Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

“PRINT YOUR CITY”: Μια καινοτόμος δράση από την Coca-Cola για την πόλη της Θεσσαλονίκης

H CocaCola προσκαλεί τους Θεσσαλονικείς να αλλάξουν τη γειτονιά τους ανακυκλώνοντας τα πλαστικά τους απορρίμματα

30 Νοεμβρίου 2018 –Τι θα σκεφτόσουν αν κάποιος σου έλεγε ότι μπορείς να παρέμβεις στην πόλη σου και να ομορφύνεις τους δημόσιους χώρους της, ανακυκλώνοντας τα πλαστικά σου απορρίμματα; Η CocaCola, μέσα από τη δράση “PrintYourCityκαλεί τους Θεσσαλονικείς να μετατρέψουν τα πλαστικά τους απορρίμματα σε χρηστικά αντικείμενα, με την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης. Μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο micrositewww.printyourcitycoca-cola.gr,και μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους 3D «έπιπλο» και να αναμορφώσουν μια γειτονιά της πόλης την οποία θα επιλέξουν.Απαραίτητη προϋπόθεση, η ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών μας στους μπλε κάδους, αλλά και το ZeroWasteLab, που βρίσκεται στη HELEXPO και ανοίγει τις πόρτες τους για όλους τους Θεσσαλονικείς στις 30 Νοεμβρίου.

Η δράση “PrintYourCity πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα των TheNewRaw, και αποτελεί μέρος του προγράμματος “ZeroWasteFuture” της Coca-Cola, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα στοχεύει στο να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη προοπτική να γίνει “ZeroWaste”,να γίνει δηλαδή μια «πόλη μηδενικών απορριμμάτων». Επιπλέον, φιλοδοξεί στο να εκπαιδεύσει τους πολίτες και τη νέα γενιά στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, την αντιμετώπιση των απορριμμάτων ως πόρους που μπορεί να έχουν μια δεύτερη ή τρίτη ζωή, και να ανοίξει τον δρόμο για μια ζωή σε πιο «έξυπνες» πόλεις.

Χρώμα, σχήμα και μια σειρά από επιπρόσθετα χαρακτηριστικά είναι εκείνα τα στοιχεία που καλούνται να επιλέξουν οι Θεσσαλονικείς, μέσω του micrositewww.printyourcitycoca-cola.gr,ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους 3«έπιπλο» από ανακυκλωμένο πλαστικό. Παράλληλα, θα είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν και το σημείο της πόλης στο οποίο επιθυμούν να τοποθετηθεί, επιλέγοντας ανάμεσα στις τέσσερις γειτονιές που έχουν τεθεί σε «ψηφοφορία».Έτσι, μέσα σε σύντομο διάστημα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα αναδειχθεί η γειτονιά με τις περισσότερες «ψήφους», η οποία και θα «μεταμορφωθεί».

Απαραίτητη προϋπόθεση,όμως, για να γίνει αυτό πράξη, είναι η ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης μπορούν να ανακυκλώνουν τα πλαστικά τους απορρίμματα στους μπλε κάδους αλλά και το ZeroWasteLab. Πρόκειται για έναν νέο χώρο, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, μέσα στη HELEXPO, και ο οποίος είναι αφιερωμένος στην εκπαίδευση, την ενημέρωση και τον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες σε θέματα που αφορούν την ανακύκλωση και τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας. Εκεί, μέσα από μια πρωτοποριακή βιωματική εμπειρία, οι επισκέπτες θα μάθουν πώς μπορούν να αλλάξουν συνήθειες και να υιοθετήσουν μια ZeroWasteστάση ζωής στην καθημερινότητά τους.

Μια πρώτη γεύση γύρω από τη δράση “PrintYourCity” πήραν όλοι όσοι επισκέφθηκαν το διαδραστικό περίπτερο της CocaColaκατά τη διάρκεια της φετινής 83ης ΔΕΘ , όπου έμαθαν περισσότερα γύρω από την αξία της ανακύκλωσης, είδαν στην πράξη τη διαδικασία της 3D εκτύπωσης και δημιούργησαν τα δικά τους σχέδια μέσω του demoapplication.Τα πρώτα 3D εκτυπωμένα έπιπλα που τοποθετήθηκαν στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της έκθεσης έδωσαν μια πρώτη ιδέα στους πολίτες για το πώς μπορούν να μεταμορφώσουν την πόλη τους.

Το πρόγραμμα και οι δράσεις του “Zero Waste Future” κινούνται γύρω από τρεις άξονες, την Παρέμβαση, την Εκπαίδευση και την Αλλαγή Συμπεριφοράς. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη και συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και τη δημιουργική ομάδα των The New Raw.

Ανακύκλωσε τις πλαστικές συσκευασίες σου στους μπλε κάδους και το ZeroWasteLab, μπες στο www.printyourcitycoca-cola.grκαι έλα να αλλάξουμε μαζί τη γειτονιά σου!

Δες εδώ το τηλεοπτικό σποτ:

https://we.tl/t-RzKjyg9mzq 

Σχετικά με την The Coca-Cola Company: Η Coca-ColaCompany (NYSE: KO) είναι μία «totalbeveragecompany», προσφέροντας πάνω από 500 προϊόντα σε περισσότερες από 200 χώρες. Εκτός από τα προϊόντα της Coca-Cola, το χαρτοφυλάκιο μας περιλαμβάνει κάποιες από τις πιο σημαντικές σειρές ροφημάτων στον κόσμο, όπως το Adez με βάση τη σόγια, το πράσινο τσάι Ayataka, το νερό Dasani, οι χυμοί και τα νέκταρ DellValle, η Fanta, ο καφές Georgia, η GoldPeak σειρά τσαγιού και καφέ, το HonestTea, οι χυμοί και τα smoothiesInnocent, οι χυμοί MinuteMaid, τα αθλητικά ροφήματα Powerade, οι χυμοί Simply, το Smartwater, η Sprite, το VitaminWater και το νερό καρύδας ZICO. Αναδιαμορφώνουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιο μας, μειώνοντας τη ζάχαρη στα ροφήματά μας και παρουσιάζοντας νέα, καινοτόμα προϊόντα στην αγορά. Προσπαθούμε επίσης να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, αναπληρώνοντας την ποσότητα νερού που χρησιμοποιούμε στα ροφήματά μας και προωθώντας την ανακύκλωση. Σε συνεργασία με τους εμφιαλωτές μας, απασχολούμε πάνω από 700.000 ανθρώπους, ενισχύοντας την τοπική οικονομία στις κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε, παγκοσμίως.

Η Coca-Cola Hellas είναι θυγατρική εταιρεία της The Coca-Cola Company με ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με τη χάραξη της στρατηγικής marketing, την προώθηση, την έρευνα αγοράς, τη διαφήμιση και την προστασία της φήμης των προϊόντων της The Coca-Cola Company. Παρέχει επίσης τεχνογνωσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα προϊοντικής επικοινωνίας, καθώς και υπηρεσίες για τη διασφάλιση των ποιοτικών ελέγχων των προϊόντων. Στην Ελλάδα, εμφιαλωτής της The Coca-Cola Company είναι η Coca-Cola Τρία Έψιλον που μαζί με την Coca-Cola Hellas, αποτελούν το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα.

Μάθετε περισσότερα για το ταξίδι της Coca-Cola στο www.coca-colacompany.comκαι ακολουθείστε μας στο Twitter, Instagram, FacebookandLinkedIn.

 

DCIM100MEDIADJI_0019.JPG

 

 

leave your comment


Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!