Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ

mousikokinitiki-agogi-orff
1ος ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ORFF
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το τμήμα αυτό έχει σαν στόχο να αναπτύξει τη φαντασία, την αισθητική καλλιέργεια, τη δημιουργικότητα μέσω της μουσικής, της κίνησης, του λόγου και του θεάτρου. Πρόκειται για έναν κύκλο επιμορφωτικών μαθημάτων που απευθύνεται σε μουσικούς, δασκάλους, νηπιαγωγούς, ηθοποιούς, χορευτές και γενικότερα σε όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν για τις σύγχρονες παιδαγωγικές τά­σεις στον τομέα της μουσικοκινητικής ORFF, Dalcrose, Kodaly. Οι απόφοιτοι του τμήματος θα αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσουν να βοηθή­σουν το παιδί να εξελιχθεί σε μια δημιουργική ολοκληρωμένη προσωπικότητα, μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 1. Γνωριμία με τα όργανα της ορχήστρας ORFF,

2. Δημιουργία μουσικών συνόλων, 3. Η μουσική στην εκπαί­δευση,

4. Παιδικά τραγούδια σε συνδυασμό με χορογραφίες,

5. Αυτοσχεδιασμός σαν μέσο έκφρασης,

6. Μουσικά όργανα ως αντι­κεί­μενα,

7. Λόγος – Φωνή – Κίνηση, 8. Η μουσικοκινητική σε συνδυασμό με θεατρικό παιχνίδι,

9. Μουσική & Κίνηση, 10. Δημιουργία μουσι­κοκινητικής παράστασης κ.α.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 50 ΩΡΕΣ

Η διδασκαλία θα γίνεται με εναλλαγή των καθηγητών, ανάλογα με το θέμα.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

********************************************************************************

ΗΜΕΡΙΔΑ: Μουσικά παιχνίδια με boomwhackers

& ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Εκδόσεις Fagotto Books • ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Κόστος 20 ευρώ

ΠΕΡΑΚΑΚΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (Καθηγήτρια Μουσικής, Διδάκτωρ Μουσικής Παιδαγωγικής ΕΚΠΑ)

Τα boomwhackers, οι χρωματιστοί και κουρδισμένοι σωλήνες, αλλάζουν τα δεδομένα της εκμάθησης της μουσικής: Πώς μπορεί να συνδυαστεί η θεωρία με το παιχνίδι στην τάξη; Μπορεί το μάθημα της Μουσικής να γίνει  ποιο δημιουργικό; Με τα boomwhackers οι μαθητές μαθαίνουν ρυθμό, παίζουν μελωδίες και αρμονίες χωρίς δυσκολίες. Ο συνδυασμός μικρών μουσικών οργάνων με τους χρωματιστούς σωλήνες μπορούν να φτιάξουν μουσικά σύνολα στην τάξη. Ο τρόπος ένταξής των boomwhackers με την χρήση μικρών μουσικών οργάνων στη διδασκαλία είναι το κεντρικό θέμα της ημερίδας. Γιατί «μαθαίνουμε μουσική» σημαίνει ώρα για παιχνίδι, έκφραση, δημιουργία, εκτόνωση, επικοινωνία, βίωμα.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

********************************************************************************

ΗΜΕΡΙΔΑ: Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ CARL ORFF

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΙΑΝΟΥ (Μουσικοπαιδαγωγός)

Η Μουσικοκινητική Προσέγγιση του Carl Orff δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο μουσικό υλικό κάθε χώρας και στην αξιοποίηση του στη μουσική εκπαίδευση. Η μουσική ιδιαιτερότητα κάθε πολιτισμού αναδεικνύει την ποικιλότητα και πολυμορφικότητα της μουσικής έκφρασης ενώ συμβάλλει στην καλλιέργεια πολυπολιτισμικής συνείδησης. Τα παιδικά τραγούδια από άλλες χώρες που θα τραγουδήσουμε και θα συνοδεύσουμε με τα μουσικά όργανα, έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίζουν και να χρωματίζουν με χαρούμενες πινελιές τα μαθήματα μας, δημιουργώντας  κατάλληλο περιβάλλον διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!