Στην 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia βρέθηκαν σπουδαστές και καθηγητές γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ καλεσμένοι του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του Thessaloniki Food Festival και μαγείρεψαν ζωντανά συνταγές που συμπεριλαμβάνονται στο Γαστρονομικό Οδηγό Θεσσαλονίκης.
Ο Γαστρονομικός Οδηγός Θεσσαλονίκης, μία εξέχουσα πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της γαστρονομικής ιστορίας και κουλτούρας της πόλης, αποτελεί ένα βιβλίο 13 ιστορικών συνταγών που αποτυπώνουν το γαστρονομικό προφίλ και φιλοδοξεί να προβάλλει τη Θεσσαλονίκη ως πόλη των μαγικών γεύσεων. Καταξιωμένοι chef και καθηγητές, με ομάδα σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β.Ελλάδος, όχι μόνο μαγείρεψαν ζωντανά συνταγές του οδηγού αλλά ταυτόχρονα δίδαξαν στο κοινό μυστικά των συνταγών αυτών. Παράλληλα παρουσίασαν ζωντανά την όλη διαδικασία έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να έρθει σε επαφή με τις τεχνικές παρασκευής παραδοσιακών συνταγών που έμειναν στην ιστορία. Η ομάδα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κατάφερε να εντυπωσιάσει το απαιτητικό κοινό των επαγγελματιών του επισιτιστικού και τουριστικού κλάδου της Philoxenia με την υψηλή τεχνική αλλά και με τον επαγγελματισμό της, χαρίζοντας γευστικότατα εδέσματα!
Πληροφορίες:
Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ Αθήνα 210 82 24 074
Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ Πειραιά 210 41 25 304
Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκη 2310 260 200
www.iek-akmi.edu.gr
Official Facebook Page: IEK AKMI – ΙΕΚ ΑΚΜΗ Education
Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.
Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, Ώρα Έναρξης: 11:00, στις εγκαταστάσεις του Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα) Επιστημονική ημερίδα με θέμα τον…
Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου και ώρα 09.00, ο τομέας Παιδαγωγικών του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης, διοργανώνει στο κτίριο Βιέννη, στην οδό…
Συγχαρητήρια!