Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Παράσταση για παιδιά Ο ΤΣΙΤΣΙΜΠΟΣ από την Θεοπούλα του Παρά Πέντε

Η εταιρεία παραγωγής Magic Dream – Ηλίας Παπακωνσταντίνου, μετά από το επιτυχημένο πέρασμα της στην επαρχία με τον «Μολυβένιο Στρατιώτη», που το παρακολούθησαν πάνω από 80.000 θεατές, αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα…

«Να γνωριστούμε με το Αθηναϊκό κοινό, με την Αθηναϊκή Σκηνή!

Έτσι λοιπόν η «Magic Dream» παρουσιάζει με ιδιαίτερη τιμή, τον σκανταλιάρη «ΤΣΙΤΣΙΜΠΟ».  Ένα πρότυπο παραμύθι της αγαπημένης Έφης Παπαθεοδώρου (γνωστή ως «Θεοπούλα», της επιτυχημένης σειράς Παρά Πέντε), στο θέατρο ΕΛΥΖΕ.

Λίγα λόγια για το έργο…

Στη φανταστική χώρα των παραμυθιών, ένα μικρόσωμο ορφανό αλλά και σκανταλιάρικο παιδάκι, ο Τσιτσιμπός, προστατεύει γεροντάκους & γριούλες από έναν αδίστακτο τοκογλύφο τον Χαλήλ, έχοντας στο πλευρό του το καλόκαρδο πνεύμα των παραμυθιών το Τζιν, ένα άσχημο αλλά πανέξυπνο πουλί την καρακάξα, αλλά και ένα μυστικό.. τη βοήθεια των μικρών & μεγάλων θεατών!

Τι κι αν τυχαίνει τα πράγματα στη ζωή να μη πηγαίνουν όπως τα θέλουμε;  Εμείς δεν το βάζουμε κάτω!  Δεν χάνουμε ούτε τη διάθεσή μας, ούτε το χαμόγελό μας.

Ευαισθησία, τρυφερότητα αλλά και.. σκανταλιές, φιγουράρουν μέσα από τη διαδραστική παράσταση για παιδιά «Ο ΤΣΙΤΣΙΜΠΟΣ», που έχει ως στόχο να μας διδάξει το αληθινό «ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ», μέσα από δυσκολίες, αδικίες αλλά και ξεκαρδιστικά γεγονότα.

Μία παράσταση για τα παιδιά που λατρεύουν τις σκανταλιές.

Ένα παραµύθι για τους μεγάλους που νοσταλγούν τις αταξίες.

Ένα έργο γεμάτο μουσική, ευφάνταστα σκηνικά και ευρηματικά κοστούμια που κινείται σε γρήγορους ρυθμούς, προσφέροντας πολλές εκπλήξεις και γέλιο.  Οι ηθοποιοί δημιουργούν με τις ερμηνείες τους, ένα σύμπαν, όπου η μαγεία της ζωής συναντά την μαγεία του θεάτρου.

Η «Magic Dream» δεν αγαπάει απλά τα παιδιά. Αγαπάει να τα βλέπει να χαίρονται, να χειροκροτούν, να απολαμβάνουν και να περνούν φανταστικά!!!  Γι’ αυτό κι εμείς με την σειρά μας  κάνουμε το θέατρο που ονειρευόμαστε.. κι ονειρευόμαστε έναν κόσμο όμορφο…

Συντελεστές:

Παίζουν οι ηθοποιοί:    Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Παπαευθυμίου, Ιωάννα Διαμαντίδου, Φανή Παρλή, Παναγιώτης Χατζόπουλος, Γιώργος Μούτος.

Σκηνοθεσία:                 Ηλίας Παπακωνσταντίνου
Κείμενο:                       Έφη Παπαθεοδώρου
Μουσική:                      Απόστολος Μόσιος
Σκηνικά-Κοστούμια:      Έμμα Αλφιέρη
Παραγωγή:                   Magic Dream–Ηλίας Παπακωνσταντίνου
Δημόσιες Σχέσεις:         Δούκα Ειρήνη-Ρεγγίνα, [email protected], 6934-007.404

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΥΖΕ
Διεύθυνση: Νυμφαίου 10-12, Ιλίσια
(στάση ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

Ιστοσελίδα: www.magicdream.gr

E-mail: [email protected]

Τηλέφωνο:  210-777.17.66

 

Ο ΤΣΙΤΣΙΜΠΟΣ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Στη φανταστική χώρα των παραμυθιών, ένα μικρό ορφανό παιδάκι ο Τσιτσιμπός, έχει υπό την προστασία του διάφορους γεροντάκους και γιαγιούλες που τους προστατεύει από έναν αδίστακτο τοκογλύφο τον Χαλήλ.

Έχει για βοηθούς του το Τζιν (το φανταστικό καλόκαρδο πνεύμα των παραμυθιών), που πραγματοποιεί επιθυμίες.  Το Τζιν το ελευθέρωσε ο Τσιτσιμπός από το μπουκάλι που το είχε φυλακίσει ένας κακός Μάγος.  Η Καρακάξα, αυτό το άσχημο αλλά πανέξυπνο πουλί, έρχεται προς βοήθειά του.

Η ιστορία ξεκινά με τον κουφό γερό Φάβα, φίλο του Τσιτσιμπού που φεύγει για τους Άγιους Τόπους και κρύβει τα χρυσά του νομίσματα σε ένα ντενεκέ με ελιές και δυστυχώς τον εμπιστεύεται στον Χαλήλ.  Εκείνος φυσικά κακός καθώς είναι κάτι μυρίζεται και όταν φεύγει ο γέρος ανοίγει τον ντενεκέ και βρίσκει τα χρυσά.  Τότε παίρνει τα χρυσά νομίσματα, τα κρύβει σε μια κουφάλα δέντρου και ξαναγεμίζει τον ντενεκέ με ελιές.  Εκεί, έχει τη φωλιά της η καρακάξα, που προσπαθεί να συνεννοηθεί με τον Τσιτσιμπό για να του τα δώσει.

Ο Τσιτσιμπός παίζοντας στο ρυάκι, βρίσκει ένα μπουκάλι και ελευθερώνει το Τζιν.  Έχει πια σπουδαίους βοηθούς και ιδιαίτερα τη βοήθεια των παιδιών.

Ο γερό Φάβας επιστρέφει μετά από δυο χρόνια και ζητά τον ντενεκέ του, όμως δεν βρίσκει τα χρυσά και κλαίγοντας ζητάει από τον Χαλήλ να του δώσει έστω τα μισά.  Εκείνος αρνείται.  Έτσι ο Τσιτσιμπός βρίσκει τρόπο και φέρνουν στο δικαστήριο τον κλέφτη.  Εκείνος αρνείται ότι έκλεψε τα χρυσά, τότε ο Τσιτσιμπός βρίσκει ένα επιχείρημα!  Ποιο είναι αυτό;  Ότι οι ελιές δεν κρατούν περισσότερο από ένα χρόνο γιατί σαπίζουν και οι ελιές του ντενεκέ είναι φρέσκιες άρα;

Εδώ ο Τσιτσιμπός, απευθύνεται στα παιδιά του ακροατηρίου και τους ζητάει να δικάσουν και να τιμωρήσουν τον κλέφτη, όπως αυτά νομίζουν.

Στο τέλος όλοι τραγουδούν πως ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται κλπ.

Το Τζιν αφού βοήθησε να γίνει δικαιοσύνη, πετάει ελεύθερο πια και πάει να βοηθήσει και άλλα παιδάκια σε άλλες χώρες.

 

leave your comment


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!