Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ Μακεδονίας ενισχύει το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ Μακεδονίας ενισχύει το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος με τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης του Ε.Ο. ΞΥΝΗ κ. Άκη Βαλογιάννη κατά την επισύναψη της συνεργασίας.

Χιλιάδες συνάνθρωποι μας, θύματα της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης που διανύει η Ελλάδα, έχουν βρεθεί σε εξαιρετικά δυσμενής συνθήκες διαβίωσης, σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες τους.
Ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, μέσω μιας σειράς δράσεων, στηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας θεάρεστο φιλανθρωπικό έργο.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, με σαφή προσανατολισμό στη διασύνδεση της εκπαίδευσης και του εθελοντισμού, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με οδηγό τη φράση:

 «Βοηθάμε ανθρώπους…Αλλάζουμε ζωές!»

ανακοινώνει την έμπρακτη υποστήριξη του, στο  φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Η εθελοντική συμμετοχή του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, στις κοινωνικές δράσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, συμφωνήθηκε την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014, στη συνάντηση του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου και του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ κ. Άκη Βαλογιάννη, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ Μακεδονίας, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 2014, μέσω του Τομέα Επισιτισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, θα παράσχει καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 50 μερίδες φαγητού, για τα συσσίτια που πραγματοποιεί η Ιερά Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, ενώ οι σπουδαστές και οι καθηγητές του Τομέα Διαιτολογίας, θα παρέχουν δωρεάν προγράμματα διατροφής, σε ανθρώπους με ειδικές παθήσεις.
Ο Τομέας Πληροφορικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Μακεδονίας, θα αναλάβει την τεχνική υποστήριξη των τεχνολογικών αναγκών της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, με την παροχή ειδικών προγραμμάτων ελέγχου και μηχανογράφησης.
Επιπροσθέτως, η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, έχοντας στη διάθεση του μια εμπειρότατη ομάδα καθηγητών, θα προσφέρει ειδική ψυχολογική υποστήριξη στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη και ο Τομέας Παιδαγωγικών θα αναλάβει την πραγματοποίηση δημιουργικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά των οικογενειών, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Τέλος, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, θέλοντας να στηρίξει τους νέους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στην εκκλησία και λόγω της οικονομικής συγκυρίας, δεν έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν στο αντικείμενο της επιλογής τους, ανακοινώνει την παροχή υποτροφιών και ειδικών διδάκτρων, για τα παιδιά των ενοριών της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.
Πληροφορίες: ΙΕΚ ΞΥΝΗ, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310552406, [email protected], http://www.xinis.edu.gr
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!