Καλώς ήρθατε στο Schools.gr - Τηλ.: 211 413 2500

Υποτροφίες και ειδικές τιμές για σπουδές σε ένα από τα τρία καλύτερα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας

Η πρόσφατη έρευνα για την αξιολόγηση των Βρετανικών Πανεπιστημίων, “National Student Survey” (www.thestudentsurvey.com), ανέδειξε το Πανεπιστήμιο του Leicester να μοιράζεται τις τρεις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης με τα Ιδρύματα ύψιστου κύρους Oxford και Cambridge. Η αξιολόγηση αυτή αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθόσον δεν αποτελεί απλά ένα μεμονωμένο επίτευγμα, αλλά διαπιστώνεται ότι το University of Leicester  διατηρείται για έκτη χρονιά τα τελευταία επτά χρόνια στα κορυφαία τρία Πανεπιστήμια, με τις τέσσερις μάλιστα χρονιές εξ αυτών να κατατάσσεται πρώτο!
Στην παραπάνω έρευνα συμπεριλήφθησαν παράμετροι σημαντικές για τους σπουδαστές, που εν τέλει καθορίζουν τη βαρύτητα του πτυχίου που θα αποκτήσουν. Μεταξύ αυτών των χαρακτηριστικών είναι η προσωπική ανάπτυξη των σπουδαστών κατά τη διάρκεια των σπουδών, η ακαδημαϊκή υποστήριξη που λαμβάνουν, η διαδικασία μάθησης, η καλή οργάνωση και διοίκηση καθώς και εν τέλει η συνολική ικανοποίησή τους από την αξία της εμπειρίας αυτής.
Σημαντικό όμως είναι και το έργο που γίνεται στο κομμάτι της έρευνας, εκτός από την εκπαίδευση, όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν οι πρόσφατες αξιολογήσεις. Η επίδραση της έρευνας του Πανεπιστημίου του Λέστερ το συγκαταλέγει στο κορυφαίο 1% των Πανεπιστημίων παγκοσμίως.
Μετά από όλα τα προαναφερθέντα, ποιος δεν θα ήθελε να έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη σπουδαστική εμπειρία και προοπτική ανάπτυξης σε ένα Πανεπιστήμιο τέτοιου κύρους και  βεληνεκούς; Από όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για σπουδές κύρους ίσως κανένας.
Ένας σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας πιθανόν να είναι για κάποιον η μετεγκατάσταση στο εξωτερικό, με τις προσωπικές αλλά και οικονομικές συνέπειες που συνεπάγεται αυτό. Το εμπόδιο αυτό όμως εξαλείφεται, αφού τα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης που στοχεύουν στην ευρύτατη μετάδοση της γνώσης, καταρρίπτοντας πολλά εμπόδια στη μάθηση, έχουν αναπτύξει την πιο σύγχρονη μέθοδο της “Ευέλικτης Εμπλουτισμένης Μάθησης” (Distance Learning), ώστε να μην αποκλείονται από τη γνώση όσοι για λόγους φυσικούς, οικονομικούς, επαγγελματικούς, οικογενειακούς ή άλλους αδυνατούν ή δυσκολεύονται πολύ να εγγραφούν σε Πανεπιστήμιο στη Μεγάλη Βρετανία. Χαρακτηριστικός εν προκειμένω είναι ο αυτοχαρακτηρισμός του University of Leicester  ως “Elite, but not elitist”, για να τονίσει ακριβώς πως παρότι είναι ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια, εντούτοις δίνει την ευκαιρία σε όλους να αποκτήσουν γνώσεις και προσόντα μέσω αυτού.
Μέσω της μεθόδου Distance Learning ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πραγματοποιήσει όλη τη διάρκεια της φοίτησης ευρισκόμενος στον τόπο του, ακόμη και αν αυτός είναι ένα απομακρυσμένο σημείο της χώρας ή αν είναι υποχρεωμένος να μετακινείται. Δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει ο καθένας προγράμματα που ταιριάζουν περισσότερο στον ίδιο, με τον ρυθμό που ταιριάζει στον καθένα, και συχνά επιλέγεται όχι μόνο ποια μαθήματα θα πάρει, αλλά και με ποιά σειρά, επιλέγοντας επίσης να πραγματοποιήσει όλη τη φοίτηση ευρισκόμενος μακριά από το Πανεπιστήμιο (ή αν επιθυμεί ένα μέρος της φοίτησης να το κάνει μέσα στο Πανεπιστήμιο), ενώ το υπόλοιπό να έχει άμεση σχέση ως φοιτητής του Πανεπιστημίου, κυρίως μέσω Internet.
Ένας άλλος σημαντικός ενδοιασμός βέβαια πιθανόν να είναι το κόστος, ειδικά αυτή τη δύσκολο οικονομική εποχή για όλους. Γιαυτό ακριβώς τον λόγο η ICON διεκδίκησε και κατάφερε να αποκτήσει ορισμένες υποτροφίες για πιθανούς σπουδαστές από την Ελλάδα, καθώς και πραγματικά χαμηλές τιμές, έως και 52% χαμηλότερες συγκριτικά με τις τιμές στη Μεγάλη Βρετανία για διάφορα προγράμματα.
Εκτός από αυτά τα οφέλη όμως, ο σπουδαστής απολαμβάνει και όλα ανεξαιρέτως τα δικαιώματα που θα είχε αν είχε μεταβεί στην πόλη του Λέστερ, όπως τη συμβολή του γραφείου σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου για εξεύρεση εργασίας στο εξωτερικό. Εκτός αυτού ο φοιτητής έχει ακόμα την δυνατότητα οποτεδήποτε επιθυμεί να μεταβεί στη Μεγάλη Βρετανία για να παρακολουθήσει κάποια μαθήματα μέσα από το Πανεπιστήμιο ακόμα και να διαμείνει στις εστίες του Ιδρύματος. Και πάνω από όλα, καθόλη αυτή τη διάρκεια ο σπουδαστής έχει την πληρέστερη και πολύπλευρη υποστήριξη και συμβούλευση από το έμπειρο προσωπικό της ICON, που χρόνια τώρα έχει βοηθήσει πολλούς σπουδαστές να ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών τους, καταλαμβάνοντας στη συνέχεια υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας τόσο εντός των συνόρων όσο και στο εξωτερικό.
Θέλεις και εσύ να γίνεις σπουδαστής του δεύτερου καλύτερου Πανεπιστημίου της Μεγάλη Βρετανίας; Μήπως δεν έχεις πεισθεί πλήρως ή έχεις κάποιον άλλο ενδοιασμό, ο οποίος ακόμα σε κρατάει δέσμιο και δεν σε αφήνει να κάνεις το επόμενο βήμα; Επισκέψου την ιστοσελίδα μας www.icon.gr ή επικοινώνησε μαζί μας στα [email protected] και 210 92 48 534 και κάποιος από τους εξειδικευμένους μας συμβούλους θα σε κατατοπίσει σχετικά.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Schools.gr για να ενημερώνεστε για τα νέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και για προσφορές και λοιπές πληροφορίες.

Copied!