Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Ζογγολόπουλου φωτίζει μπλε τις Ομπρέλες για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες

από αριστερά προς δεξιά: Χάρης Αηδονόπουλος, Υβέτ Κοσμετάτου - Πρόεδρος Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Σωκράτης Δημητριάδης - Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Άννα Μάνογλου – Συντονίστρια Ευχών Γραφείου Β. Ελλάδος Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Ευαγγελία Τζιλή – Υπεύθυνη Οικογενειών Γραφείου Β. Ελλάδος και Επικοινωνίας με Συλλόγους & Φορείς Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Βάγια Παναγιώτου - Τμήμα Προσέλκυσης Πόρων, Υπεύθυνη Μελών & Εταιρειών Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Μελίνα-Μαρία Δερμεντζοπούλου - Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Λήδα Παπαδοπούλου, Ντίνα Τέρτση
από αριστερά προς δεξιά: Χάρης Αηδονόπουλος, Υβέτ Κοσμετάτου – Πρόεδρος Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Σωκράτης Δημητριάδης – Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Άννα Μάνογλου – Συντονίστρια Ευχών Γραφείου Β. Ελλάδος Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Ευαγγελία Τζιλή – Υπεύθυνη Οικογενειών Γραφείου Β. Ελλάδος και Επικοινωνίας με Συλλόγους & Φορείς Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Βάγια Παναγιώτου – Τμήμα Προσέλκυσης Πόρων, Υπεύθυνη Μελών & Εταιρειών Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Μελίνα-Μαρία Δερμεντζοπούλου – Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Λήδα Παπαδοπούλου, Ντίνα Τέρτση

 

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 42η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις  και διαδίδοντας  το όραμα του οργανισμού. 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Ζογγολόπουλου υποστηρίζοντας το Make-A-Wish (Κάνε- Μια-Ευχή Ελλάδος) και συμβάλλοντας στην διάδοση του οράματος και του έργου του, φωταγώγησε τις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish. Ο Δήμος ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Οργανισμού και το βράδυ της Παρασκευής, 29 Απριλίου, γιορτάσαμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, δίνοντας δύναμη με τον συμβολικό αυτό τρόπο σε όλα τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες που το έχουν ανάγκη. 

Η Υβέτ Κοσμετάτου, Πρόεδρος του Make-A-Wish (ΚάνεΜιαΕυχή Ελλάδος) δήλωσε: «Το Make– A-Wish εκπληρώνει την ευχή ΚΑΘΕ παιδιού που νοσεί από μία σοβαρή ασθένεια και πληροί τα κριτήρια. Έχουμε καταφέρει να διπλασιάσουμε τις εκπληρώσεις των ευχών, παρά τις δύσκολες συνθήκες και, πλέον, με τη σταδιακή άρση των περιορισμών, προσδοκούμε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερα παιδιά. Κάθε χρόνο, στις 29 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, προς τιμήν όλων αυτών των παιδιών που αγωνίζονται και που η εκπλήρωση της ευχής τους τους δίνει δύναμη κι ελπίδα να συνεχίζουν τον αγώνα τους. Η στήριξη και η βοήθεια από τους Δήμους ανά την Ελλάδα είναι πραγματικά πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους!» 

Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη τους χορηγούς της δράσης μας: 4 Records για την μουσική επιμέλεια, Redloop Agency για την απαθανάτιση των όμορφων στιγμών, Dreamy Fireworks για τα μπαλόνια των μικρών μας μαχητών και Διαμαντής Catering για την παροχή του εξοπλισμού. 

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευχής θα είναι ξεχωριστή με  περισσότερους από 38 Δήμους να φωταγωγούν κάποιο ορόσημο της πόλης τους! 

Η εκπλήρωση της ευχής του παιδιού με σοβαρή ασθένεια μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, αντικαθιστώντας τον φόβο με την αυτοπεποίθηση, τη θλίψη με τη χαρά και το άγχος με την ελπίδα. Προσφέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών. 

 

Λίγα λόγια για την πρώτη ευχή: 

Ο επτάχρονος Chris από το Φοίνιξ της Αριζόνα (Η.Π.Α), το 1980 ήθελε να γίνει αστυνομικός. Έπασχε, όμως, από λευχαιμία και ο αγώνας του για ζωή τον είχε κάνει να πάψει να ονειρεύεται. Καμάρωνε το ελικόπτερο της αστυνομίας που στα μάτια του φάνταζε σαν να ήταν ολόκληρος ο κόσμος. «Κι αν μπορούσε να δει το ελικόπτερο από κοντά;», σκέφτηκε η μητέρα του, η Linda. Η Linda δεν άργησε να σκεφτεί πολλές ακόμα δράσεις για την υπέροχη ημέρα που οργανώθηκε για τον Chris σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Και ο Chris μεταμορφώθηκε. Έδειχνε πιο δυνατός, πιο χαρούμενος, με μεγαλύτερη ελπίδα για το «αύριο». Το «αύριο» δεν ήρθε για τον Chris, αλλά η πρωτοβουλία αυτή έμελλε να αλλάξει τον κόσμο. Λίγους μήνες μετά από εκείνη την ημέρα, η Linda, πηγαίνοντας να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς και όσους συνέβαλαν στην εκπλήρωση της ευχής του μοναχοπαιδιού της, τους παρότρυνε να συνεχίσουν να προσφέρουν ό,τι έκαναν για τον Chris και σε άλλα παιδιά που πάλευαν μία απειλητική ασθένεια. Και όλοι συμφώνησαν. Συναντήθηκαν ένα απόγευμα στο σπίτι του ενός εκ των αστυνομικών και βγάζοντας από τις τσέπες τους όσα χρήματα είχαν εκείνη τη στιγμή μαζί τους, συγκέντρωσαν 37,76$ και ίδρυσαν το Make-A-Wish! 

 

Σωκράτης Δημητριάδης, Χάρης Αηδονόπουλος, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, με εργαζόμενους και εθελοντές του Make-A-Wish και παιδιά ευχής
Σωκράτης Δημητριάδης, Χάρης Αηδονόπουλος, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, με εργαζόμενους και εθελοντές του Make-A-Wish και παιδιά ευχής

 

 

 

 

Copied!