Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

“Σχολεία για όλους” σε 60 λεπτά webinar γνωριμίας με το έργο Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία

"Σχολεία για όλους" σε 60 λεπτά webinar γνωριμίας με το έργο Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία
“Σχολεία για όλους” σε 60 λεπτά
webinar γνωριμίας με το έργο Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

18:30 – 19:30 

μέσω της πλατφόρμας zoom

Εισηγητές: Γκέλη Αρώνη, Ηρώ Ποταμούση, Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης, Άγγελος Βαλλιανάτος

 

Τι σημαίνει να είμαι μέλος του δικτύου Σχολεία Για Όλους; Γιατί να υποβάλλω αίτηση συμμετοχής; Πώς λειτουργεί η επιμόρφωση και πώς θα αλλάξει η καθημερινότητα εντός και εκτός της τάξης; Συμπερίληψη και δημοκρατική εκπαίδευση: ουτοπία ή πράξη;

Το έργο   “Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία” διοργανώνει webinar, ανοιχτό προς κάθε ενδιαφερόμενο, με σκοπό την ενημέρωση για τις αξίες, τον τρόπο λειτουργίας και τις ευκαιρίες που προσφέρει αυτό. Το έργο “Σχολεία για Όλους” υλοποιείται στα σχολεία της επικράτειας από τη σχολική χρονιά 2019-20, με στόχο την ενίσχυση του σχολικού δημοκρατικού πολιτισμού. Προσφέρει επιστημονική επιμόρφωση και διαρκή υποστήριξη σε διευθυντές, διευθύντριες και εκπαιδευτικούς σχολείων, καθώς και γονείς μαθητών για θέματα που αφορούν τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, τη συμπερίληψη στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η υποβολή αιτήσεων σχολείων μέσης εκπαίδευσης είναι ανοιχτή για τη σχολική χρονιά 2021-2022. 

Εισηγητές του webinar είναι οι ειδικοί επιμορφωτές του έργου Γκέλη Αρώνη, Ηρώ Ποταμούση, Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης και Άγγελος Βαλλιανάτος. Οι επιμορφωτές θα παρουσιάσουν το πλαίσιο συνεργασίας με τα σχολεία, το αντικείμενο των επιμορφώσεων και τις αρχές της προσέγγισης του σχολείου ως συνόλου (whole school approach) και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού. 

Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, κα Λεμονιά Μπούτσκου.

Το webinar αφορά άμεσα εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης, διευθυντές και διευθύντριες σχολικών μονάδων και ταυτόχρονα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους επαγγελματίες του πεδίου για την εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών προσφύγων.

Περισσότερες πληροφορίες για τους εισηγητές είναι διαθέσιμες εδώ.

Πληροφορίες για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο έργο εδώ

Πληροφορίες

 

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου  | 18:30 – 19:30

Είσοδος δωρεάν μέσω της πλατφόρμας zoom: 

FB event

Περισσότερα για το έργο “Σχολεία για Όλους” στην ιστοσελίδα και στη  σελίδα Facebook.

Επικοινωνία: Δώρα Κατσαμώρη | d.[email protected] 

                      Δάφνη Ανέστη | [email protected]

 

Το έργο “Σχολεία για Όλους” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», των ΕΕΑ Grants, με φορέα υλοποίησης το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland  (EWC) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) 2014 – 2021. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360. 

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.asylumandmigration-eeagrants.gr

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!