Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

«ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» από το νηπιαγωγείο του ΜΙΚΡΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ

Ο Μικρός Μαέστρος πρωτοπόρος στις δράσεις του, όλα αυτά τα χρόνια, επιχείρησε για ακόμη μία φορά, ένα τολμηρό εγχείρημα για παιδιά ηλικίας τεσσάρων και πέντε χρόνων, τα οποία ασχολήθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και αγάπη, για περίοδο μεγαλύτερη των δύο μηνών, με το πολύ ενδιαφέρον διαθεματικό πρόγραμμα «Οι πατρίδες της Ελλάδας», που έκλεισε την Παρασκευή 11 Μαΐου με μια υπέροχη γιορτή στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά γνώρισαν τα γεωγραφικά τμήματα της χώρας μας, με τις ιδιαιτερότητές τους, έμαθαν για την καταγωγή πληθυσμών, για τα ήθη και έθιμα κάθε φυλής, όπως επίσης και τις διαλέκτους και τους ιδιωματισμούς τους. Ήταν η καλύτερη ευκαιρία, για να γνωρίσουν τις ρίζες τους και να γίνει μια μεταφορά του χθες στο σήμερα. Στο εγχείρημά αυτό συμμετείχαν με μεγάλο ζήλο γονείς και συγγενείς των παιδιών του Μικρού Μαέστρου, των οποίων η βοήθεια ήταν ανεκτίμητη.
Το αποτέλεσμα όλων των προσπαθειών ήταν εξαιρετικό και το απήλαυσαν όλοι οι παραβρισκόμενοι της γιορτούλας. Ο χώρος πλαισιώθηκε από κούκλες με παραδοσιακές φορεσιές, ταμπλό με φωτογραφίες ανασκόπησης φορεσιών, μουσικών οργάνων και αντικειμένων διαφόρων φυλών, τραπέζια με παραδοσιακά εδέσματα και λιχουδιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (τα οποία γευτήκαμε με το πέρας της γιορτής) και τα παιδιά ήταν ντυμένα με ενδυμασίες αντίστοιχες των ρόλων που υποδυόταν.
Οι στιγμές ήταν μοναδικές και αυτό φάνηκε και από την ενεργό συμμετοχή των γονέων και των φίλων, που πέρα από το αδιαμφισβήτητα δυνατό και θερμό χειροκρότημά τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, χόρεψαν με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τη διεύθυνση του Μικρού Μαέστρου παραδοσιακούς χορούς στο πέρας της γιορτής.
Για το πλήρες δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!