Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Πανεπιστημιακές σπουδές με το κύρος της Οξφόρδης στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

  Εγκαίνια της νέας συνεργασίας με το Oxford Brookes University στη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία

 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ανακοίνωσε επίσημα την αποκλειστική συνεργασία του με το Oxford Brookes University σε μία εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στη Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία και άνοιξε με το τιμητικό θερμό καλωσόρισμα της Πρέσβη της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα, Kate Smith.

 

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Καθηγητής και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Oxford Brookes, Alistair Fitt, ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κα Καλλιόπη Ροδοπούλου, ο Σύμβουλος Διοίκησης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κ. Ρωμανός Ροδόπουλος και ο Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Καθ. Ντίνος Αρκουμάνης. Επιπλέον, έδωσαν το «παρών» στελέχη, ακαδημαϊκοί και απόφοιτοι του κορυφαίου Βρετανικού Πανεπιστημίου, καθηγητές και στελέχη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε αναλυτικά η νέα συνεργασία του μεγαλύτερου Κολλεγίου Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα με το διακεκριμένο Πανεπιστήμιο Oxford Brookes, με έδρα την Οξφόρδη της Μ. Βρετανίας και ιστορία μεγαλύτερη των 150 χρόνων.  Στόχος αυτής της σύμπραξης είναι να προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για πρώτη φορά στην Ελλάδα περιζήτητα προγράμματα σπουδών που οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων από την Οξφόρδη, τη μητρόπολη των Πανεπιστημιακών Σπουδών παγκοσμίως.

 

Τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών αφορούν σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα, πλήρως εναρμονισμένα με τις απαιτήσεις και ανάγκες της αγοράς εργασίας τα οποία οδηγούν στην απόκτηση τίτλου σπουδών από το Oxford Brookes University, εξασφαλίζοντας διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.  Τα προγράμματα καλύπτουν μεγάλο εύρος, καθώς σχετίζονται με τέσσερα διαφορετικά επιστημονικά πεδία: Τουρισμού, Επιστημών Υγείας, Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών και Πληροφορικής. Αξίζει, μάλιστα, να αναφέρουμε ότι βάσει του Διεθνούς Πίνακα κατάταξης Πανεπιστημίων QS 2019 – το Oxford Brookes University κατέχει τη 2η θέση στη Μ. Βρετανία και την 9η στον κόσμο, μεταξύ των Πανεπιστημίων που προσφέρουν σπουδές στο επιστημονικό πεδίο του Τουρισμού.

 

Πιο συγκεκριμένα, τα έξι νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που θα προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το Oxford Brookes University είναι τα εξής:

 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, από τη θέση του βήματος η Πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα, Kate Smith καλωσόρισε το κοινό με πρόδηλο ενθουσιασμό και ανέφερε ότι τέτοιου είδους συνεργασίες – όπως αυτή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με το Oxford Brookes University – αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας:

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι που στηρίζουμε αυτή τη συνεργασία η οποία, πιστεύω ότι, πραγματοποιείται σε μια ιδανική, για τη χώρα, περίοδο. Από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά το Μητροπολιτικό Κολλέγιο θα προσφέρει προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Oxford Brookes τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.  Η εκπαίδευση υψηλής ποιότητας είναι η φράση κλειδί σε αυτή τη συνεργασία, καθώς αντανακλά το επίπεδο αμφότερων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Τα προγράμματα έχουν επιλεχθεί με βάση τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς εργασίας και με στόχο να εξοπλίσουν τους απόφοιτους με εφόδια και ικανότητες κρίσιμες για την συνέχιση της επιτυχούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Τέτοιου είδους συνεργασίες ενισχύουν την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για προσέλκυση ξένων επενδύσεων ενώ παράλληλα δημιουργούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τους νέους αυτής της χώρας».

 

Την Πρέσβη διαδέχθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Oxford Brookes, Alistair Fitt ο οποίος τόνισε τη στρατηγική σημασία αυτής της νέας συνεργασίας ως μέσο για την ανάπτυξη του ίδιου του Πανεπιστημίου. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Αυτή η συνεργασία είναι η αρχή μίας σημαντικής και συναρπαστικής πορείας για το Oxford Brookes University. Ως Πανεπιστήμιο είμαστε περήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με εξέχοντα εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον φορέα των Βρετανικών Πανεπιστημίων Universities UK International ως ο μεγαλύτερος πάροχος Βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Από τον ρόλο μου ως  Chair του UUKi TNE Steering Group, μάλιστα, γνωρίζω καλά τα επιτεύγματα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, το οποίο βάσει των στοιχείων είναι ένας εξαιρετικής ποιότητας πάροχος ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Εύχομαι αυτή να είναι η αρχή μιας μακροχρόνιας και γόνιμης συνεργασίας που θα αποδειχθεί ωφέλιμη τόσο για τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα, όσο και για την ίδια την Ελλάδα».  

 

Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Καθηγητή Ντίνου Αρκουμάνη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επικρότησε τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα για την επιτυχή σύναψη της συνεργασίας:

«Σήμερα γιορτάζουμε τη συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με το Oxford Brookes University και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η ομαδική μας προσπάθεια θα έχει μεγάλη επιτυχία.  Η σημερινή μέρα είναι μόνο η αρχή, αλλά μην ξεχνάμε ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας έλεγαν ότι οι αρχή είναι το ήμισυ του παντός.  Ξεκινάμε τη συνεργασία μας με 6 προγράμματα σπουδών, με στόχο να έχουμε 8 την επόμενη χρονιά και ακόμη περισσότερα στο μέλλον. Ως Κολλέγιο έχουμε το όραμα να επεκταθούμε και σε άλλα επιστημονικά πεδία. Η δέσμευση, ο ενθουσιασμός και η ποιότητα της Διοίκησης και των στελεχών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου μπορούν να εγγυηθούν την συνέχιση αυτής της επιτυχημένης πορείας».     

 

Περισσότερα στο mitropolitiko.edu.gr

 

The gallery was not found!

 

 

 

leave your comment


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!