Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Τι έκανε ο Kim Cascone στο Aegean Omiros College; Secret Concert με «Dark Stations» ήχους

Μια στάση στο Aegean Omiros College  έκανε ο Kim Cascone, ο άνθρωπος με μεγάλη παράδοση στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής και στενός συνεργάτης του David Lynch στο «Twin Peaks» και στο «Wild at Heart».
Συγκεκριμένα, ο εξαιρετικός αμερικανός μουσικός μύησε σε ένα secret concert τους σπουδαστές στο «Dark Stations» – ένα μουσικό έργο διάρκειας 42 λεπτών, εμπνευσμένο από τη Γιουνγκιανή ψυχολογία, την Ερμητική φιλοσοφία, τεχνικές εναλλακτικής συνειδητότητας και διαλογισμού κ.ά., όπου χρησιμοποιούνται οι συντονισμοί Schumann, οι συχνότητες Spricom, αμφιωτικά και μονοφωνικά ηχητικά διακροτήματα με σκοπό να προκαλέσουν μία εναλλακτική συνειδητότητα στον ακροατή. Η δομή της σύνθεσης ακολουθεί την ακολουθία Fibonacci.
Τι είναι το «Dark Stations»;
Το κοινό κάθεται σε ένα σκοτεινό χώρο και περιβάλλεται από ένα τριγωνικό σύστημα ηχείων, ενώ στο κέντρο υπάρχει ένα subwoofer. Αφού κλείσει τα μάτια του, ξεκινά η ακρόαση. Μία χαμηλή συχνότητα πηγάζει από το subwoofer γεμίζοντας το χώρο σαν ηχητικό υπόστρωμα. Ημίτονα εμφανίζονται στα μπροστινά ηχεία, κινούμενες ηχητικές μορφές που συγκρούονται και αναπηδούν ή συμπλέκονται σε ηχητικά αντικείμενα που παιχνιδίζουν στο χώρο. Ένα τρίτο ημίτονο ακούγεται από το πίσω ηχείο μετατρέποντας το χώρο σε ένα ηχητικό στροβοσκοπικό τοπίο που μοιάζει με ακουστικά σχήματα moire. Για τα επόμενα 34 λεπτά, το «Dark Stations» συνεχίζει με αυτόν τον τρόπο: διακροτήματα αναδύονται και βυθίζονται στο βάθος του ηχητικού πεδίου, συχνοτικές ζώνες θορύβου ταλαντώνονται σε ασύγχρονα κύματα ηχητικής θάλασσας, συχνότητες παιχνιδίζουν μέσα στο χώρο.
Λίγα λόγια για τον Kim Cascone
Ο Kim Cascone έχει μεγάλη παράδοση στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής: μετά τις σπουδές του στο Berklee College of Music, συνέχισε τις σπουδές του στο New School της Νέας Υόρκης με τον Dana McCurdy. Εργάστηκε ως Assistant Music Editor με τον David Lynch στο «Twin Peaks» και στο «Wild at Heart». Εγκατέλειψε τη βιομηχανία του κινηματογράφου το 1991 για να επικεντρωθεί στην εταιρεία Silent Records που είχε ιδρύσει το 1986, καθιστώντας την πρωτοπόρα δισκογραφική στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Πούλησε στο ζενίθ της τη Silent προκειμένου να εργαστεί στην εταιρεία του Thomas Dolby «Headspace» για δύο έτη. Στη συνέχεια αναχώρησε για την εταιρεία Stacato Systems, όπου επιτέλεσε διευθυντής του τμήματος Sound Design χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές τεχνικές αλγοριθμικής σύνθεσης για video games. O Kim Cascone περιοδεύει στην Ευρώπη από το 2001, ως συνθέτης, μουσικός εκτελεστής, δίνοντας διαλέξεις και σεμινάρια στην post-digital αισθητική της Sound Art.
Έχει κυκλοφορήσει περισσότερα από 50 solo και ομαδικά albums από το 1984 με καλλιτέχνες όπως ο Merzbow, Keith Rowe, Tony Conrad, Scanner, John Tilbury, and Pauline Oliveros – ανάμεσα σε άλλους. Ο Kim είναι ένας από τους συνιδρυτές του microsound list το οποίο εστιάζει σε ζητήματα όπως η μετα-ψηφιακή μουσική και το laptop performance (http://www.microsound.org ). Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί στο Computer Music Journal (MIT Press), Artbyte, Contemporary Music Review, Soundcultures, Parachute Journal, Junk Jet and Geometer.
*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλ. 210 3805527 ή στο e-mail [email protected]
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!