Καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο Schools.gr

Xinis Education Festival 2015: A child without education is like a bird without wings!

1

Ο Τομέας Προσχολικής Αγωγής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Xinis Education Festival ’15, παρουσίασε επτά πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια αφιερωμένα στην εκπαίδευση, την ψυχολογία και την ψυχαγωγία των νηπίων και γενικότερα των παιδιών.
Την Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 στις 12.00, η κυρία Β. Γιολτζόγλου, Ψυχολόγος, παρουσίασε στο κοινό το σεμινάριο με θέμα: «ΔΕΠΥ: Θέματα Διαχείρισης και Αντιμετώπισης». Αναπτύχθηκε συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισης της διαταραχής και για τη διάγνωση της. Η προσέλευση ξεπέρασε τις 150 συμμετοχές στο σεμινάριο.
Την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 στις 12.00, η κυρία Πένυ Βαϊδάνη, Παιδαγωγός, μας μίλησε για το Θέατρο Σκιών και τον Καραγκιόζη, την ιστορία του θεάτρου σκιών, πως εξελίχθηκε με τα χρόνια και πως έφτασε στην Ελλάδα με τη μορφή του Καραγκιόζη ο οποίος έχει μεγαλώσει πολλές γενιές μέχρι σήμερα.
Την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 12.00, η διαιτολόγος κυρία Σοφία Μπάμπου, Διατροφολόγος, πραγματοποίησε ένα πολύ ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο, με θέμα: «Σύγχρονη οικογένεια και παιδική διατροφή». Την ίδια ημέρα στις 15.00 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας & Παιδιού «Νησίδα» για να μας παρουσιάσει το σεμινάριο με θέμα : «Το bullying στην οικογένεια και το σχολείο».
Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο, με θέμα: «Γιόγκα και τα ευεργετήματα της στα παιδιά». Εισηγήτρια του σεμιναρίου, ήταν η κυρία Χ. Δουργουνάκη, Yoga Therapist. Μάθαμε ότι η Yoga βοηθάει στη συγκέντρωση, στην ισορροπία και στην ανάπτυξη των παιδιών. Την ίδια ημέρα στις 18.00, η κυρία Λ. Μαλιγκάνη, Ψυχολόγος ήταν στο χώρο μας για να μας ενημερώσει πάνω στο θέμα : «Εξαρτήσεις γονέων … παιδεύουσι τέκνα». Τι συμβαίνει όταν το παιδί μεγαλώνει σε περιβάλλον εξαρτημένων γονέων από ουσίες και αλκοόλ;
Η εβδομάδα παιδαγωγικών, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου, με την διάλεξη της Παιδαγωγού κυρίας Ζ. Προσκυνητοπούλου, η οποία παρουσίασε στο κοινό το θέμα: «Παιδαγωγική χειροτεχνία – Πρακτικές εμπειρίες από την τάξη». Σε αυτό το σεμινάριο παρακολουθήσαμε τα στάδια ζωγραφικής των παιδιών και πως εξελίσσονται μεγαλώνοντας.

Σε όλους τους συμμετέχοντες, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους!

Γίνετε μέλος του Xinis Education Festival 2015 και αποκτήστε το V.I.P. PASS με το οποίο θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις δωρεάν εκδηλώσεις από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2015.
Αποκτήστε τώρα το V.I.P. Pass

2

3

4

5

6

7

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!