Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Το πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου συμμετείχε στις εκδηλώσεις του ΓΕΩΤΕΕ και ΤΕΕ Κοζάνης

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Π.Δ.Μ. και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τ.Δ.Μ. διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση στο Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ. Κοζάνης στις 8 Ιουνίου 2013, την οποία χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Π.Δ.Μ. και Περιφερειακός Σύμβουλος Βαγγέλης Σημανδράκος και ο Αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/ Τ.Δ.Μ. και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Δημήτρης Μαυροματίδης.
Η Δρ. Τζούλια Τζώρτζη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Ερευνητικών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου , ανέπτυξε το θέμα: “Ευρωπαϊκά Προγράμματα σε θέματα Αρχιτεκτονικής Τοπίου – Περιβάλλοντος και η εμπειρία του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου-Κύπρου.” Η κα Τζώρτζη αναφέρθηκε στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα όπως, Interreg, Culture, FP7 και στην εμπειρία της σε αυτά που είχαν ως στόχο την ανάδειξη και ενοποίηση χώρων Πρασίνου. Ειδική μνεία έκανε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE+, στο οποίο συμμετείχε για τρία χρόνια με την ιδιότητα της Εθνικής Εκπροσώπου της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της επεσήμανε ότι «δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να χαθούν Ευρωπαϊκά κονδύλια που αφορούν το περιβάλλον, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης που διανύουμε, προκειμένου να ενταθεί και αυξηθεί η ενασχόληση των νέων επιστημόνων στην δημιουργία ή/και τη συμμετοχή στην εκτέλεση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων». Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου , όπως και για τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο. Παρουσίασε τις εγκαταστάσεις του Νεάπολις όπως και το έργο Neapolis Smart Eco City, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα είναι μια οικολογική πράσινη πόλη, που θα συνδυάζει την ιστορία και παράδοση, με τις σύγχρονες αντιλήψεις αειφορίας και τις πλέον πρόσφατες καινοτόμους τεχνολογικές εξελίξεις.Αναφέρθηκε ακόμα και στην εργασία που έγινε από ομάδα της οποίας ήταν επικεφαλής, για το σχεδιασμό κατασκευής των κήπων της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ενόψει της επαναλειτουργίας της, ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.
Η Δήμητρα Κοψαχείλη, Αρχιτέκτων Μηχανικός (MBA) μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ /Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, έκανε παρέμβαση με θέμα, «Αρχιτεκτονική Τοπίου ως επιστήμη και Τέχνη αναλύοντας τις Σύγχρονες Τάσεις στην Αρχιτεκτονική Τοπίου». Έκανε μια ιστορική αναδρομή και ανέφερε επιστήμονες που συμβάλλανε καταλυτικά για την εδραίωση της επιστήμης. Ανέλυσε τις εφαρμογές της αρχιτεκτονικής τοπίου, τις ανάγκες που καλύπτει και παρουσίασε παραδείγματα καλών πρακτικών.
Στην εκδήλωση παραστάθηκαν και η Δήμαρχος Βοίου κα Ορφανίδου, η Δήμαρχος Εορδαίας κα Βρυζίδου, ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης κ. Καραπάτσιος, ο Αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ κ. Ελευθεριάδης, ο Αντιπρόεδρος του Εκθεσιακού Κοζάνης κ. Παπαδόπουλος, η Γενική Γραμματέας του ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ κα Θεοδωρίδου, το Μέλος της ΔΕ του ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ κ.Τσίμπλινας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μόρφης κ. Κώστας Σιωμούλης, ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ κ. Κοκόλης, μηχανικοί, γεωτεχνικοί και πολλοί άλλοι.
 
 
 

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!