίφατα πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως, Αντιοχείας, και Ιεροσολύμων καθώς επίσης με το πατριαρχείο Μόσχας, τον αρχιεπίσκοπο των Μαρωνιτών στην Κύπρο και το Πανεπιστήμιο που έχουν οι Μαρωνίτες στο Λίβανο.
Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τους καθηγητές κ.κ. Οικονόμου και Φίλια για την ενημέρωση και ευχήθηκε καλή συνέχεια και επιτυχία του Προγράμματος για το καλό των Ορθοδόξων Θεολογικών Σπουδών και της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κύπρου.
Τέλος ο κ. Οικονόμου ενημέρωσε τον Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, για το Πρόγραμμα. Ο Θεοφιλέστατος προσέφερε στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Νεάπολις μια σειρά από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας, ενώ για τις αγορές του Τμήματος έκανε έκπτωση 50%. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι με την πρωτοβουλία αυτή του ιδρυτή και Οργανωτή του Τμήματος, κ. Οικονόμου, ξεκίνησε μια σοβαρή συνεργασία τόσο με τους ιερείς και τα στελέχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών όσο και με τις άλλες Ιερές Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Γραφείο Θεσσαλονίκης NUP
T: 2310 22 11 69
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!