Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Παγκόσμιος Διαγωνισμός F1 ( Formula 1) in Schools Ομάδα «TEAM RESET» Έξι ελληνόπουλα στο δρόμο για Σιγκαπούρη

Ενάντια στις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας έξι μαθητές Λυκείου από τη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται με όλες τις δυνάμεις τους να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα  στο διαγωνισμό F1 in schools, το μεγαλύτερο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Τεχνολογίας, που θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη στις 13-16 Σεπτεμβρίου 2015.
Πρόκειται για τους μαθητές Β Λυκείου του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης, Σαμαρά Δ. Νικόλα , Παπαδόπουλο Χάρη,  Κάλφα Θάλεια, Κάλφα Ιωάννη, Σαμαρά Αγγελική, Τρόντζο Αλέξανδρo. Μόλις τον περασμένο Μάιο, η 6μελής ομάδα Team Reset κατέκτησε την πρώτη θέση στους Τελικούς Αγώνες του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2015 ανάμεσα σε 16 συμμετοχές από σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Στην προσπάθεια τους αυτήν οι μαθητές της ομάδας Team Reset, βρήκαν συνοδοιπόρους οργανισμούς και εταιρίες που στηρίζουν την αποφασιστικότητα και το κουράγιο τους. Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ο μεγάλος δωρητής της Ομάδας, ενώ χορηγοί είναι οι εταιρίες, Mercedes-Benz,  Κωτσόβολος, Σαμαράς & Συνεργάτες Σύμβουλοι Μηχανικοί, LeverΑφοί Χαϊτογλου, Aristoteli Bitsiani, DNA High Performance Filters, Exa Corporation, Adidas.
Ο διαγωνισμός F1 in Schools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, το οποίο υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών, σε ομάδες των 3-6 μελών με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους για το καθένα.
Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM Education). Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι μαθητές, μέσα από έναν διασκεδαστικό τρόπο, αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά. Ταυτόχρονα, κατανοούν έννοιες όπως η Αεροδυναμική Αντικειμένων, ο Σχεδιασμός και η Παραγωγή Βιομηχανικών Προϊόντων, η Μηχανική των Υλικών, η Ανάλυση Αποτελεσμάτων και οι Δοκιμές
Ελέγχου, αλλά και γνωρίζουν το marketing, την προώθηση προϊόντων, τη χορηγία και φυσικά, το ευ αγωνίζεσθαι. 
Η Ομάδα Team Reset,  τα έξι νέα παιδιά  με moto “The Power of the team, the value of individuals, (Η Δύναμη της Ομάδας, η αξία των μελών της),  προσπαθούν να μην καμφθούν από τις δοκιμασίες της χώρας μας. Με πίστη και όραμα θα αγωνισθούν στη Σιγκαπούρη να παρουσιάσουν την Ελλάδα του πολιτισμού, της επιστήμης, της δημιουργικότητας.
Στόχος τους : να είναι η πρώτη ομάδα του 2015 και να βοηθήσουν να βρεθεί η Ελλάδα στο κέντρο του κόσμου καταρρίπτοντάς το 1.028 sec.
Ας μοιραστούμε λοιπόν μαζί τους το καινούριο, την πρόκληση, τον ανταγωνισμό και ας τους ευχηθούμε να μας κάνουν περήφανους!!!!Respect Engineering Science Education Teamwork = RESET
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού: http://www.f1inschools.gr/

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!