Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Women Strike Again: Μια διαδικτυακή συζήτηση για την γυναικεία εκπροσώπηση και ενδυνάμωση στο χώρο του ποδοσφαίρου

Women Strike Again: Μια διαδικτυακή συζήτηση για την γυναικεία εκπροσώπηση και ενδυνάμωση στο χώρο του ποδοσφαίρου
Women Strike Again: Μια διαδικτυακή συζήτηση για την γυναικεία εκπροσώπηση και ενδυνάμωση στο χώρο του ποδοσφαίρου

 

Η Αthens Comics Library, στο πλαίσια του #FootballPeople, τη μεγαλύτερη εκστρατεία της Ευρώπης για κοινωνικές αλλαγές και ποικιλομορφία στο ποδόσφαιρο σε συνεργασία με το FARE Network, που φέρνει μαζί αθλητές, ομάδες και οργανώσεις που οδηγούνται στην καταπολέμηση της ανισότητας στο ποδόσφαιρο και χρησιμοποιούν το άθλημα ως μέσο κοινωνικής αλλαγής,  σας προσκαλεί στην διαδικτυακή εκδήλωση “Women Strike Again”, την Πέμπτη 14/10/2021 στις 7μ.μ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το teaser video της εκδήλωσης ΕΔΩ

Η εκδήλωση εντάσσεται στη διεθνή επικοινωνιακή καμπάνια #FootballPeople Weeks που συντονίζει το FARE Network και στην οποία συμμετέχουν αθλητικά σωματεία, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, αθλητές και φίλαθλοι από όλο τον κόσμο και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι:

 

Θα συντονίσει η Λήδα Τσενέ, Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου και Ιδρύτρια της Athens  Comics Library.

Facebook event: Women Strike Again

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και δε χρειάζεται προ-εγγραφή και θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

Η συζητήση θα μεταδοθεί μέσα από τη σελίδα του Facebook της Athens Comics Library και είναι ελεύθερη προς το κοινό.

Λαμβάνοντας υπόψη το χαμηλό ποσοστό εκπροσώπησης των γυναικών στο χώρο του ποδοσφαίρου, τόσο διεθνώς, όσο και στη χώρα μας, στοχεύουμε μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση να συμβάλουμε στο διάλογο για την ανάδειξη αυτών των θεμάτων.

Παραλληλα, στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε παραδείγματα γυναικών,από διαφορετικά backgrounds και κουλτούρες, όπου το ποδόσφαιρο λειτούργησε ως εργαλείο ενδυνάμωσης και να εμπνεύσουμε περισσότερα κορίτσια να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από μια ψηφιακή καμπάνια με τίτλο #WomenStrikeAgain #FootballPeople, η οποία θα διαχυθεί μέσω των social media,  όπου αθλητές, δημοσιογράφοι, άνθρωποι του πολιτισμού και του αθλητισμού θα συμμετάσχουν δίνοντάς μας ένα μήνυμα ενδυνάμωσης, το οποίο θα προσυπογράφει το στόχο της εκδήλωσης, καθώς και μια δήλωση δέσμευσης για την ενίσχυση της γυναικείας εκπροσώπησης, αλλά και ενδυνάμωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Μέχρι σήμερα αναγνωρισμένες προσωπικότητες στο χώρο του ποδοσφαίρου και θεμάτων ισότητας και πολιτισμού από την Ελλάδα και την Ευρώπη, έχουν συνυπογράψει την καμπάνια αυτή όπως η Αγγελική Αρκάδη, Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ Α.Ε.Κ., ο Ηλίας Κυριακίδης, Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης Δικτύου Ακαδημιών ΠΑΕ Α.Ε.Κ., η Αγγελική Κούρκουλου, Αθλητική Δημοσιογράφος, OPEN TV, η Maymi Asgari, Αθλήτρια, Κοινωνιολόγος και γνωστή Influencer, η Στέλλα Κάσδαγλη, συν-Ιδρύτρια του Women on Top και συγγραφέας και πολλοί άλλοι.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!