Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Πορτοκαλί Παραμύθια – Τα Παραμύθια της Αλληλεγγύης

exofyllo_paramythia

Δώδεκα παραμύθια με το χρώμα και τη φωνή της αλληλεγγύης.

Δώδεκα παραμύθια, δέκα πρωτότυπα και δυο διασκευές, ιδωμένα από τη σκοπιά της Αλληλεγγύης που μπήκε τόσο επιτακτικά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, είναι η συλλογή των παραμυθιών της Θούλης Στάικου με τον τίτλο «Πορτοκαλί παραμύθια, τα παραμύθια της αλληλεγγύης» που κυκλοφορεί σε βιβλίο – CD από τις εκδόσεις Εύμαρος σε συνεργασία με το Ράδιο Πορτοκαλί.
Πορτοκαλί γιατί ακούστηκαν στο ραδιόφωνο του Πορτοκαλί και αλληλεγγύης γιατί γράφτηκαν για την εκπομπή του Δικτύου Αλληλεγγύης Καλλιθέας.
Ο γέρος κι η γριά, η πετρόσουπα, Πού είναι η ζωή; το Κουσουράκι, η σοκολάτα, ο Τρομάρας, η Λυγερή, ο Τζουμής, ο Αχμάκης, ο Αμάραντος, η παπαδιά, το αρνάκι και η Πασχαλιά, είναι οι τίτλοι των παραμυθιών αυτών.
Όπως λέει η δημοσιογράφος Μαριλένα Κατσίμη στον πρόλογο του βιβλίου «…Τα Πορτοκαλί Παραμύθια έχουν μια δύναμη μαγική. Μας πείθουν πως αυτά που εξιστορούν είναι δυνατόν να συμβούν και στη σκληρή πραγματικότητα, αν έχουμε αλληλεγγύη! Οι ανθρώπινες αδυναμίες των ζευγαριών, ο ενθουσιασμός του Πέτρου, ο έρωτας του Γιάννου και του Τρομάρα, το επικαιροποιημένο γεφύρι… Οι χαρακτήρες σε πλησιάζουν, σου θυμίζουν γνώριμες φιγούρες – το Κουσουράκι, ο ξενιτεμένος πατέρας, ο Αχμάκης –ακόμη και τον εαυτό σου: μπαίνεις μέσα και ταυτίζεσαι. Νιώθεις ότι προσφέρεις κι εσύ λίγη αλληλεγγύη, έστω και με τον τρόπο σου. Γιατί η αλληλεγγύη έχει πολλές μορφές. Και παίρνεις δύναμη και νιώθεις χρήσιμος για να πας παρακάτω…
Τη μουσική επένδυση των παραμυθιών έκανε ο συνθέτης Νικόλας Γκίνης, την ηχογράφηση ο ηχολήπτης Γιάννος Ηλιάδης και την οργάνωση της μουσικής παραγωγής ο Αλέξανδρος Γερασίμου.
Δώδεκα παραμύθια με το χρώμα και τη φωνή της αλληλεγγύης.
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Θούλη Στάϊκου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1952. Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Αθήνα. Εργάστηκε ως μηχανικός, σχεδιάστρια, σχεδιάστρια επίπλου, ζωγράφος, εικονογράφος βιβλίων, επιμελήτρια κειμένων κ.ά. Δίδαξε σχέδιο και ιστορία της τέχνης στη μέση επαγγελματική εκπαίδευση. Ασχολήθηκε επί δεκαεπτά χρόνια με τη θεατρική ομάδα των μαθητών του σχολείου της, του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Σμύρνης. Από το 2012 είναι μέλος του Δικτύου Αλληλεγγύης Καλλιθέας και συμμετέχει στην παραγωγή της εκπομπής του, στο Πορτοκαλί Ραδιόφωνο. Έχει εκδοθεί ένα βιβλίο της για παιδιά (Η Ιστορία της Τρύπας, εκδ. Καστανιώτη, 1985) και μία συλλογή διηγημάτων (με το τσιγκέλι, εκδ. Έναστρον 2009).
Κεντρική διάθεση Εκδόσεις Εύμαρος, Γ. Σεφέρη 7, Δάφνη, τηλ: 210-9708.811 και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Στοιχεία έκδοσης: Σχήμα 14χ21, σελίδες 80 δίχρωμες, τιμή 10 ευρώ (με ΦΠΑ και CD)
Μια φορά, λοιπόν, τα παλιά χρόνια… Διαβάστε τα και ακούστε τα
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!