Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Τριήμερο φεστιβάλ με μουσικές του κόσμου, 15 έως 17 Ιουλίου – Φεστιβάλ "Μουσικές του Κόσμου & Ελληνική Βραδιά" – ISME 2012

Στο πλαίσιο του 30ου διεθνούς συνεδρίου για τη Μουσική Εκπαίδευση που διοργανώνει η Διεθνής Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ιnternational Society for Music Education, ISME) με την αντίστοιχη Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) από τις 15 έως 20 Ιουλίου 2012 στη Θεσσαλονίκη, η Ε.Ε.Μ.Ε. και ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν φεστιβάλ με μουσικές του κόσμου. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Μουσικής στη Νέα Παραλία, τις μέρες του συνεδρίου, από τις 15 έως 17 Ιουλίου 2012 και από τις 21:00 έως τις 24:00.
Συνολικά θα συμμετέχουν 17 μουσικά σχήματα από διάφορες χώρες του κόσμου:

Inoro Eλλάδα – Ήπειρος
Soul Patrol Μ. Βρετανία
Robert Smyth Jazz Band Μ. Βρετανία
HfMDK Jazz Choir Γερμανία
Simply Blue Νότια Αφρική
Africa and the Diaspora Today Νότια Αφρική
Sirnagme Τουρκία
Otu Egwu Odi Nana Νότια Αφρική
Håkan Rydin Trio Σουηδία
Αι φωναί Κύπρος
Delaware Steel Η.Π.Α.
“Μουσικές του Κόσμου” (Μουσικό Σχολείο Θεσ/νίκης) Ελλάδα – Θεσσαλονίκη
Hungarian Folk Music Ουγγαρία
Gabzella Performers Ναμίμπια
Kamchatka Russian Quartet Ρωσία
Reykjanesbaer Big Band Ισλανδία

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε μία σημαντική χρονιά για τη Θεσσαλονίκη, καθώς γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να δώσει στο κοινό και στους επισκέπτες της πόλης την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς μουσικούς πολιτισμούς.
Το φεστιβάλ είναι ανοικτό στο κοινό με ελεύθερη είσοδο. Υπεύθυνη επικοινωνίας της Ε.ΕΜ.Ε. για θέματα που αφορούν στο φεστιβάλ είναι
η Εβίτα Σίμου ([email protected], τηλ. 6972898133).
Ελληνική βραδιά, Τετάρτη 18 Ιουλίου   
Σε κάθε συνέδριο της ISME, υπάρχει στο πρόγραμμα μια βραδιά που οργανώνεται από την αντίστοιχη Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση της διοργανώτριας χώρας. Στο 30ο παγκόσμιο συνέδριο της ISME, το συντονισμό της βραδιάς, εκ μέρους της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση, έχει αναλάβει ο Λευτέρης Αγγουριδάκης. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει την ποικιλία της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.
Η Ελληνική βραδιά  αποτελείται από δύο μέρη:
Από τις 19.00-21.00, εντός του μεγάρου θα παρουσιαστεί αποκλειστικά  για τους συνέδρους το πρώτο μέρος της Ελληνικής βραδιάς, στο οποίο παίρνουν μέρος: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, οι  ΠΛΑΖΑ και η Μαρίζα Κωχ.   
Το β΄ μέρος της Ελληνική βραδιάς θα γίνει στο Πάρκο Μουσικής, Τετάρτη 18 Ιουλίου στις 21.00  και απευθύνεται στο κοινό της Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο.
Έχει προγραμματιστεί να γίνει μεταφορά των συνέδρων που θα παρακολουθούν το πρώτο μέρος της εκδήλωσης εντός του Μεγάρου Μουσικής,  με ένα μουσικό κάλεσμα της Μπάντας δρόμου του Κρουστόφωνου, με το οποίο θα τους οδηγήσει στο κοντινό Πάρκο Μουσικής. Τη μουσική σκυτάλη αναλαμβάνουν στη συνέχεια τα σχήματα: Μπάντα Χάλκινων του γυμνασίου Γουμένισσας, Λαϊκό ρεμπέτικο του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, Ιδαία Γή (Κρητική μουσική με τους Αρετή Καμηλάκη, Χάρη Πορφυρίδη, Σπύρο Αλεξανδράκη), ΨΥΧΗ και ΣΩΜΑ (Ποντιακή μουσική με τους αδελφούς Τσαχουρίδη) και το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης (Παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα).
Υπεύθυνος της ελληνικής βραδιάς για την Ε.Ε.Μ.Ε.:  Λευτέρης Αγγουριδάκης, τηλ. 6945816772.
Περισσότερες Πληροφορίες για το συνέδριο και τις παράλληλες εκδηλώσεις
Για την Ε.Ε.Μ.Ε.: www.eeme.gr
Για την ISME, στο : www.isme.org
Γραμματέας του ΔΣ της Ε.Ε.Μ.Ε. Μαρία Κουρκουρίκα, τηλ. 6939560404
Υπεύθυνος επικοινωνίας  Νίκος Θεοδωρίδης, τηλ. 6944134525
Για την αφίσα κάντε κλικ εδώ.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!