Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Χορηγός Φιλοξενίας της 29ης Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Χορηγός Φιλοξενίας  της 29ης Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στα πλαίσια του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει θεσπίσει τα τελευταία χρόνια, προσφέρει τις εγκαταστάσεις του στο Μαρούσι, ως χώρο φιλοξενίας, της συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί αρχές Απριλίου.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος, συνιστά μια από τις 33 εθνικές επιτροπές που λειτουργούν υπό των συντονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, μια πανευρωπαϊκή οργάνωση με σκοπό την προώθηση των Ευρωπαϊκών διαπολιτισμικών σχέσεων και την ανταλλαγή απόψεων σε ποικίλα θέματα μεταξύ των νέων της Ευρώπης.
Το ΕΚΝΕ ωθεί τους νέους να διατηρούν ανοιχτούς ορίζοντες σκέψης και παράλληλα καλλιεργεί πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και σεβασμού μέσα από διαδικασίες διαπραγμάτευσης και συζήτησης.
Κατά την διάρκεια της συνδιάσκεψης, μαθητές από λύκεια της Αττικής, θα ανταλλάξουν ιδέες και οράματα για το μέλλον της Ευρώπης, θα συζητήσουν σύγχρονα θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και θα συγγράψουν ψηφίσματα, τα οποία θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν με τις ίδιες διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά
« …ήταν αδύνατον να αρνηθούμε στο αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος για την στήριξη της 29ης Εθνικής Συνδιάσκεψης. Και αυτό γιατί το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στα 31 χρόνια της Ιστορίας του έχει κύρια αποστολή και όραμα την πνευματική και μορφωτική ανέλιξη όχι μόνο των φοιτητών του αλλά και της νεολαίας.
Η Επένδυση στη Γνώση, επιτυγχάνεται μέσω των προγραμμάτων – σπουδών που προσφέρουμε στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο αλλά και μέσω της προσφοράς και στήριξης πρωτοβουλιών που αφορούν τους νέους μια και τα νέα παιδιά, είναι το Μέλλον της Ελλάδας.
Η φετινή διοργάνωση έρχεται σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πολλά και σημαντικά θέματα στο προσκήνιο και αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντική την Συνδιάσκεψη και τα θέματα προς συζήτηση καθώς και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος και τις δράσεις του».
Για το δελτίο τύπου κάντε κλικ εδώ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!