Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Σχολή Επικοινωνίας & ΜΜΕ στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Η Σχολή Επικοινωνίας & ΜΜΕ των ΙΕΚ ΞΥΝΗ αποτελεί για περισσότερο από δύο δεκαετίες συνώνυμο των σπουδών Δημοσιογραφίας. Δεκάδες απόφοιτοι των Media Studies των ΙΕΚ ΞΥΝΗ εργάζονται σήμερα ως δημοσιογράφοι και αθλητικοί συντάκτες, στις μεγαλύτερες εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς,  τηλεοπτικούς σταθμούς και διαδικτυακά portals της Ελλάδας. Οι νέοι που επιθυμούν μία συναρπαστική καριέρα στο χώρο των media, εμπιστεύονται την Σχολή Επικοινωνίας & ΜΜΕ των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, και αποκτούν πολύπλευρη και ολοκληρωμένη επαγγελματική κατάρτιση, που ανταποκρίνεται πλήρως στα new media της εποχής μας.
Στον τομέα Media Studies των ΙΕΚ ΞΥΝΗ ο νέος που θέλει να διακριθεί ως δημοσιογράφος, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις ειδικότητες:

Παρακολουθώντας το διετές πρόγραμμα σπουδών των παραπάνω ειδικοτήτων, ο σπουδαστής αποκτά ένα δυνατό πτυχίο, αναγνωρισμένο από το κράτος.
Οι σπουδαστές της Σχολής Επικοινωνίας & ΜΜΕ των ΙΕΚ ΞΥΝΗ εξειδικεύονται μέσα σε ένα περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών, από διακεκριμένους δημοσιογράφους όπως οι Δημήτρης Βενιέρης, Βαγγέλης Μωϋσής, Γιάννης Κεσόπουλος, Κώστας Χήτας, Κυριάκος Θωμαίδης, Γιώργος Μπούζος, Κώστας Χαλβατσιώτης, Γιώργος Τότσικας, Τάσος Πακλατζής κ.α.
Μέσα σε υπερσύγχρονα ραδιοφωνικά & τηλεοπτικά studios καθώς και εργαστήρια Η/Υ με πρόσβαση στις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες, οι σπουδαστές της Σχολής Επικοινωνίας & ΜΜΕ εκδίδουν εφημερίδες και περιοδικά, αρθρογραφούν σε blogs και οργανώνουν τις δικές τους παραγωγές για το WEB RADIO και το WEB TV των ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Η πολύπλευρη και συνεχής επιμόρφωση ενισχύεται μέσα από τη διοργάνωση διαλέξεων και σεμιναρίων, με επίσημους καλεσμένους γνωστά ονόματα από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της δημόσιας διοίκησης και των επιστημών.
Μέσα από την παραγωγή εκπομπών και ντοκιμαντέρ και την παρακολούθηση σεμιναρίων και διαλέξεων, οι σπουδαστές που αποφοιτούν σήμερα από τη Σχολή Επικοινωνίας & ΜΜΕ,  είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους να γνωρίσουν από κοντά και να πάρουν συνεντεύξεις από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον τ. Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, την ηθοποιό Εβελίνα Παπούλια, τον ραδιοφωνικό απραγωγό & παρουσιαστή Γιάννη Σερβετά, τον εκδότη των εφημερίδων City Press και Free Sunday Γιώργο Κύρτσο, τον παρουσιαστή της τηλεοπτικής εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» Γιώργο Αμυρά, τον ηθοποιό Αλέξανδρο Μπουρδούμη, την ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς, τον προπονητή Γιώργο Δώνη, το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γκέρμαν Τσιστιακόφ, τον σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ Γιώργο Αυγερόπουλο, τον αθλητή του μπάσκετ Λάζαρο Παπαδόπουλο, τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον προπονητή Μπάσκετ Σούλη Μαρκόπουλο, τον τερματοφύλακα Μάρκο Βελλίδη, τον αθλητή του μπάσκετ Νίκο Χατζηβρέττα και πολλούς άλλους.
Το υψηλό επίπεδο της κατάρτισης που προσφέρουν τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ αποδεικνύεται από τις μεγάλες επιστημονικές ημερίδες που διοργάνωσε η Σχολή Επικοινωνίας & ΜΜΕ μέσα στην ακαδημαϊκή χρονιά 2012-2013. Συγκεκριμένα ο τομέας Γενικής Δημοσιογραφίας πραγματοποίησε την ημερίδα με θέμα «Τουρισμός: Μια πρόκληση με προοπτική» στο πλαίσιο της οποίας προβλήθηκε το σχετικό ντοκιμαντέρ που είχαν ετοιμάσει οι σπουδαστές, και αναλύθηκε η προοπτική του ελληνικού τουρισμού για τα επόμενα χρόνια με την υποστήριξη των ΜΜΕ και των new media. Ο τομέας Αθλητικής Δημοσιογραφίας διοργάνωσε την ημερίδα «Αθλητισμός – Τυχερά Παιχνίδια – Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκε η επιστημονική έρευνα των σπουδαστών με θέμα «Ανήλικοι και τυχερά παιχνίδια».
Οι απόφοιτοι Δημοσιογραφίας & Αθλητικής Δημοσιογραφίας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ υποστηρίζονται άμεσα από το ΓΕΑΣ ΞΥΝΗ (Γραφείο Εργασίας Σπουδαστών & Αποφοίτων). Το ΓΕΑΣ ΞΥΝΗ διοργανώνει ειδικές Ημέρες Καριέρας μέσω των οποίων φέρνει σπουδαστές και απόφοιτους σε επαφή με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του χώρου του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης, των εκδόσεων  και του διαδικτύου, οδηγώντας τους στην επαγγελματική αποκατάσταση.
Η συνεργασία με κορυφαία ΜΜΕ όπως το Ράδιο Θεσσαλονίκη, το Μακεδονία TV και το Star Channel, με φορείς πολιτισμού όπως ο ΙΑΝΟΣ και με αθλητικές Α.Ε. όπως η ΠΑΕ και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ,  προσφέρει τη δυνατότητα σπουδαστές για πρακτική άσκηση κατά την διάρκεια των σπουδών τους και εύρεση εργασίας μετά την αποφοίτησή τους.
Η πολυετής εμπειρία  στην εκπαίδευση και κατάρτιση δημοσιογράφων, καθιστά τη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ των ΙΕΚ ΞΥΝΗ την πλέον αξιόπιστη επιλογή για όσους θέλουν να γίνουν επιτυχημένοι επαγγελματίες.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ
Βαλαωρίτου 9
Τηλ.: 2310552406
[email protected]
 
Επισκεφθείτε την Beauty Academy των ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο διαδίκτυο
http://www.iek-xini.edu.gr/
https://www.facebook.com/iekxinithessaloniki
http://www.iek-xini.edu.gr/tomeis-spoydwn/mme
http://www.youtube.com/watch?v=WM9HlftWiFk
 
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!