Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Θεραπείες Τραυλισμού: Προκλήσεις και Απαντήσεις

unnamed
Το Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού και το European Clinical Specialization in Fluency Disorders (ECSF) διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα:

“Θεραπείες Τραυλισμού: Προκλήσεις και Απαντήσεις

ΑΘΗΝΑ, 10 Οκτωβρίου 2015.
Ώρες: 9.00-16.00 στη Σχολή Μωραΐτη
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, πρόσωπα που τραυλίζουν, εκπαιδευτικούς, παιδιάτρους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς και άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν έρθει σε επικοινωνία με ένα πρόσωπο που τραυλίζει αντιλαμβάνονται τη λεκτική όψη της διαταραχής και υποψιάζονται την ψυχολογική. Ωστόσο, για ένα πρόσωπο που τραυλίζει η διαταραχή έχει και λειτουργικές, πρακτικές συνέπειες. Μπορεί για παράδειγμα να οδηγεί σε μειωμένη συμμετοχή σε δραστηριότητες, αποφυγή κοινωνικής συναναστροφής, χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο ή στην εργασία. Οι θεραπείες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τη συνολική εμπειρία τραυλισμού του Προσώπου που Τραυλίζει (ΠπΤ) και να στοχεύουν σε μια ολιστική αντιμετώπιση. Να στοχεύουν στη λεκτική και συναισθηματική όψη της διαταραχής αλλά και στην άμβλυνση των λειτουργικών συνεπειών της στη ζωής του Προσώπου που Τραυλίζει.
Μια δυσκολία χωρίς συνέπειες στην καθημερινότητα του παιδιού ή του ενηλίκου και ελεγχόμενη ως προς την ένταση και συχνότητα των λεκτικών και συναισθηματικών της συμπτωμάτων, είναι μια δυσκολία αδρανοποιημένη.
Σύμμαχοι στην επίτευξη αυτού του στόχου είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που αποτελούν τους «σημαντικούς άλλους» στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον του παιδιού αντίστοιχα. Κατάλληλη και στοχευμένη βοήθεια οφείλουν να παρέχουν και τα θεσμοθετημένα όργανα όπως οι φορείς υγείας αλλά και οι εθελοντικές οργανώσεις όπως τα σωματεία προσώπων που τραυλίζουν. Οι εισηγητές στην ημερίδα, θα συζητήσουν με τους συμμετέχοντες για τις θεραπείες τραυλισμού υπό το πρίσμα της λειτουργικότητας και της ανάγκης ολιστικής παρέμβασης.
Ομιλητές: Β.Δημητρακή, K.Eggers, Ζαΐρη, Κ.Καλαϊτζίδου, Λ.Κιρπότιν, Ν.Κισσαμιτάκη, Ν.Μανέτα, Δ.Μαρούσος, Ε.Μητροπούλου, Μ.Νταουντάκη, Κ.Ντούρου, Μ.Παφίτη, Γ.Φούρλας, M.Χωριανοπούλου.
Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου, το Πρόγραμμα και την Αφίσα της ημερίδας. Διαβάστε Περισσότερες Πληροφορίες για την Ημερίδα
Διοργάνωση
unnamed

unnamed1

ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ &
ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΥ

Εξειδικευμένα Ατομικά και Ομαδικά Προγράμματα Θεραπείας για Παιδιά και Ενηλίκους
Εκπαίδευση και Εποπτεία Θεραπευτών
ECSF Associate Partne

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!