Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Αναπηρία 3 Δεκεμβρίου 2014 & «Και εσύ ΜΠΟΡΕΙΣ» Διοργάνωση Αγώνα Καθιστικού Βόλεϊ

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Αναπηρία 3 Δεκεμβρίου 2014   &  «Και εσύ ΜΠΟΡΕΙΣ» Διοργάνωση Αγώνα Καθιστικού Βόλεϊ

To I.IEK ΞΥΝΗ και η  ΧΑΝΘ συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων  με Αναπηρία και διοργανώνουν Αγώνα Καθιστού Βόλεϊ την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 18.30 στο Αθλητικό Κέντρο ΧΑΝΘ « Μίμης Τσικίνας».
Με πρωτοβουλία του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ και σε συνεργασία με τη ΧΑΝΘ διοργανώνεται ένας διαφορετικός αθλητικός αγώνας. Αθλητές Βόλεϊ της ΧΑΝΘ και σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, αυτή τη φορά καθιστοί στο γήπεδο, παίζουν Βόλεϊ και χαίρονται τη φυσική δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα δίνουν την προσοχή τους και το ενδιαφέρον τους στις ασυνήθιστες για αυτούς συνθήκες που βιώνουν οι άνθρωποι με κινητική αναπηρία.
Ο στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός υγιή άτομα να έρθουν για λίγο στη «θέση» των κινητικά ανάπηρων ανθρώπων ώστε να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο για τις ανάγκες και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις ειδικές συνθήκες διαβίωσης τους και αφετέρου να τονιστεί ότι οι αθλητικές εμπειρίες και η φυσική δραστηριότητα είναι δικαίωμα όλων. Ευρύτερα η εκδήλωση αποσκοπεί να συμβάλλει στα δικαιώματα και στις δυνατότητες των ανθρώπων με κινητική αναπηρία.
Το Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ ανακοινώνει και φέτος το πρόγραμμα υποτροφιών που έχει θεσπίσει για όλους τους αθλητές που συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες ΑμεΑ, αναδεικνύοντας έτσι το γεγονός ότι οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες, κατακτούν καθημερινά το δικαίωμα στην ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Αντίστοιχα η ΧΑΝΘ εντάσσει την εκδήλωση στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης ΧΑΡΙΖΩ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, κοινωνική δράση εθελοντών ΧΑΝΘ αλλά και των εκπαιδευτικών στόχων που επιδιώκει να προάγει  η ΧΑΝΘ στους/στις νεαρούς/ές αθλητές/τριες στα αθλητικά της τμήματα κάνοντας πράξη το τρίπτυχο εννοιών « αθλούμαστε, αγωνιζόμαστε και νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπό μας».
Σας περιμένουμε!
 
Πληροφορίες:
I.IΕΚ ΞΥΝΗ: Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, 2310552406, [email protected] , www.iek-xini.edu.gr
ΧΑΝΘ: Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς ΧΑΝΘ (κα Αρίστη Τζώνη)
231 600 1000 , εσωτ. 0884, [email protected], www.ymca.gr
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!