Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

ΠΑΙΧΝΙΔΟΤΟΠΟΣ: "Με της μουσικής τις νότες της καρδιάς ανοίγω πόρτες"

Σας ενημερώνουμε ότι τα Πρόπρονήπια  την Δευτέρα στις 19 Μαρτίου 2012 θα παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση  “Με της μουσικής τις νότες της καρδιάς ανοίγω πόρτες” του Ινστιτούτου Παιδαγωγικού Θεάτρου «Θεατρομάθεια» . Πρόκειται για ένα Βιωματικό Συμμετοχικό θέατρο στον πολυχώρο Άγκυρα ( Σόλωνος 124 και Εμμ.Μπενάκη ).
Περίληψη έργου: “Η Χιονή είναι η χαϊδεμένη μοναχοκόρη του Βοριά . Μένει μόνη στα κρύα παλάτια του πατέρα της . Αυτή η μοναξιά και η ¨ψύχρα ¨της έλλειψης φίλων , την κάνει άπληστη . Βαριέται εύκολα τα παιχνίδια που φέρνουν οι άνεμοι του πατέρα της και αυτά παγώνουν . Οπότε αποφασίζει και εξαναγκάζει τον πατέρα της να στείλει τους ανέμους του να μαζέψουν και να της φέρουν όλα τα παιχνίδια του κόσμου . Αυτοί εκτελούν την εντολή. Όμως ο Άρης και η Μυρτώ , με τη συμβουλή της κουκουβάγιας και την παρέα των παιδιών , παίρνουν το αερόστατο και με το μουσικό κουτί της μελωδίας ταξιδεύουν ως εκεί. Με τη δύναμη της φιλίας και της μουσικής ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες, αφού κατορθώνουν να λιώσουν ακόμα και τα κρυσταλλιασμένα καπρίτσια της Χιονής. Ξεπαγώνουν τα παιχνίδια και τα φορτώνουν στο παλιό τρενάκι που άρχισε να τσουλάει κι αυτό. Έτσι μελωδικά επιστρέφουν θριαμβευτές , έχοντας καταλάβει τη δύναμη και τη μοναδικότητα της μουσικής γλώσσας”.
Στόχος είναι τα παιδιά – ενεργοί θεατές να αισθανθούν και να αφομοιώσουν μέσα από την παράσταση , την ουσιαστική επίδραση των τεχνών πάνω στη διερεύνηση της προσωπικότητας τους , την ανάπτυξη της φαντασίας τους και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους .
ΘΕΜΑΤΑ  ΕΡΓΟΥ

  1. 1.     Μουσική
  2. 2.     Μοναξιά
  3. 3.     Απληστία
  4. 4.     Η αξία της φιλίας ( κι η εξέλιξή της μέσα απ ’τα κοινά βιώματα , το παιχνίδι και την τέχνη ) . 
Για να δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!