Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Ολοκληρώθηκε η 1η Ημερίδα του Τομέα Ομορφιάς του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας

Pic2

Για μια ακόμα φορά το Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας ξεχωρίζει με τις μοναδικές διοργανώσεις που πραγματοποιεί στο πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται βάσει του ακαδημαϊκού ημερολογίου για τους σπουδαστές του.
Για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα αφιερωμένη στην ομορφιά και στις προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης στο χώρο, με θέμα: «Ομορφιά, Ευεξία, Επιχειρηματικότητα» που πλαισιώθηκε από καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου της Υγείας, της Ομορφιάς και της Αισθητικής. Η διοργάνωση έλαβε χώρα τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, στην αίθουσα διαλέξεων του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, Εγνατία 2-4, Μέγαρο ΒΙΕΝΝΗ.
Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τα πλέον πρόσφατα δεδομένα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες εξελίξεις του χώρου αλλά και την παρακίνηση φιλόδοξων νέων σπουδαστών και επαγγελματιών για την προτροπή επιχειρηματικής επένδυσης στον κλάδο της Ομορφιάς.
Η εναρκτήρια ενότητα που καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα αφορούσε στην Ομορφιά & Αισθητική. Συγκεκριμένα, επαγγελματίες του χώρου της Κοσμετολογίας έκαναν λόγο για την αισθητική προσώπου, σώματος και άκρων, ενώ αποκάλυψαν και κάποια μυστικά νέων εφαρμογών και χρήσης καλλυντικών προϊόντων που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Στην ίδια ενότητα καλύφθηκε και η Κομμωτική στην οποία  οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις νέες τάσεις χτενισμάτων για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2016. Στη συνέχεια, η ενότητα που ακολούθησε αφορούσε στη Σωματική Ευεξία & Ψυχική Χαλάρωση, όπου δυο ειδικοί εκπαιδευτές γιόγκα για παρουσίασαν τις ευεργετικές ιδιότητες αυτής της μεθόδου στο σώμα και στο πνεύμα, ενώ πραγματοποιήθηκε και βιωματική παρουσίαση μερικών βασικών ασκήσεων.
Η τρίτη ενότητα με τίτλο: «Ομορφιά & Ευεξία» αφορούσε την έννοια του wellness και την σημαντικότητά του για την ψυχική και σωματική μας υγεία. Επιπλέον, έγινε εκτεταμένη ανάλυση του όρου spa, ενώ πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των ιαματικών πηγών ανά την Ελλάδα και η  ανάκαμψη που παρατηρείται στον Θεραπευτικό Τουρισμό.
Ποια είναι τα επιχειρηματικά κίνητρα για τη δημιουργία ενός πολυχώρου ομορφιάς και πώς επιτυγχάνεται η οργάνωση και η λειτουργία του, ήταν μερικά από τα ερωτήματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι εισηγητές της 4ης και καταληκτικής ενότητας με θέμα: «Ομορφιά & Επιχειρηματικότητα».
Χορηγοί της 1ης Ημερίδας του Τομέα Ομορφιάς & Μόδας του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας ήταν οι εταιρείες FARCOM και JULIETTE ARMAND.
Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9 – Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406
www.iek-xini.edu.gr | [email protected] | www.facebook.com/iekxinithessaloniki

Pic1
Pic3
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!