Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

«Θεσσαλονίκη: Γεύσεις από την Ανατολή ως τη Δύση» Το 1ο Συνέδριο Γαστρονομίας από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ!

1ο Συνέδριο Γαστρονομίας - Θεσσαλονίκη: Γεύσεις από την Ανατολή ως τη Δύση
1ο Συνέδριο Γαστρονομίας – Θεσσαλονίκη: Γεύσεις από την Ανατολή ως τη Δύση

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, αποτελώντας τη μεγαλύτερη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ελλάδα, διοργανώνει για πρώτη φορά το 1ο Συνέδριο Γαστρονομίας, με στόχο τη μελέτη και την αποτύπωση του γευστικού γίγνεσθαι.
Το 1ο Συνέδριο Γαστρονομίας έχει τίτλο «Θεσσαλονίκη: γεύσεις από την Ανατολή ως τη Δύση» και επιχειρεί να διεισδύσει στην ιστορία των διαφόρων εθνοτήτων που απαρτίζουν τον ιστό της Θεσσαλονίκης και να παρουσιάσει μια μέρα αφιερωμένη σε γαστρονομικά ταξίδια, γεύσεις και μυρωδιές.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στην αίθουσα Αριστοτέλης του ξενοδοχείου Makedonia Palace, και ώρες 12:00 – 18:00 και είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρόκειται για ένα γαστρονομικό forum κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί σειρά ομιλιών από εκπροσώπους του κάθε πολιτισμού, με αναφορές στην ιστορική και σύγχρονη πορεία τους στα δρώμενα της πόλης. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν live μαγειρική με γευστικές δοκιμές από την κάθε κουζίνα.
Συντονίζει ο Chef Βαγγέλης Δρίσκας.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου:
Group A (12:00 – 15:00)

  • Ιταλική Κουζίνα, από εκπροσώπους του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσ/κης
  • Οθωμανική Κουζίνα, από εκπροσώπους του Τουρκικού Εστιατορίου ΑΥΗΑΝ
  • Σεφαραδίτιδκη Κουζίνα, από εκπροσώπους της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσ/κης
  • Αρμένικη Κουζίνα, από εκπροσώπους της Αρμένικης Κοινότητας Θεσ/κης

Group B (15:00-18:00)

  • Αθωνική Κουζίνα, από τον πάτερ Χαρίτονα του Αγίου Όρους
  • Κρητική Κουζίνα, από εκπροσώπους του Λαογραφικού Συλλόγου Κρητών Θεσ/κης
  • Ποντιακή Κουζίνα, από εκπροσώπους του Σωματείου Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα
  • Μικρασιατική Κουζίνα, από εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών

Συμμετέχει η Ένωση «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».
Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, δημοσιογράφους, food bloggers, σπουδαστές επισιτιστικών τμημάτων σχολών, καθώς και στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί  να ενημερωθεί για την γευστική ιστορία της πόλης.
Η είσοδος είναι δωρεάν.
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο: http://www.delta-iek.gr/gastronomy
Ελάτε να γνωρίσουμε και να γευτούμε 8 διαφορετικές κουζίνες που στιγμάτισαν την ιστορία της πόλης!
*Το Συνέδριο θα μεταδοθεί και με live streaming στη διεύθυνση: http://www.ustream.tv/channel/thessaloniki-live
Υποστηρικτές: Οίνοι Βορ. Ελλάδος, Καφεκοπτεία Λουμίδη, Παραδοσιακό Κρεοπωλείο Φιλάκης, Γιοκ Μπαλίκ, Super Market 10, Mare e Monti, Βερμίου Γης, Μαναβική Χιώτης, ΑΥΗΑΝ, Μέλι-Λαδι Κρητικά Προϊόντα, Erebuni Armenian Restaurant
Χορηγοί Επικοινωνίας: Δημοσιογραφικό Συγκρότημα Μακεδονία, Cityportal.gr, Εγνατία TVHellas Press Media, Ora Thessaloniki, Focus FM
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!