Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Ο Πέτρος και o Λύκος, άκου να δεις! – διαδραστική μουσική παράσταση για παιδιά 3–10 ετών – Από το Μικρό Παιχνιδοθέμα του Κρουστόφωνου

IMG_9791

«Το Μικρό Παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου», η νέα ομάδα που δημιουργήθηκε προκειμένου να καλύπτει κυρίως πρωινές και ευέλικτες παραστάσεις, ετοίμασε και παρουσιάζει μια νέα εκδοχή της πρώτης παραγωγής του Κρουστόφωνου, βασισμένη στο γνωστό μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και Ο Λύκος». Η νέα αυτή παραγωγή με τίτλο «Ο Πέτρος και Ο Λύκος, Άκου να δεις!» αποτελεί μια επετειακή παραγωγή για τα 20 χρόνια από την πρώτη ομώνυμη παράσταση του Κρουστόφωνου που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία σε παλιότερες δράσεις του Κρουστόφωνου το 1997[1], το 2002 και το 2012.
Το γνωστό ρώσικο παραμύθι παρουσιάζεται σε μια σπάνια παραδοσιακή μορφή του και μαζί με τα μουσικά θέματα του Προκόφιεφ, γίνεται η αφορμή γύρω από την οποία οργανώνονται μια σειρά από απρόσμενες μουσικοθεατρικές εικόνες, τραγούδια, ήχους, ρυθμούς και πολλές εκπλήξεις. Το αποτέλεσμα ισορροπεί ανάμεσα στην μουσική παράσταση και στην εμψύχωση.
Στο διαδραστικό της μέρος η παράσταση προσφέρει στα παιδιά ευκαιρίες για συμμετοχή σε μουσικοκινητικά παιχνίδια, τραγουδoπαιχνίδια και χορούς. Ενίοτε, ένα μέρος του προγράμματος μετατρέπεται σε ένα καλλιτεχνικό-παιδαγωγικό εργαστήρι που διανθίζεται με δράσεις παιχνιδιού, θεατρικού παιχνιδιού, εικαστικών, χορωδίας ή ορχήστρας ήχων και ρυθμού. Έτσι τα παιδιά γίνονται συμπαίκτες, συνδημιουργοί και μέλη της παράστασης ή συν-ήρωες του μουσικού παραμυθιού, κερδίζοντας τη χαρά της έκφρασης των νοημάτων και των συναισθημάτων, της δημιουργίας, του ομαδικού πνεύματος, της συνεργασίας, της περιπέτειας-δοκιμασίας που οδηγεί στη βαθύτερη μάθηση και στην αυτοεκτίμηση.

Παίρνουν μέρος οι μουσικοί – εμψυχωτές:
Ακριβή Ερκέκογλου, Βίκυ Χουζούρη/ Ναυσικά Θεοδωρίδου,
Ελπίδα Τσιλογιάνογλου, Νίκος Τσόπογλου/Γιάννης Βακαλούδης

Σενάριο-στίχοι, πρωτότυπα τραγούδια και διασκευές: Νίκος Θεοδωρίδης
Κινησιολογική και σκηνοθετική επιμέλεια: Μέλπω Βασιλικού
Σκηνογραφία: Ηρακλής Κάλτσος και Νάντια Φλώρου
Μουσική διδασκαλία και μ/παιδαγωγική επιμέλεια: Δέσπ. Καλανταρίδου, Ν. Θεοδωρίδης
Παραγωγή: Κρουστόφωνο

Υπεύθυνοι επικοινωνίας για το Κρουστόφωνο:

Ελπίδα Τσιλογιάννογλου 6974580070 & Κρουστόφωνο (5 μ.μ.-9 μ.μ.) 2310-861874

e-mail: [email protected], [email protected]

 
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΆΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μηχανήματα ηχοληψίας απαιτούνται μόνο σε μεσαίες ή μεγάλες εκδηλώσεις (λ.χ. για πάνω από 80 παιδιά) και συγκριμένα: 8κάναλη κονσόλα για 3 μικρόφωνα, 2χειλόφωνα και 2 DI για κιθάρα και πλήκτρα. Ηχεία αναλόγως του χώρου και 2 Μόνιτορ.

Σημ. Αν δεν υπάρχει ο απαραίτητος ηχητικός εξοπλισμός για τις μεσαίες και μεγάλες εκδηλώσεις, υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης του εξοπλισμού με χαμηλό κόστος. Για παραστάσεις για έως 80 παιδιά, δεν απαιτείται ηχητικός εξοπλισμός ούτε θεατρική σκηνή, καθώς για τη μουσικοθεατρική δράση αρκεί χώρος πλάτους 4 μέτρων και βάθους 3 μέτρων.
 
ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
-Για σχολεία, το συνολικό και το κόστος ανά παιδί υπολογίζεται κατόπιν συνεννόησης (λ.χ. 3,5 και άνω ανά παιδί) και ειδικής προσφοράς αναλόγως του μεγέθους της εκδήλωσης.
-Για δήμους και άλλους φορείς[2], το κόστος προσδιορίζεται αναλόγως του μεγέθους της εκδήλωσης ή της απόστασης.
 
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟΥ
και της β’/Μικρής Παιδικής του σκηνής «To Μικρό Παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου»
 
Το Κρουστόφωνο σχηματίστηκε το 1996 από μουσικούς, μουσικόφιλους και παιδαγωγούς με κοινή επιθυμία την δημιουργική έκφραση μέσω των Κρουστών και της Φωνής, των Τεχνών και της Παιδαγωγικής. Από το 2011 οι δραστηριότητές του λαμβάνουν χώρα σε δυο συνεργαζόμενους τομείς: α) το Μουσικό Εργαστήρι Κρουστόφωνο-Μαριάνθη Ερκέκογλου, Υπηρεσία Πολιτιστικής Εκπαίδευσης, υπό την γενική διεύθυνση του Χρ. Ερκέκογλου και β) την Α.Μ.Κ.Ε. Κρουστόφωνο υπό την επιστημονική μουσικοπαιδαγωγική διεύθυνση του Ν. Θεοδωρίδη. Το πεδίο δραστηριοτήτων του Κρουστόφωνου περιλαμβάνει: Μαθήματα, σεμινάρια και τακτικά Εργαστήρια κρουστών, ρυθμού, κίνησης, εμψύχωσης, μουσικοπαιδαγωγικής, εκπαιδευτικά- καλλιτεχνικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους. Επίσης, συναυλιακές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις από 5 διαφορετικά σχήματα.
 
«To Μικρό Παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου»
Ειδικότερα σε ότι αφορά To Μικρό Παιχνιδοθέαμα, από την άνοιξη του 2015, αποτελεί την Μικρή Παιδική Μουσική Σκηνή του Κρουστόφωνου που μαζί με το To Μουσικό Παιχνιδοθέαμα, συνεχίζουν την παράδοση δύο περίπου δεκαετιών με μουσικές παραστάσεις και άλλες εμψυχωτικές δράσεις για παιδιά. Κύριος προσανατολισμός του νέου σχήματος είναι να δίνει ευέλικτες και ποιοτικές παραστάσεις σε σχολεία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σχήμα φέρει το όνομα «Μικρό Παιχνιδοθέαμα», υποδηλώνοντας το πλήθος και την ποικιλία των δράσεων, αλλά και την ευελιξία του σχήματος να προσαρμόζεται σε όλα τα δεδομένα (ηλικία κοινού, χώρου διεξαγωγής, εορταστική ή μη περίοδος κ.α.). Άλλωστε, χαρακτηριστικό στοιχείο όλων των παραστάσεων και των εργαστηρίων του Κρουστόφωνου είναι η διαδραστικότητα ανάμεσα στους συντελεστές της και η ενεργός συμμετοχή των συμμετεχόντων στα δρώμενα και στην εξέλιξή τους.
[1] Η πρώτη εκδοχή παρουσιάστηκε από την Παιδική Σκηνή του Κρουστόφωνου το 1997 σε σκηνοθεσία Ελένης Δημοπούλου, κινησιολογία Μέλπως Βασιλικού, σκηνογραφική-εικαστική επιμέλεια Ηρακλή Κάλτσου, μεθοδολογική-εργαστηριακή προσέγγιση Ελάτε να Παίξουμε, και μουσικοπαιδαγωγική επιμέλεια- σενάριο-διασκευή Νίκου Θεοδωρίδη.
[2] Παραστατικό: Απόδειξη παροχής υπηρεσιών από «Μαριάνθη Ερκέκογλου του Χρήστου- Υπηρεσίες Πολιτιστικής Εκπαίδευσης». Αλ. Παπαδιαμάντη 6, 54645 Θεσσαλονίκη, τηλ 2310-861874, ΑΦΜ 153105877-ΔΥΟ Η΄ Θεσσαλονίκης. Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού Τραπεζικού:5262 0463 86551]
 

3DSC_0151!

1IMG_0900

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!