Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια "Μάνεση" – Καλοκαιρινές αποδράσεις – Καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια "Μάνεση" - Καλοκαιρινές αποδράσεις - Καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης

Τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση εκμεταλλευόμενα την πληθώρα θεμάτων που μας προσφέρει το καλοκαίρι στην εκπαιδευτική διαδικασία, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά προσχολικής ηλικίας  και πρώτης σχολικής ηλικίας να συμμετάσχουν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα
Ελάτε να ζήσουμε μια καλοκαιρινή περιπέτεια ‘’.
šΣτην περιπέτεια μας γίνονται δεκτά παιδιά 3-9 ετών μέχρι και Γ΄ δημοτικού .
š ΕΝΑΡΞΗ: Δευτέρα 16 Ιουνίου – ΛΗΞΗ : Παρασκευή 1 Αυγούστου.  Το διάστημα διεξαγωγής του προγράμματος μπορεί να παραταθεί αν υπάρχουν συμμετοχές.
(Η χρέωση  είναι ή ανά ημερολογιακό 15θήμερο ή ανά εβδομάδα).
Α΄  ΠΕΡΙΟΔΟΣ  16 Ιουνίου έως 27 Ιουνίου
Β΄   ΠΕΡΙΟΔΟΣ  30 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου
Γ΄    ΠΕΡΙΟΔΟΣ  14 Ιουλίου έως 25 Ιουλίου
Δ΄   ΠΕΡΙΟΔΟΣ   28 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου
š Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα έως Παρασκευή. Ώρα προσέλευσης 7:30έως8:30 ώρα αποχώρησης 15:30
š Μετακινήσεις: Όλες οι μετακινήσεις των μαθητών μας γίνονται με τα σχολικά μας λεωφορεία εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση τους.
š Διατροφή :Στο πρόγραμμα προσφέρονται  Πρωινό – Δεκατιανό – Απογευματινό, τα οποία αποτελούνται από γάλα, φρέσκους χυμούς φρούτων, δημητριακά, φρούτα, σάντουιτς, κεικ, μπισκότα και λουκουμάδες.
Το μεσημεριανό φαγητό το στέλνετε εσείς σε ανοξείδωτο για φούρνο ή τάπερ για φούρνο μικροκυμάτων.
Η ‘’ περιπέτεια ‘’ αυτή θα μας ταξιδέψει στο κόσμο του καλοκαιριού. Οδηγός μας στο ταξίδι αυτό θα είναι το παιχνίδι….
Στην παρέα μας θα έχουμε:
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

 • Παιχνιδιάρικες κατασκευές: Οι εικαστικές δραστηριότητες είναι από τις πιο ευχάριστες και συναρπαστικές ενασχολήσεις για τα παιδιά.  Τέτοιου είδους είναι: Παιχνίδια γνωριμίας-Επικοινωνιακά παιχνίδια –Δημιουργίες με πλαστελίνη- Κολλαζ- Ζωγραφική-νερομπογιές.
 • Παίζοντας με τη μουσική: Η  Μουσικοκινητική αγωγή για τα παιδιά είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο μέσα από δραστηριότητες βοηθά το παιδί να ταξιδέψει στη χώρα της έκφρασης και της δημιουργίας, της ξεγνοιασιάς και της ψυχαγωγίας. Μουσική απο όλο τον κόσμο-κατασκευή μουσικών οργάνων – Μουσικοκινητικά παιχνίδια.
 • Ανακαλύπτοντας τη φύση: Τα παιδιά εξερευνούν το φυσικό περιβάλλον παρατηρώντας, αγγίζοντας και συλλέγοντας. Άλλωστε τη φύση την ανακαλύπτουμε μόνο αν έρθουμε σε άμεση επαφή μαζί της. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα απο προγράμματα όπως: Προστατεύω τη φύση- Γνωρίζω ζωικούς και φυτικούς οργανισμούς- Εξερευνώ το περιβάλλον που ζώ- Ανακαλύπτω τον υδάτινο κόσμο- Μαθαίνω για την ανακύκλωση .
 • Βουτιές στην πισίνα μας: Οι εξερευνητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη χαρά και αξία της κολύμβησης και να χαρούν με διασκεδαστικά και διδακτικά παιχνίδια στην Κολυμβητική Λέσχη του σχολείου μας ‘’caretta caretta’’.
 • ‘’Παραμυθοσαλάτες’’: Τα παιδιά θα γνωρίσουν ήρωες φανταστικούς, θα ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς όπου με λίγη παραμυθόσκονη όλα θα φαίνονται αλλιώς….. – Θεατρικό παιχνίδι – Ανάγνωση παραμυθιών – Κουκλοθέατρο.
 • Ψυχαγωγικά Παιχνίδια: Παραδοσιακά και σύγχρονα  παιχνίδια όπως μήλα- αμπάριζα- μέλισσα – τσουβαλοδρομίες κ.α
 • Ελεύθερες Δραστηριότητες : Επιτραπέζια παιχνίδια- παζλ – οικοδομικό υλικό ( τουβλάκια) – πλαστελίνη – Προβολή ταινιών.
 • Εκδρομές: Μια επίσκεψη την εβδομάδα σε χώρο εκτός σχολείου με εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό χαρακτήρα (κάθε Τετάρτη).
 • Αθλητικές δραστηριότητες: Ενασχόληση με Basket, tennis, ποδόσφαιρο κλπ.
 • Διαδραστικά παιχνίδια: Παιχνίδια μέσω υπολογιστή. Μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε διαδραστικά.
 • Την τελευταία μέρα κάθε περιόδου θα δίνεται πάρτυ αποχαιρετισμού, το οποίο  θα περιλαμβάνει διαγωνισμό χορού, πολλή  μουσική και φαγητό που θα παρέχεται από το σχολείο.   Την ημέρα αυτή οι γονείς δε θα δίνουν μεσημεριανό φαγητό μαζί στα παιδιά.
 • Στην αρχή κάθε εβδομάδας θα δίνεται διευκρινιστικό πρόγραμμα φαγητού και πρόγραμμα με τις δραστηριότητες της κάθε ομάδας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

