Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Πολιτισμικό και φιλανθρωπικό το έργο του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας μέσα από την εκδήλωση στη Στοά Μοδιάνο

ma1

Την πολιτισμική αξία και την ιστορικότητα της Στοάς Μοδιάνο  ανέδειξε με τον πιο… γευστικό τρόπο η εκδήλωση του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, ενώ πέτυχε και το φιλανθρωπικό στόχο της, αφού μέρος των εσόδων διατέθηκαν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.
Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ μπήκε στην παραδοσιακή κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, σε αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα της πόλης, ανέδειξε τις μυρωδιές, την ιστορία της σε μια εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν  οι τομείς Επισιτισμού, Εφαρμοσμένων Τεχνών και ΜΜΕ & Επικοινωνίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας στο εστιατόριο Τσιρ Τσιρ μεζέ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι γεύσεις τους, με μυρωδιά Ανατολής, Μακεδονίας συνδυασμένες με τη γλύκα του καζάν ντι πι, διατέθηκαν, έναντι προκαθορισμένης τιμής, μέρος της οποίας προσφέρθηκε  για φιλανθρωπική ενίσχυση στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.
«Στηρίζουμε με σθένος αυτές τις  ενέργειες»
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, η Ελένη Φύκα, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού, η οποία χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΞΥΝΗ για την πρωτοτυπία, τον πολιτιστικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα της και δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι αρωγός σε ανάλογες εκδηλώσεις του Ομίλου ΞΥΝΗ.
«Ευχαριστούμε τον Όμιλο ΞΥΝΗ»
Την ευγνωμοσύνη του προς το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας για την πρωτοβουλία του να ενισχύσει μέσω της εκδήλωσης το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο εκπρόσωπός του Λουκάς Ισαρης, ο οποίος παραβρέθηκε στη Στοά Μοδιάνο, απόλαυσε τις γεύσεις των σπουδαστών Επισιτισμού, και ευχαρίστησε το γενικό διευθυντή Ανάπτυξης Άκη Βαλογιάννη για την υπέροχη εκδήλωση.
«Βραβεύτηκε ο παλαιότερος»
Από την εκδήλωση ανάδειξης της ιστορικότητας της Στοάς Μοδιάνο δε θα μπορούσε να λείπει ο παλαιότερος εν ζωή καταστηματάρχης, Γιάννης Πολυχρονιάδης, ο οποίος διατηρεί τροχείο εντός της Στοάς, το οποίο κληρονόμησε από τον πατέρα του. Ο κ. Πολυχρονιάδης, που εκπροσωπεί μια τέχνη πολλών ετών που πολεμά το χρόνο και την εξέλιξη, βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα από τον κ. Βασίλη Λάκη, αναπληρωτή διευθυντή του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, για την επιμονή του να κρατήσει το παραδοσιακό τροχείο του και να παραμείνει αυθεντικός υποστηρικτής των παραδοσιακών επαγγελμάτων, που χαρακτήριζαν για πάρα πολλά χρόνια τη Στοά Μοδιάνο.
Ο Όμιλος ΞΥΝΗ, με αγάπη για την πόλη και τον πολιτισμό της, υπόσχεται, παράλληλα με το εκπαιδευτικό έργο του, ακόμη καλύτερες εκδηλώσεις, που με φαντασία και μεράκι θα θυμίζουν στους παλιούς και θα προτρέπουν τους νεότερους να κρατηθεί ζωντανή η ιστορία και η παράδοση της Θεσσαλονίκης.
 
Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406
www.iek-xini.edu.gr | www.facebook.com/iekxinithessaloniki

ma2

ma3

 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!