 • Δημιουργικές κατασκευές: Μέσα από τη ζωγραφική, τα παζλ, τις κατασκευές από πηλό αλλά και κολλάζ  καλλιεργείται εποικοδομητικά η φαντασία των παιδιών. Κατασκευές με τεχνοτροπίες – Εξερευνώ τις τέχνες.
 • Μουσικοκινητική αγωγή :  Η μουσική είναι αγωγή της ψυχής μας τονίζει όλη η ελληνική γραμματεία. Πρώτος ο Πυθαγόρας ανακάλυψε τον ήχο των πλανητών και την επιρροή στη ζωή μας.  Μέσα από την μουσική εκφράζουμε τα συναισθήματα μας και η ψυχή γεμάτη συνεχίζει να  δίνει ζωντάνια στη ζωή μας.
 • Ο Θησαυρός της ζωής μας η φύση :  Μέσω ψυχαγωγικών διαδικασιών τα παιδιά μαθαίνουν για την σπουδαιότητα της φύσης και τη διατήρηση της ισορροπίας της.  Μαθαίνουν για το ζωικό και φυτικό βασίλειο, για τον υδάτινο κόσμο, τους τρόπους προστασίας της φύσης μας και την επιτακτική  ανάγκη της ανακύκλωσης!
 • Δροσιά καλοκαιριού στην πισίνα μας :  Τη χώρα μας τη λούζει η καταγάλανη  θάλασσα. Δεν μπορεί παρά μάθουμε  στα παιδιά μας πώς να γίνουν  καλοί κολυμβητές και να τη χαρούνε  με ασφάλεια.   Καθημερινή ενασχόληση με τη κολύμβηση (πλην της Τετάρτης)  με διασκεδαστικά και διδακτικά παιχνίδια νερού στην Κολυμβητική Λέσχη του σχολείου μας ‘’caretta caretta’’.
 • Αθλητικές δραστηριότητες: Εκμάθηση αγαπημένων σπορ, μικρών και μεγάλων.  Καλαθοσφαίριση (BASKET),  ποδόσφαιρο (FOOTBALL) και  πετοσφαίριση (VOLLEY).
 • Χορεύοντας με την παράδοση: Οι μικροί μας φίλοι θα έρθουν σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική, τα τραγούδια και τους παραδοσιακούς χορούς, δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν τον λαϊκό πολιτισμό. Εκμάθηση παραδοσιακών χορών- Γνωριμία με τη λαϊκή παράδοση, τα έθιμα, τις φορεσιές.
 • Διαδραστικά παιχνίδια: Παιχνίδια στον υπολογιστή- Παιχνίδια γνώσης στο διαδραστικό πίνακα του σχολείου μας.
 • Ψυχαγωγικά Παιχνίδια: Παραδοσιακά και σύγχρονα  παιχνίδια όπως μήλα- αμπάριζα- μέλισσα – τσουβαλοδρομίες κ.α
 • Ελεύθερες Δραστηριότητες : Επιτραπέζια παιχνίδια, προβολή ταινιών κλπ.
 • Εκδρομές: Μια επίσκεψη την εβδομάδα σε χώρο εκτός σχολείου με εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό χαρακτήρα (κάθε Τετάρτη).
 • Την τελευταία μέρα κάθε περιόδου θα δίνεται πάρτυ αποχαιρετισμού, το οποίο  θα περιλαμβάνει διαγωνισμό χορού, πολλή  μουσική και φαγητό που θα παρέχεται από το σχολείο.   Την ημέρα αυτή οι γονείς δε θα δίνουν μεσημεριανό φαγητό μαζί στα παιδιά.
 • Στην αρχή κάθε εβδομάδας θα δίνεται διευκρινιστικό πρόγραμμα φαγητού και πρόγραμμα με τις δραστηριότητες της κάθε ομάδας.

ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Στην τιμή περιλαμβάνονται : Η ημιδιατροφή , οι μετακινήσεις από και προς στο σπίτι, το κολυμβητήριο καθώς και τα υλικά που θα χρειαστούν για τις κατασκευές.
Υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος είναι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας και το προσωπικό της Κολυμβητικής μας Λέσχης.  
Τα  αθλητικά & μουσικά  προγράμματα θα πραγματοποιηθούν από ειδικευμένους εκπαιδευτικούς.
Για την εγγραφή χρειάζονται συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής , ιατρική βεβαίωση (αν έχετε φέτος προσκομίσει δεν χρειάζεται , θα ενημερώσετε σχετικά τη γραμματεία) και δερματολογική εξέταση.
Για οποιαδήποτε οικονομική διευκρίνιση ή πληροφορία θα καλείτε στο σχολείο (210 28 16 222  εσωτερικό 213) και θα ζητάτε την κα Λαζίδου  Φωτεινή.
Καράβι θα είναι το σχολείο μας, συνεπιβάτες όλοι εμείς, γι΄ αυτό μην αργείς…
Η περιπέτεια αρχίζει!!!!
Για το δελτίο τύπο κάντε κλικ εδώ.
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!